
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، به دنبال ادامه مذاکرات آتش بس بین روسیه و اوکراین و نگرانی ها در خصوص افزایش موارد ابتلا به کرونا در چین که می تواند بر تقاضای انرژی این کشور اثر بگذارد، قیمت نفت امروز به پایین ترین رقم ۲ هفته اخیر سقوط کرد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴ دلار و ۲۰ سنت معادل ۳.۹ درصد کاهش به ۱۰۲ دلار و ۷۰ سنت رسید. دیروز هم نفت برنت شاهد افت ۵.۱ درصدی بود.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم امروز با ۴ دلار و ۳۰ سنت معادل ۴.۲ درصد کاهش به ۹۸ دلار و ۷۱ سنت رسید و برای اولین بار از ابتدای ماه مارس به زیر ۱۰۰ دلار رسید. دیروز هم نفت خام آمریکا ۵.۸ درصد کاهش را تجربه کرده بود.
توشیتاکا تازاوا تحلیلگر موسسه فوجیتومی در این باره گفت: «انتظارات در مورد تحولات مثبت در مذاکرات آتش بس بین روسیه و اوکراین موجب شده تا نگرانی از کمبود عرضه در بازار نفت تا حدودی مرتفع شود.»
وی افزود: «محدودیت های جدید قرنطینه ای در شهرهای مختلف چین نیز نگرانی ها از کند شدن تقاضا برای نفت را به دنبال داشته است.»
روز سه شنبه چین شاهد جهش قابل توجه تعداد مبتلایان به کرونا بود و تعداد بیماران با رشد بیش از دو برابری به بالاترین رقم ۲ سال گذشته رسید. ویروس در شمال شرق چین به سرعت در حال گسترش است.
ولادمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دوشنبه شب گفت مذاکرات با روسیه روز سه شنبه ادامه خواهد یافت.
در همین حال آمریکا به چین در مورد کمک به روسیه در جنگ اوکراین هشدار داده است.
فاتح بیرول رئیس آژانس بین المللی انرژی روز دوشنبه از کشورهای تولیدکننده نفت خواست تا برای تثبیت بازار نفت که از جنگ اوکراین لطمه دیده است تولید خود را افزایش دهند.
وزیر نفت هند: به محض رفع تحریم ها نفت ایران را میخریم
وزیر نفت هند با ابراز امیدواری نسبت به بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار گفت به محض برداشته شدن تحریمها، قراردادهای نفتی با این کشورها بسته خواهد شد.

بهگزارش بیزینس استاندارد، هند بهعنوان سومین مصرفکننده و واردکننده بزرگ انرژی در دنیا امیدوار است ازسرگیری عرضه نفت خام ایران و ونزوئلا و بالا رفتن تولید کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس به کاهش قیمت جهانی نفت کمک کند.
این کشور همچنین درحال بررسی پیشنهاد روسیه برای فروش نفت خام خود با قیمتی بسیار پایینتر از شاخص نفت برنت است. هند باید مسائلی مانند بیمه و هزینه حملونقل از روسیه را در نظر بگیرد.
ایران و ونزوئلا هر دو دارای ذخایر بالای نفت خام هستند و قبلاز اعمال تحریمهای آمریکا از بزرگترین عرضهکنندگان نفت به این کشور بودند.
وزیر نفت هند گفت:«ما امیدواریم و انتظار داریم نفت ایران و ونزوئلا هرچه زودتر در دسترس قرار بگیرد و از جامعه بینالملل میخواهیم با برداشتن تحریمها نفت این کشور را به بازارها بازگردانند».
هاردیب سینگ پوری گفت به محض ورود نفت ایران به بازار، شرکتهای نفتی هند قراردادهای نفتی با این کشور امضا خواهند کرد.
وی امیدوار است علاوهبر بازگشت نفت ایران و ونزوئلا، ائتلاف اوپک پلاس هم تولید نفت خود را افزایش دهد تا قیمت نفت پایین بیاید.
قیمت نفت خام در اوایل ماه جاری میلادی تا ۱۳۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت که بالاترین رقم طی ۱۴ سال گذشته بود. نفت در روز دوشنبه بیش از ۱۰۸ دلار در هر بشکه معامله میشد.
وزیر نفت هند در پاسخ به پیشنهاد روسیه برای عرضه نفت خام و سایر مواد خام اولیه با قیمتهای پایین و با نقلوانتقال های روپیه-روبل گفت دولت درحال بررسی تمام گزینههای پیش روست.
وی قول داد هر گونه سازوکاری را که بین شرکتهای نفت هند و همتایانش در روسیه یا ایران یا هر کشور دیگری برقرار شود گزارش دهد.
هند آمادگی خود را برای آزادسازی بیشتر ذخایر نفتی اعلام کرد
بهگزارش رویترز، طبق گفته یکی از مقامات ارشد وزارت نفت هند، این کشور جهت پایین آوردن قیمت نفت بهدنبال حمله روسیه به اوکراین نفت بیشتری از ذخایر ملی خود را آزاد خواهد کرد.

هند سومین مصرفکننده و واردکننده بزرگ نفت در دنیاست که ۸۵ درصد از نیاز نفتی خود را وارد میکند.
رامسوار تلی، از مقامات ارشد وزارت نفت هند گفت دولت این کشور آمادهاست تمام اقدامات لازم را برای پایین آوردن بیثباتی بازار و آرام کردن روند افزایش قیمت نفت انجام دهد.
- 15
- 3