یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۰۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۴۵۳
مسکن، راه، عمران

دلیل پافشاری برای واردات واگن چست؟/ مثل آب خوردن صدها میلیون تومان صرفه جویی کنیم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,واردات واگن
اصرار برخی از دولتی ها بر واردات واگن برای تامین نیازهای ناوگان ریلی کشور از مواردی است که به اعتقاد برخی کارشناسان در شرایطی که تولید داخلی قادر به تامین آن است،اقدامی برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران یکی از ارکان و مولفه های اصلی حمایت از تولید داخلی، توجه به توانمندی های بومی و داخلی برای تامین تجهیزات، کالاها و محصولات مورد نیاز است و به تبع در شرایطی که بنیه داخلی قادر به تامین نیازهای جاری خواهد بود،واردات اقلام و تجهیزات اینچنینی،برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

 

در طول سالهای گذشته،مصادیق و موارد متعددی از حرکت برخلاف سیاست های مذکور دیده شده که متاسفانه به نوعی باعث تضعیف تولید داخلی شده است.

 

حجم انبوه واردات کالاهای متنوع،متعدد و متکثر از کشور چین،که بخش قابل توجهی از آنها با اتکای به تولید داخلی قابل تامین بوده،نمونه ای از این اقدامات ناخوشایند به شمار می رود که در بعضی موارد،متاسفانه منافع ملی را تحت الشعاع قرار داده است.

 

خوشبختانه اخیرا اقدامات موثر و برجسته ای برای جلوگیری از این رویه نارست در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده که مقابله با قاچاق کالا یکی از فرازها و نمودهای این امر به شمار می رود.

 

 

علیرغم تلاش هایی که در این راستا عملیاتی شده،لذا همچنان برخی از تصمیمات اتخاذ شده برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی به نظر می رسد.

 

 

واردات واگن یکی از ده ها نمونه اقدامات غلطی است که با تحلیل و بررسی دقیق آن،به این واقعیت پی خواهیم برد که بنیه و توان تولید داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

 

با نگاهی به اظهار نظرهای برخی از مقامات ذیربط،به فراز و نشیب های سیر شده در طول چندین ماهه گذشته برای واردات آن ،پی خواهیم برد.

 

 

در سال گذشته اظهار نظر وزیر صنعت،معدن و تجارت در مخالفت با ورود ۵ هزار واگن باری از روسیه و کم سلیقگی خواندن آن و طرح این ادعا که بر روی ریل می ایستم و از ورود این واگن ها به کشور جلوگیری می کنم،روزنه هایی از  امید را در دل کسانی که همواره دغدغه تولید ملی دارند ایجاد کرد.

 

 

البته بعد از مدتی،امضای وزیر صنعت،معدن و تجارت بر پای قرارداد واردات واگن از روسیه،این واقعیت را به اثبات رساند که او نه تنها بر روی ریل نایستاد بلکه واردات واگن های مذکور را به نوعی تایید کرد،که اگر غیر از این بود،هیچگاه بر پای قرارداد مذکور،امضای خویش را مُنَقَش نمی ساخت.

 

 

برخی معتقدند،اصرارهای وزیر راه برای واردات واگن و نگارش نامه ای به رئیس جمهور برای تسهیل ورود تجهیزات مورد اشاره،در این تصمیم و تغییر عقیدهِ نعمت زاده بی تاثیر نبوده است.

 

 

البته در ۱۶ دیماه سال جاری،وزیر صنعت،معدن و تجارت،واردات واگن ها را شایعه دانست و سپس در ادامه سخنان خویش عنوان کرد:مذاکراتی در خصوص ورود تعدادی واگن که از قبل عقد قرارداد شده در حال پیگیری و انجام است و شاید برای مرتفع ساختن نیاز فوری موجود،تعدادی واگن به کشور وارد شود.

 

 

این اظهارات در شرایطی مطرح شد که بر اساس گزارشات و اخبار رسانه ها در همین ماه،معاون برنامه ریزی راه آهن از صدور  مجوز واردات واگن توسط وزیر صنعت خبر داد و حتی عنوان داشت که تعدادی از تجهیزات خریداری شده در پشت مرزها قرار دارد که البته خریداری آن توسط شرکت های خصوصی انجام پذیرفته است.

 

 

 هزینه تمام شده واگن های تولید داخل بیشتر از مشابه خارجی است

 

صابر شکوهی،کارشناس حوزه حمل و نقل در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن اظهار بی اطلاعی از تلاش برای واردات واگن های خارجی به کشور گفت:بر اساس گزارشات منتشر شده در رسانه ها،هزینه تمام شده واگن های تولید داخل،قریب به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و در صورت تهیه واگن ها از محل تولیدات خارجی قریب به۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان صرفه جویی خواهد شد.

 

 

وی افزود:اگرچه در نگاه اول،واردات واگن از خارج کشور،منطقی به نظر می رسد اما به نظر بنده،صرف این مبالغ مضاعف،نه تنها هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری است که باعث بقاء و استمرار فعالیت های مراکز تولید واگن درداخل کشور می شود.

 

 

کارشناس حمل و نقل عنوان کرد:افزایش هزینه واگن های تولید داخل در مقایسه با نمونه های مشابه خارجی،ناشی از قطعاتی است که بصورت وارداتی از کشورهای تولید کننده تامین می شود که ظاهرا تحقق این امر نیز با پیچیدگی ها و دشواری های خاص به خود همراه خواهد بود.

 

 

وی افزود:لذا نباید از نظر دور داشت که کاهش هزینه های تولید واگن،ابتدا به ساکن با بقای مراکز تولیدی مرتبط با این عرصه امکان پذیر خواهدبود و بطور طبیعی در شرایطی که مراکز تولید واگن در داخل کشور در موضع ضعف و انفعال قرار گیرند عملا شاهد حصول توفیقات موثر و شایسته ای در میان مدت و بلند مدت نخواهیم بود.

 

 

شکوهی گفت:منطق حکم می کند این هزینه ها برای ارتقای سطح تولید داخلی و گام برداشتن در مسیر تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی پرداخت شود و به تبع دلسوزان و کسانی که فرامین و منویات مقام معظم رهبری را به عنوان نقشه راهی هوشمندانه در اولویت قرار می دهند،چنین راهکارهایی را در اولویت خویش قرار خواند داد.

 

 

 منطق واردات واگن از خارج کشور بر چه اصلی استوار است؟

 

شاید بتوان واردات هواپیما را با این منطق که ناوگان هوایی کشور فرسوده است و عملا توان داخلی قادر به ساخت و تولید هواپیما نیست،قابل هضم تصور کرد(که البته در این خصوص نیز برخی کارشناسان به نحوه اولویت گذاری ها در این خصوص و میزان هزینه هایی که برای تجهیزات مذکور صرف می شود،نقدهایی جدی دارند)اما واردات واگن از خارج،در شرایطی که تولید داخلی قادر به تامین نیاز داخلی است و رهبر معظم انقلاب نیز در رهنمودهایشان ،تولید داخلی و توجه به آن را مقدس عنوان فرموده اند، واردات واگن بر چه مبنا،اصول و منطقی استوار است؟!

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش