دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
۱۹:۵۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۸۱۰۱۵
بانک و بیمه

خطر تکرار فاجعه بانک آینده | زیان انباشته بانک ایران زمین به ۹۵ همت رسید؛ درست مانند وضعیت سه سال قبلِ بانک آینده

بانک ایران زمین,خطر تکرار فاجعه بانک آینده در بانک ایران زمین
زیان انباشته امروز بانک ایران زمین، حدود یک پنجم زیان انباشته بانک آینده است که ادغام شد.

روزنامه فراز نوشت: بانک ایران زمین در سال ۱۳۸۹ در زمان دولت احمدی نژاد تاسیس شد؛ بانکی که اگر همین امروز منحل نشود، دو سه سال آینده تبدیل به بحرانی مشابه و حتی بدتر از بانک آینده خواهد شد. دولت و بانک مرکزی، بانک آینده را در بانک ملی ادغام کردند و هزینه ناکارآمدی این بانک را بر دوش مردم انداختند. اگر بانک مرکزی امروز به وضعیت بانک ایران زمین ورود نکند، غیرمنطقی است که فردا مجددا بخواهد با ادغام در بانکی دولتی، هزینه ناکارآمدی این بانک را هم از سفره مردم حساب کند.

بانک ایران زمین از سال ۱۳۸۹ تاسیس شد و از سال ۱۳۹۰ وارد فرابورس شد. این بانک در سال‌های ابتدایی تاسیس، عملکرد مثبتی داشت و تا پایان سال ۱۳۹۲ زیان‌ده نشده بود. اما از سال ۱۳۹۳ وارد چرخه تولید زیان شد. از سال ۱۳۹۵ مدیرعامل این بانک تغییر کرد و عبدالمجید پورسعید مدیریت این بانک را به عهده گرفت.

بررسی سوابق مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانک ایران زمین

سوابق مدیریتی عبدالمجید پورسعید به دور از بانکداری است. طبق بررسی‌ها، عبدالمجید پورسعید مدیرعامل و عضوهیئت مدیره شرکت‌های تجارت الکترونیک پارسیان، داده پردازی بانک پارسیان و بهسازان ملت بوده است. این شرکت‌ها جزو صنعت رایانه و پرداخت‌یار هستند و تخصص IT می‌طلبند نه مدیر بانکدار. سابقه اجرایی نزدیک به بانکداری عبدالمجید پورسعید، معاون مدیرعامل بانک پارسیان در امور طرح و برنامه بوده است. جایگاهی که اگرچه ذیل بانک پارسیان است، اما غیرمنطقی است اگر کسی با این سابقه در بانک، مدیرعامل یک بانک شود.

اعضای هیئت مدیره بانک ایران زمین، مستقیما توسط بانک مرکزی تحت عنوان هیئت سرپرستی منصوب می‌شوند. از سال ۱۴۰۳ با ریاست محمدرضا فرزین در بانک مرکزی، دو نفر به نام‌های علیرضا کریمی وثیق و اویس رحیمی به هیئت مدیره بانک ایران زمین اضافه شدند.

علیرضا کریمی وثیق جزو مدیرانی است که در رسانه دچار حواشی گوناگونی شده است. برخی رسانه‌ها رشته تحصیلی علیرضا کریمی وثیق را دکتری دندانپزشکی اعلام کرده‌اند که هیچ ارتباطی با صنعت بانکداری ندارد. البته بیان این گزاره به منزله تایید یا رد آن توسط روزنامه اینترنتی فراز نیست، اما طبق بررسی‌ها نیز، علیرضا رحیمی وثوق، سابقه مرتبطی در صنعت بانکداری ندارد. علیرضا کریمی وثوق عضو هیئت مدیره در شرکت‌های صنعتی و بازرگانی غدیر، بازرگانی پاساد دانا ایرانیان، بنیاد ملی علوم و فنون غلات ایران و کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار زنجیره گندم آرد و نان بوده است. این سوابق که در صنعت غلات و آرد نیز بوده، چه ارتباطی با صنعت بانکداری دارد که رئیس بانک مرکزی او را به عضو هیئت سرپرستی بانک ایران زمین منصوب کرده است؟

سومین عضو هیئت سرپرستی بانک ایران زمین اویس رحیمی نام دارد. اویس رحیمی در شرکت‌های زیرمجموعه توسعه ابنیه حافظ و توسعه تجارت داتام عضو هیئت مدیره بوده است. این شرکت‌ها در مدیریت و انتقال املاک تملیکی و دارایی‌های بانک ایران زمین فعال هستند و ارتباطی با بانکداری ندارند، بلکه در بنگاه‌داری بانک‌ها و املاک‌داری بانک فعالیت می‌کنند.

در واقع از سه عضو هیئت سرپرستی که بانک مرکزی تحت ریاست محمدرضا فرزین برای بانک ایران زمین منصوب کرده است، هیچ یک بانکدار نبوده‌اند و بانکداری نکرده‌اند، اما امروز یک بانک را مدیریت می‌کنند.

عملکرد عبدالمجید پورسعید و بانک ایران زمین

روزنامه اینترنتی فراز در این گزارش، به وضعیت نگران کننده بانک ایران زمین با مدیرعاملی عبدالمجید پورسعید پرداخته و مبنای گزارش نیز آخرین صورت مالی منتشر شده از بانک ایران زمین در ۶ ماهه ۱۴۰۴ است. بانک ایران زمین تحت مدیریت عبدالمجید پورسعید در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴، ۱۴ هزار و ۲۲۹ میلیارد تومان زیان خالص ساخته است. این زیان درحالی اتفاق افتاده که زیان عملیاتی بانک ۷۶ درصد افزایش داشته است و روند زیان‌دهی بانک نه تنها به سمت مثبت چرخش نداشته، بلکه با سرعت بیشتری به سمت فاجعه بانکی در حرکت است.

در واقع عبدالمجید پورسعید در بانک ایران زمین، در ۱۴۳ روز کاری نیمه نخست ۱۴۰۴، ۱۴ هزار و ۲۲۹ میلیارد تومان زیان خالص ساخته است. یعنی بانک ایران زمین در هر روز کاری فعالیت خود، ۹۹ میلیارد و ۵۰۳ میلیون تومان زیان تولید می‌کند. درواقع در ۷ ساعت کاری بانک ها، بانک ایران زمین با مدیریت عبدالمجید پورسعید، در هرساعت کاری، بیش از  ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان زیان کرده است. زیانی که درنهایت اگر اصلاح نشود، درقالب تورم به جامعه سرازیر می‌شود.

بانک ایران زمین,خطر تکرار فاجعه بانک آینده در بانک ایران زمین

زیان انباشته بانک ایران زمین در ۶ ماهه ۱۴۰۴ تحت مدیریت عبدالمجید پورسعید به ۹۴ هزار و ۵۲۳ میلیارد تومان رسیده است. پورسعید در سال ۱۳۹۵ با زیان انباشته کمتر از ۱۵۰ میلیارد تومان بانک ایران زمین را تحویل گرفته است، اما امروز در کمتر از ۱۰ سال، زیان انباشته بانک ایران زمین نزدیک به ۶۵۰ برابر شده است و از ۱۴۶ میلیارد تومان به ۹۴ هزار و ۵۲۳ میلیارد تومان رسیده است.

زیان انباشته امروز بانک ایران زمین، حدود یک پنجم زیان انباشته بانک آینده است که ادغام شد. بانک آینده در بهار ۱۴۰۱، سالی که فرزین به ریاست بانک مرکزی منصوب شد، حدود ۱۰۰ همت زیان انباشته داشت و پس از ۳ سال با ۵۰۰ همت زیان انباشته، منحل شد. به وضوح روشن است با روند مدیریتی که بانک مرکزی در پیش گرفته، بانک ایران زمین ۳ سال دیگر، زیان انباشته ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی را ثبت کند و هزینه ناکارآمدی مدیران بانک ایران زمین توسط بانک مرکزی از جیب مردم پرداخت شود.

اگر امروز نهاد‌های نظارتی تصمیمات جدی برای بانک ایران زمین نگیرند، زیان انباشته و وضعیت نگران کننده بانک ایران زمین، مانند بمب ساعتی یک روز دامان مردم را خواهد گرفت.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش