
به گزارش ایسنا، قیمت نفت برنت با ۲۲ سنت معادل ۰.۳۲ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۵۸ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۲ سنت معادل ۰.۱۸ درصد کاهش، به ۶۶ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید. حجم معاملات به دلیل تعطیلات روز استقلال آمریکا، کاهش داشت.
وبسایت خبری آمریکایی آکسیوس، روز پنجشنبه، گزارش داد که آمریکا قصد دارد هفته آینده برای از سرگیری مذاکرات، با ایران دیدار کند. همزمان، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، گفت که تهران همچنان به معاهده منع گسترش هستهای متعهد است.
واندانا هاری، بنیانگذار شرکت تحلیل بازار نفت «واندا اینسایتس»، گفت: خبر روز پنجشنبه مبنی بر اینکه آمریکا در حال آماده شدن برای از سرگیری مذاکرات با ایران است و توضیحات عراقچی مبنی بر اینکه همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد متوقف نشده است، تهدید بروز تنشهای جدید را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. اما نفت برای اصلاح قیمت، ممکن است تا دوشنبه که فعالیت آمریکا پس از یک آخر هفته طولانی، آغاز میشود و تصمیم روز یکشنبه اوپک پلاس در مورد افزایش ۴۱۱ هزار بشکه در روز دیگر در ماه اوت را میپذیرد، دست نگه د ارد.
چهار نماینده اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه قرار است افزایش تولید نفت به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز را برای ماه اوت اعلام کند، زیرا به دنبال بازپسگیری سهم بازار است. در همین حال، با نزدیک شدن به پایان مهلت ۹۰ روزه برای افزایش نرخهای عوارض، عدم قطعیت در مورد سیاستهای تعرفهای آمریکا، دوباره احیا شد.
واشنگتن از روز جمعه، ارسال نامههایی به کشورها را آغاز خواهد کرد که در آنها نرخهای تعرفهای که برای کالاهای ارسالی به آمریکا با آن مواجه خواهند شد، مشخص شده است. این تغییر آشکاری نسبت به وعدههای قبلی برای انعقاد دهها قرارداد تجاری جداگانه است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز پنجشنبه، پیش از عزیمت به آیووا، به خبرنگاران گفت که این نامهها به طور همزمان به ۱۰ کشور ارسال میشوند و نرخهای تعرفه ۲۰ تا ۳۰ درصدی را تعیین میکنند. مهلت ۹۰ روزه ترامپ برای اعمال تعرفههای بالاتر آمریکا در ۹ ژوئیه به پایان میرسد و چندین شریک تجاری بزرگ، از جمله اتحادیه اروپا و ژاپن، هنوز قراردادهای تجاری امضا نکردهاند.
بر اساس گزارش رویترز، بانک بارکلیز اعلام کرد که پیشبینی خود از قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۵ را به میزان ۶ دلار بالا برده و به ۷۲ دلار در هر بشکه رسانده و برای سال میلادی آینده، دورنمای قیمت را ۱۰ دلار افزایش داده و به ۷۰ دلار در هر بشکه رسانده است. این بازبینی، به دلیل بهبود چشمانداز تقاضا بوده است.
تولید جهانی نفت کم شد
اوپک در جدیدترین نسخه از گزارش بولتن آماری سالانه اش، اعلام کرد تولید جهانی نفت خام در سال میلادی گذشته، برای اولین بار از سال ۲۰۲۰، کاهش یافت و با یک درصد افت، به متوسط ۷۲.۵۸ میلیون بشکه در روز رسید.
این گروه از کاهش تولید اوپک و شرکایش خبر داد، در حالی که تولیدکنندگان نفت غیراوپک در سال گذشته، مطابق با پیشبینیهای تحلیلگران و تحت تاثیر قیمتهای نسبتا مطلوب، تولید خود را افزایش دادند. در میان اعضای اوپک، تولید ۲.۱ درصد معادل ۵۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. در میان کشورهای عضو اعلامیه همکاری، تولید نفت ۷۸۰ هزار بشکه در روز معادل ۵.۲ درصد کاهش یافت.
بیانیه همکاری که ابتدا در سال ۲۰۱۶ امضا شد، شامل کشورهای نفتی عمان، برونئی، مکزیک، مالزی و تولیدکنندگان نفت آسیای میانه است که به همراه روسیه، از اعضای گروه اوپک پلاس هستند.
با این حال، حتی با وجود کاهش، کل تولید جهانی نفت به طور قابل توجهی کمتر از تقاضا بود که اوپک اعلام کرد به طور متوسط سال گذشته ۱۰۳.۸۴ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم نشان دهنده افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به سال قبل است که معادل ۱.۴۹ میلیون بشکه در روز است.
طبق بولتن آماری اوپک، تقاضا تقریبا در تمام مناطق از جمله اروپا که سخت تلاش کرده است تا مصرف هیدروکربنهای خود را کاهش دهد، افزایش یافته است. به عنوان بخشی از این تلاشها، اروپا ظرفیت پالایش خود را کاهش داده، اما در مناطق دیگر، ظرفیتهای جدیدی در حال راهاندازی شدن است. طبق گزارش اوپک، این امر باعث شد که کل تولید جهانی در سال گذشته، به ۱۰۳.۸۰ میلیون بشکه در روز برسد و ۱.۰۴ میلیون بشکه در روز به ظرفیتهای جدید اضافه شود. تمام این ظرفیتهای جدید در چین، هند و خاورمیانه اضافه شده است.
اوپک در گزارش جداگانه ای اعلام کرد صادرات نفت این گروه در سال ۲۰۲۴، به طور متوسط حدود ۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۱۹.۰۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. اوپک همچنین اعلام کرد که بیشتر این مقدار، به میزان ۱۳.۶۷ میلیون بشکه در روز، به آسیا و ۳.۳۴ میلیون بشکه در روز به اروپا صادر شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک همچنین گزارش داد که ذخایر قطعی نفت جهان نسبت به سال گذشته، ۰.۱ درصد افزایش یافته و به ۱.۵۶۷ تریلیون بشکه رسیده است و ذخایر قطعی نفت اعضای اوپک بدون تغییر در ۱.۲۴۱ تریلیون بشکه باقی مانده است.
- 18
- 6