دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۷ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۱۵۰
مسکن، راه، عمران

راه هایی که هموار شد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,جاده
راه‌های ارتباطی در بخش‌های شوسه، ریل و هوایی مانند جاده‌های روستایی، اصلی، فرعی، بزرگراه‌ها، آزاد راه‌ها و فرودگاه‌ها زیربنای توسعه پایدار در هر منطقه‌ای است و تعداد و کیفیت این راه‌ها دراستان کوهستانی کهگیلویه وبویراحمد در سال‌های اخیر به نحو چشمگیری بهبود یافت.

به گزارش ایرنا، کارشناسان حمل و نقل آسان کالا و مسافر برای تحقق رونق صنعت گردشگری، رساندن محصولات تولیدی و صنعتی به بازار مصرف و افزایش ضریب ایمنی را از حداقل مزایای توسعه راه‌های ارتباطی می‌دانند.

 

تقویت زیرساخت‌های ارتباطی در این میان در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کوهستانی بودن، محل اتصال استان‌های مرکزی به جنوب کشور و قابلیت‌های صنعت گردشگری و لزوم سرعت بخشیدن به رساندن محصولات به بازارهای مصرف اهمیت دوچندانی دارد.

 

افزایش سه برابری طول بزرگراه‌ها، شتاب بخشی به طرح‌های بزرگ در حال اجرا، آغاز طرح های عمرانی بزرگ راهسازی و جهش چشمگیر آسفالت معابر روستایی در سال‌های اخیر در دولت تدبیر و امید در این استان از دستاوردهای حوزه راهسازی است.

 

 افزایش طول بزرگراه‌ها

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که طول بزرگراه‌های این استان در دولت تدبیر و امید حدود سه برابر افزایش یافته است.

 

سید موسی خادمی افزود که هم اینک ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، در حالی که در ابتدای دولت تدبیر و امید تنها ۵۰ کیلومتر بزرگراه در این استان ساخته شده بود.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای تکمیل جاده چهار خطه ۱۴۵ کیلومتری بابامیدان گچساران به بهبهان تا پایان سال ۱۳۹۷ بیان کرد که تکمیل این طرح تحول بزرگی در زندگی و اقتصاد استان‌های جنوبی کشور ایجاد خواهد کرد.

 

خادمی گفت که تکمیل این طرح افزون بر رفاه حال مردم کهگیلویه و بویراحمد و ایجاد بستر تحول اقتصادی، ۲ استان پرجمعیت و اثرگذار خوزستان و فارس را با جاده‌های ایمن و استاندارد به هم متصل خواهد کرد.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم اتصال جاده یاسوج به بابامیدان به‌صورت جاده چهار خطه و شهرستان کهگیلویه به این جاده چهار خطه برای تکمیل این خدمت بزرگ تأکید کرد.

 

خادمی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از کهگیلویه و بویراحمد مناطق کوهستانی و سختگذر است، افزود که موفقیت دولت برای تحقق توسعه راه‌ها با توجه به چند برابر بودن هزینه راهسازی قابل توجه است.

 

افزایش چشمگیر آسفالت معابر روستایی

وی با بیان اینکه در طول بیش از سه دهه گذشته تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر روستایی در این استان انجام شده بود، گفت: آسفالت ۲ میلیون متر مربع معابر روستایی کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید انجام شد که این امر نشانگر عزم دولتمردان به مناطق کمتر توسعه یافته است.

 

 طرح اتصال استان به آزاد راه‌ها

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که مجوزهای لازم از وزارت راه و شهرسازی و همچنین مطالعات اولیه برای اتصال این استان به آزادراه شیراز- اصفهان به اتمام رسیده و این طرح برای آغاز عملیات اجرایی آماده جذب سرمایه گذار و تأمین اعتبار است.

 

آزاد راه شیراز - اصفهان به طول ۲۱۰ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی حدود ۵۵ درصد یکی از مهمترین و بزرگترین آزاد راه‌های در حال ساخت در کشور است.

 

پژمان نیک اقبالی اظهار داشت که بر اساس مطالعات انجام شده میزان سرمایه گذاری اولیه برای آغاز طرح اتصال کهگیلویه و بویراحمد به این آزادراه افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال است.

 

نیک اقبالی ابراز داشت که بر اساس مطالعات انجام شده مسیر پیش بینی شده برای اتصال استان به شبکه آزادراهی کشور حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر است.

