یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۲۳۶
مسکن، راه، عمران

لحظه‌شماری ایرلاین‌ها برای تصویب گرانی

گران‌فروشان در بازار بلیت پروازها,ایرلاین‌ها

 وزارت راه‌وشهرسازی از برخورد و توبیخ گران‌فروشان در بازار بلیت پروازها خبر داده است. این در حالی است که شرکت‌های هواپیمایی در انتظار تحقق وعده مهرداد بذرپاش مبنی بر افزایش قیمت بلیت هواپیما به سر می‌برند.

ایرلاین‌ها در جلسه‌ای که به درخواست وزارت راه‌وشهرسازی و شخص مهرداد بذرپاش در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد به درخواست وزیر تن داده و موافقت کردند تا قیمت بلیت هواپیما در سفرهای نوروزی افزایش نیابد.

ایرلاین‌ها معتقدند عدم افزایش قیمت بلیت هواپیما اگر چه در آن روزهای پرتردد به ضرر ایرلاین‌ها بود اما آنچه که از محتوای این جلسه به بیرون درز کرد این بود که بعد از ۲۰ فروردین‌ماه جاری ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت بلیت هواپیما را مصوب و ابلاغ می‌کند. ایرلاین‌ها معتقدند که امسال هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی افزایش یافته و پیشنهاد رشد ۴۰ درصدی نرخ بلیت را با ادله به شورای عالی هواپیمایی ارائه داده‌اند، اما در بهار امسال در شورای عالی هواپیمایی نرخ ۳۰ درصد تصویب شد که ظاهرا در ستاد تنظیم بازار هم به تصویب رسیده است. از سویی مدیران دولتی و خصوصی ایرلاین‌ها معتقدند درآمد شرکت‌های هواپیمایی که همان نرخ بلیت باشد، ریالی است در حالی که باید هزینه‌هایی نظیر خدمات فرودگاهی دلاری پرداخت شود. همین موضوع موجب چالش شده و وزیر راه‌وشهرسازی وعده داد تا در خصوص خدمات فرودگاهی با ایرلاین‌ها همراهی خواهد کرد.

اکنون با پایان یافتن سفرهای نوروزی این احتمال می‌رود که ماجرای کمبود بلیت هواپیما توسط برخی ایرلاین‌ها نیز به اتمام برسد اما به واقع واکنش وزارت راه‌وشهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری در ماجرای کمبود بلیت و گران‌فروشی چه خواهد بود؟

با گران‌فروشان تعارف نداریم!

مهرداد بذرپاش وزیر راه‌وشهرسازی دوم فروردین‌ماه سال جاری در نشست مشترک با مسوولان حمل‌ونقل هوایی به صراحت اعلام کرد که با گران‌فروشان بلیت هواپیما تعارف ندارد.

او با بیان اینکه تجهیزات کمک ناوبری در فرودگاه‌ها در سال جدید حتما افزایش می‌یابد و متعاقب آن تاخیر پروازها کاهش خواهد یافت، گفت: در موضوع سوءاستفاده از نرخ بلیت و گران‌فروشی، تعارف نداریم و بعد از تعطیلات به سراغ خاطیان خواهیم رفت.

حال با توجه به اینکه تا ۲۰ فروردین ماه جاری کمتر از یک هفته فرصت باقی مانده است و قیمت بلیت هواپیما بدون تغییر و براساس نرخ مصوب فروخته خواهد شد ایرلاین‌ها لحظه‌شماری می‌کنند تا در قالب بسته پیشنهادی جدید، دولت، وزارت راه‌وشهرسازی و در نهایت ستاد تنظیم بازار را مجاب کنند تا قیمت‌ها را براساس تورم جدید و نوسانات نرخ ارز افزایش دهند.

افزایش قیمت بلیت پروازها بعد از ۲۰ فروردین تصویب می‌شود؟

مهرداد بذرپاش وزیر راه‌وشهرسازی چندی پیش در پاسخ به این پرسش که انجمن شرکت‌های هواپیمایی معتقد است که افزایش قیمت بلیت هواپیما چند ماه پیش باید اعمال می‌شد و این افزایش نیافتن قیمت بلیت آنها را بیش از پیش متضرر خواهد کرد، گفته بود که با مدیران ایرلاین‌ها جلسه مهمی برگزار خواهیم کرد تا کمک‌هایی که وزارت راه‌وشهرسازی به آنها خواهد کرد ارائه شود.

این اظهارات باعث شد تا ایرلاین‌ها در جلسه‌ای که به درخواست وزارت راه‌وشهرسازی و شخص بذرپاش در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد به درخواست وزیر تن داده و موافقت کنند تا قیمت بلیت هواپیما در سفرهای نوروزی افزایش نیابد. اگر چه این موافقت از سوی شرکت‌های هواپیمایی می‌توانست انجام نشود اما با این نیت صورت گرفت که بعد از ۲۰ فروردین ماه وزیر راه‌وشهرسازی از افزایش قیمت بلیت هواپیما حمایت و ستاد تنظیم بازار را مجاب به افزایش ۳۰ درصدی بلیت هواپیما کند.

شرکت‌های هواپیمایی معتقد هستند که این عدم افزایش قیمت بلیت هواپیما اگر چه در آن روزهای پرتردد به ضرر ایرلاین‌ها بود اما آنچه که از محتوای این جلسه به بیرون درز کرد این بود که بعد از ۲۰ فروردین‌ماه سال جاری ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت بلیت هواپیما را مصوب و ابلاغ می‌کند.

نرخ بلیت حمل‌ونقل هوایی؛ تابعی از عرضه و تقاضا

بعد از این جلسه بود که گزارش‌های مردمی نشان می‌داد آژانس‌های هواپیمایی از قیمت‌های مصوب تبعیت نمی‌کنند و بلیت را با قیمت‌های آزاد و شناور به فروش می‌رسانند. این در حالی بود که سازمان هواپیمایی همچنان تاکید می‌کرد که قیمت بلیت هواپیما باید در چارچوب دامنه نرخ مصوب فروخته شود.

این وضعیت باعث شد تا مهرداد بذرپاش وزیر راه‌وشهرسازی در نشست مشترک با مسوولان حمل‌ونقل هوایی به صراحت اعلام کند که با گران‌فروشان بلیت هواپیما تعارف ندارد و بعد از تعطیلات به سراغ گران‌فروشان و خاطیان خواهد رفت.

تصمیم و محول کردن تعیین قیمت بلیت هواپیما به ستاد تنظیم بازار (‌پیشتر توسط شورای عالی هواپیمایی تعیین می‌شد) به گفته شرکت‌های هواپیمایی غیرقانونی است چرا که طبق قانون برنامه پنجم نرخ بلیت حمل‌ونقل هوایی آزاد شده و باید تابع عرضه و تقاضا باشد.

براساس بند (ب) ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم توسعه و تسری آن در ماده ۵۳ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است نسبت به آزادسازی نرخ بلیت و شبکه پروازی اقدام کند. طبق قانون مجلس آزادسازی نرخ بلیت تکلیف دولت است و نمی‌تواند از آن عبور کند.

ایرلاین‌ها معتقد هستند که امسال هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی افزایش یافته و پیشنهاد رشد ۴۰ درصدی نرخ بلیت را با ادله به شورای عالی هواپیمایی ارائه داده‌اند، اما در بهار امسال در شورای عالی هواپیمایی نرخ ۳۰ درصد تصویب شد که ظاهرا در ستاد تنظیم بازار هم به تصویب رسیده است.

چالش موجود میان وزارت راه و ایرلاین‌ها

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهند در حال حاضر از ۳۳۰ فروند هواپیمای موجود در ناوگان هوایی کشور، ۱۷۵ فروند هواپیما فعال هستند،‌ چرا که شرکت‌های هواپیمایی مشکل نقدینگی برای کمبود موتور دارند و بیش از ۹۰ درصد پروازهای شرکت‌های هواپیمایی دولتی زیانده است.

حال با توجه به اینکه مدیران دولتی و خصوصی ایرلاین‌ها معتقد هستند درآمد شرکت‌های هواپیمایی که همان نرخ بلیت باشد، ریالی است در حالی که باید هزینه‌هایی نظیر خدمات فرودگاهی دلاری پرداخت شود. همین موضوع موجب چالش میان وزارت راه‌وشهرسازی و ایرلاین‌ها شده و وزیر راه‌وشهرسازی وعده داده است در خصوص خدمات فرودگاهی با شرکت‌های هواپیمایی همراهی خواهد کرد.

گران‌فروشان در بازار بلیت پروازها,ایرلاین‌ها

چندی پیش وزیر راه‌وشهرسازی به بازار گفته بود برای برخی خدمات با ایرلاین‌ها همکاری و نهایت تلاش را خواهد کرد تا ایرلاین‌ها و شرکت‌های هواپیمایی دولتی و خصوصی کمترین آسیب را از بابت عدم افزایش قیمت بلیت هواپیما ببینند.

اگر چه بیشترین هزینه ایرلاین‌ها، ارزی است و نوسانات نرخ ارز آنها را متضرر می‌کند اما سوال این است که چرا ایرلاین‌ها و شرکت‌های هواپیمایی با وجود آزادسازی قیمت بلیت هواپیما از آذر ماه ۹۴ تاکنون از یارانه‌های دولتی از جمله سوخت تقریبا رایگان استفاده می‌کنند.

براساس بررسی‌های انجام‌شده قیمت هر ساعت پرواز ۴۰ دلار است و به نظر می‌رسد دولت و ستاد تنظیم بازار بیشتر از این نمی‌توانند در مقابل عدم افزایش قیمت بلیت هواپیما مقاومت کنند و ناگزیر باید حمایت‌های خود را از ایرلاین‌ها و شرکت‌های هواپیمایی برای ادامه حیات بیشتر کنند.

حال با نزدیک شدن به موعد همکاری ایرلاین‌ها با وزارت راه‌وشهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری (بیستم فروردین‌ماه) شرکت‌های هواپیمایی انتظار دارند و لحظه‌شماری می‌کنند تا ستاد تنظیم بازار حداقل با افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما موافقت و آن را ابلاغ کند.

وعده وزیر برای حل معضل تاخیر هواپیماها و مشکلات فروش بلیت

وزیر راه‌وشهرسازی با بیان اینکه امسال سال توسعه ناوگان و صنعت هوایی است، وعده داد که در تاخیرهای هوایی و مشکلات فروش بلیت تلاش می‌شود تا روند کاهشی را سرعت بخشند.

صنعت هوایی در یک سال گذشته با چالش‌هایی روبه‌رو بوده که از طرفی به گفته انجمن شرکت‌های هواپیمایی، ضرردهی ایرلاین‌ها را به دنبال داشته و از طرف دیگر به‌واسطه ظرفیت ناوگان که به ادعای رییس سازمان هواپیمایی کشوری هم متناسب با جمعیت کشور نیست، با کمبود بلیت و تاخیرهای زیادی هم روبه‌رو بوده است.

در عین حال در ماه‌های پایانی سال، شرکت‌های هواپیمایی برای تغییر قیمت بلیت از سازمان هواپیمایی درخواست داشتند که به نتیجه نرسید، هرچند شرکت‌ها در تلاش‌هایی برای افزایش قیمت بلیت تلاش کردند اما این اتفاق به‌صورت رسمی رخ نداد تا قیمت‌ها طبق تعرفه دی‌ماه ۱۴۰۰ باقی بماند.

یکی دیگر از مواردی که در روزهای گذشته و به‌خصوص در تعطیلات نوروزی، منجر به واکنش مسافران شده بود، فاصله میان صندلی‌ها در هواپیماها بود که البته پاسخ‌ها به این اعتراض هم به بعد از تعطیلات موکول شد.

در این راستا به‌تازگی مهرداد بذرپاش وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به سفرهای نوروزی و بیان اینکه طبق آمار کاهش تاخیر در سفرهای هوایی و کاهش مشکلات فروش بلیت هوایی ثبت شده، اظهار کرد: امسال سال توسعه ناوگان و صنعت هوایی است و در تاخیرهای هوایی و مشکلات فروش بلیت تلاش خواهیم کرد تا روند کاهشی را سرعت بدهیم‌.

به نظر می‌رسد مشکلاتی که در این صنعت وجود دارد، برای شرکت‌های هواپیمایی ثابت ماندن قیمت بلیت و عدم توانایی برای نوسازی ناوگان و برای مسافران، کمبود بلیت، تاخیرهای پروازی و فاصله میان صندلی‌های هواپیماست؛ اما آن‌طور که وزیر راه‌وشهرسازی وعده داده امسال بناست ناوگان و صنعت هوایی توسعه یابد و باید دید این وعده چطور عملی خواهد شد.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش