
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز گذشته بهخاطر خوشبینی نسبتبه افزایش تقاضا در بحبوحه کمبود عرضه افزایش یافت، اما بالا رفتن ارزش دلار آمریکا باعث کاهش قیمت نفت خام برنت در اولین ساعات تجارت در روز سهشنبه شد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۱ سنت معادل ۱.۲۰ درصد کاهش به ۸۳ دلار و ۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم بدون تغییر ۷۶ دلار و ۳۴ سنت معامله میشود.
تاجران منتظر جزئیات آخرین دیدار فدرال رزرو آمریکا هستند که قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود. اطلاعات مربوط به تورم آمریکا احتمال بالاتر رفتن نرخ بهره بانک مرکزی این کشور را افزایش داده است.
در شرایطی که انتظار میرود واردات نفت چین در سال جاری میلادی رکورد بزند و تقاضا در هند بهعنوان سومین واردکننده بزرگ نفت دنیا هم در بحبوحه کاهش عرضه افزایش یابد، تمام چشمها به سیاستهای پولی بزرگترین اقتصاد دنیا و بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا دوخته شدهاست.
تحلیلگران میگویند قیمت نفت در هفتههای آینده علیرغم بالا رفتن نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، بهخاطر کمبود عرضه و بهبود تقاضا افزایش خواهد یافت.
ادوارد مویا، تحلیلگر مؤسسه اوآندا میگوید واردات نفت چین از روسیه به سطح قبلاز آغاز جنگ اوکراین بازگشته است. غرب تلاش میکند چین و هند را تحت فشار قرار دهد تا بهدنبال منابع جایگزین نباشند که میتواند بازار نفت را با کمبود مواجه کند.
روسیه قصد دارد تولید نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز در ماه مارس کاهش دهد که حدود ۵ درصد از کل تولید این کشور را شامل میشود.
متخصصان عقیده دارند علیرغم عکسالعمل اخیر نفت به افزایش ذخایر نفتی آمریکا، بازارهای نفت هنوز هم با مشکل کمبود عرضه بهخاطر بازگشایی اقتصاد چین و کاهش تولید روسیه در آینده روبرو هستند.
ثبت بالاترین جریان نفت روسیه به چین از زمان آغاز جنگ اوکراین
کل صادرات نفت خام و سوخت روسیه به چین در ماه گذشته میلادی به اوج ۱.۶۶ میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش بلومبرگ، صادرات نفت خام و سوخت روسیه به چین به بالاترین رقم رسیده است. بازگشایی اقتصاد چین بهعنوان بزرگترین واردکننده انرژی دنیا پساز برداشته شدن سیاست کرونای صفر، تقاضا در این کشور را بالا برده است.
بیشتر واردات نفت روسیه توسط پالایشگاههای خصوصی چین صورت میگیرد، اما پالایشگاههای دولتی این کشور هم اخیراً تمایل بیشتری به نفت خام روسیه پیدا کردهاند.
چین و هند بهدنبال تغییر شکل جریان جهانی انرژی، در کنار هم به بزرگترین خریداران نفت خام روسیه تبدیل شدهاند. مسکو مجبور بوده قیمت نفت خود را برای جبران کاهش مشتریان غربی خود پایین بیاورد و این اقدام بسیار مورد استقبال خریداران آسیایی قرار گرفته که تلاش میکنند تورم را در کشورهای خود کنترل کنند. هدف غرب از تحریم نفت روسیه از بین بردن منابع مالی کرملین برای جنگ با اکراین است که درعینحال میتواند مانع افزایش قیمت نفت هم شود.
کل صادرات نفت خام و سوخت روسیه به چین در ماه گذشته میلادی به ۱.۶۶ میلیون بشکه در روز رسید. این رقم بسیار بالاتر از رکوردی است که در آوریل ۲۰۲۹ یعنی زمان خروج چین از اولین محدودیتهای کرونایی ثبت شده بود. جریان نفت خام و میعانات گازی به سمت چین در آن زمان تا ۱.۵۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافته بود.
افزایش خرید نفت چین حاکی از بهبود اقتصاد این کشور است که میتواند قیمت جهانی نفت را افزایش دهد. آژانس بینالمللی انرژی هفته گذشته اعلام کرد چین عامل اصلی افزایش تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری میلادی خواهد بود.
بیشاز ۶ هفته طول میکشد تا محمولههای نفتی از بنادر غربی روسیه به چین برسند، اما بشکههایی که از خاور دور ارسال میشوند در کمتر از یک ماه به مقصد میرسند.
- 18
- 4