 

تلاش برای افزایش زیرساخت‌های حمل و نقل هوایی

نیک اقبالی ابراز داشت: فرودگاه یاسوج در ابتدای دولت یازدهم به دلیل کوتاهی طول باند، نزدیکی به زندان مرکزی این شهر، نداشتن دستگاه‌های ناوبری و کمبود فضای فیزیکی تنها یک پرواز در هفته داشت.

 

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که پس از برگزاری نشست‌هایی در شرکت مادر تخصصی فرودگاه‌های کشور ۶۰۰ متر به طول باند فرودگاه یاسوج افزوده و از ۲ هزار و ۶۰۰ متر به سه هزار و ۲۰۰ متر رسید.

 

وی افزود که تطویل باند فرودگاه یاسوج سبب ایمنی پروازها، نشستن هواپیماهای متوسط، انجام پروازهای شبانه و افزایش تعداد پروازها می‌شود.

 

نیک اقبالی با اشاره به اینکه هر هفته ۶ پرواز با حداکثر ظرفیت در فرودگاه یاسوج انجام می‌شود، بیان کرد: دستگاه ناوبری یا D.V.O.R با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی در این فرودگاه نصب، محوطه و سالن ترانزیت این فرودگاه بازسازی و تأمین زمین برای جابجایی زندان مرکزی یاسوج نیز در حال انجام است.

 

ساخت راه آهن

وی عنوان کرد که راه آهن اقلید به یاسوج که از خواسته‌های اصلی مردم کهگیلویه و بویراحمد است در سکوت رسانه‌ای و یک فضای آرام عملیات اجرایی آن در دولت یازدهم آغاز شد.

 

نیک اقبالی ابراز داشت: هم اینک ۲۲.۵ کیلومتر از این طرح به مناقصه رفته و به پیمانکار واگذار شد که زیرسازی این میزان به‌طور کامل انجام شده است.

 

هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای اجرای طرح‌های راهسازی

معاون ساخت و توسعه راه‌های کهگیلویه و بویراحمد گفت که افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال ظرف سه سال گذشته در دولت تدبیر و امید در حوزه زیرساخت‌های جاده‌ای اعم از بزرگراه، راه اصلی و روستایی در این استان هزینه شده است.

 

شیرمحمد راستا اظهار داشت که ظرف سه سال گذشته بیش از ۳۲۰ کیلومتر راه روستایی در سطح استان احداث، بهسازی و آسفالت شده است.

 

وی گفت که هم اینک نیز افزون بر ۵۰۰ کیلومتر جاده روستایی در سطح استان برای بهسازی و آسفالت در دست اجراست که حدود ۱۰۰ کیلومتر آن تا پایان سال جاری به بهره برداری می‌رسد.

 

معاون ساخت و توسعه راه‌های کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد که در سه سال گذشته افزون بر ۶۰ کیلومتر جاده اصلی در سطح استان احداث شده است.

 

راستا تصریح کرد که بیش از ۱۶۰ کیلومتر جاده اصلی نیز با پیشرفت فیزیکی بین ۲۰ تا ۹۰ درصد در حال اجراست.

 

وی جاده ملی پاتاوه - دهدشت، یاسوج - باغچه سادات، یاسوج - سی سخت و دهدشت، قلعه رئیسی به دیشموک را از جمله جاده‌های اصلی در دست اجرا در این استان ذکر کرد.

 

وی گفت که در این مدت همچنین بیش از ۲۵۰ کیلومتر روکش آسفالت در حوزه راه‌های اصلی و روستایی استان انجام شده است.

 

آغاز ۲ طرح بزرگ راهسازی بزرگ درگچساران

نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت که عملیات اجرایی ۲ طرح راهسازی با اعتبار وزارت نفت در گچساران در دولت یازدهم آغاز شده که تکمیل آنها امکان دسترسی آسان و ایمن به بندرهای جنوبی برای مردم این منطقه را فراهم می‌کند.

 

غلامرضا تاجگردون افزود که جاده ارتباطی گچساران - بابا کلان - بی بی حکیمه با ۶۰۰ میلیارد ریال و جاده گچساران گوره و رگ سفید با ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.

 

وی ابراز کرد: خروج تعداد زیادی روستا از بن بست ارتباطی و ایجاد زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستا از دیگر مزایای این طرح‌ها است.

 

کهگیلویه و بویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.

 

افزون بر ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۱۳ هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در روستاها ساکن هستند.

 

این استان دارای یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است که حدود ۷۰۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد.

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش