دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۶:۰۱ - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۲۸۶
بین الملل

ویتکاف: شایعات درباره اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو «مهمل» است

استیو ویتکاف,صحبت های ویتکاف درباره ترامپ و نتانیاهو
نماینده ویژه آمریکا در غرب آسیا با تکذیب گزارش‌های رسانه‌ای درباره وجود اختلاف میان رئیس‌جمهور این کشور و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که پذیرفتن توافق پیشنهادی آمریکا درباره جنگ غزه از سوی حماس مسیر رسیدن به راهکاری صلح‌آمیز و پایدار برای این این مسئله است.

به گزارش ایسنا، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه کاخ سفید در گفت‌وگویی بیان کرد که هر گونه گزارشی درباره «اختلاف» میان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کذب و «مهمل» است.

ویتکاف در گفت‌وگویی با اپایگاه خبری بریتبارت درباره گزارش‌ها پیرامون اخلاف میان ترامپ و نتانیاهو گفت: نخست‌وزیر نتانیاهو و مردم اسرائیل از متحدان سرسخت آمریکا هستند و برای طرف مقابل هم این طور است. من در دیدارهای متعدد رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر حضور داشته‌ام و روابط آن‌ها دوستانه است. در واقع آن‌ها دوستان خوبی هستند. اما این به این معنا نیست که درباره همه چیز هم‌نظرند.

ویتکاف با «مهمل» خواندن برخی تحلیل‌های رسانه‌ای درباره وجود اختلاف میان رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل شریک بسیار خوب آمریکا از نظر راهبردی و اقتصادی است و ما تا حد زیادی هم‌نظریم و اهداف بسیار مشابهی داریم. آن‌ها(رژیم صهیونیستی) نمی‌خواهند شاهد این باشند که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد. فکر نمی‌کنم از منظر سیاست خارجی، تفاوت چندانی میان طرز فکر آن‌ها و ما وجود داشته باشد.

اظهارات ویتکاف در آستانه سفر رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر انجام می‌شود. ویتکاف همچنین روز گذشته(یکشنبه) با میانجی‌گری عمان با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه گفت‌وگوهایی در چارچوب دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران داشت.

پیشتر رسانه‌های غربی گزارش دادند که رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام تصمیم کاخ سفید برای مذاکره غیرمستقیم با تهران در عمان در دیداری که اخیرا با نتانیاهو داشت، او را غافلگیر کرد و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که همواره کارزاری علیه برنامه هسته‌ای ایران را پیش برده، به دلیل حمایت تمام‌عیار رئیس‌جمهور آمریکا از کارزار نظامی رژیم اشغالگر در غزه، قادر به مخالفت علنی با او در این زمینه نیست.

رسانه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» پیشتر به نقل از دو منبع نزدیک به ترامپ گزارش داده بود که او از نتانیاهو «دل‌سرد» شده و تصمیم گرفته در حوزه غرب آسیا مستقل و بدون رژیم صهیونیستی عمل کند.

بریتبارت نوشت: این که ویتکاف این گزارش را تکذیب کند، با توجه به این که مقام‌های اسرائیلی از تلاش‌ حلقه نزدیکان ترامپ برای دستیابی به توافقی با ایران و پایان دادن به جنگ غزه ناراضی بوده‌اند، موضوع مهمی است.

نتانیاهو در سال میلادی جاری از تعامل خود با ترامپ اعلام رضایت کرده و پس از دیدارش با رئیس‌جمهور آمریکا در فوریه به بریتبارت گفته بود که «بهترین دیدار» میان یک نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یک رئیس‌جمهور آمریکا بوده است. از این رو، باور کردن این که دو طرف از زمان شروع خوبی که در آغاز سال داشته‌اند تا این  اندازه از هم فاصله گرفته باشند، دشوار است.

مذاکرات با حماس

این پایگاه خبری نوشت: ویتکاف که در مذاکرات پیرامون حل‌وفصل مسئله غزه نیز نقش داشته در این گفت‌وگو در پاسخ به این که وضعیت غزه چگونه است، با گفتن این که از آزاد نشدن تمامی اسرا ناراحت است، ابراز امیدواری کرد که حماس انعطاف به خرج دهد و آن‌ها را به زودی آزاد کند.

اما فرستاده ویژه کاخ سفید همچنین گفت که حماس دو ماه است توافقی را که آن را «منصفانه» می‌داند، نپذیرفته و هنوز معتقد است که این جنبش باید «با آن موافقت کند.»

ویتکاف با اشاره به مذاکرات با حماس گفت: از نظر من مذاکرات متشنجی است. ما هر روز در حال مذاکره هستیم. هر روز با اسرائیلی‌ها، قطری‌ها، مصری‌ها و اماراتی‌ها گفت‌وگو می‌کنیم و همه به‌ویژه با توجه به پیش رو داشتن سفر رئیس‌جمهور بر حصول نتیجه‌ای مسالمت‌آمیز متمرکز هستند. امیدوارم بدون مجبور شدن اسرائیلی‌ها به رفتن به آن‌جا(غزه) این کار را انجام دهیم. بحث‌هایی در این باره مطرح است اما امیدوارم اتفاق نیفتد.

آزادی اسرای رژیم صهیونیستی از سوی جنبش حماس در غزه

نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا بدون اشاره به تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه جمعیت غزه، از جمله تداوم محاصره انسانی و ممانعت از رسیدن کمک‌های انسانی گفت: ما توافقی داریم که حماس می‌توانست شش هفته پیش آن را بپذیرد. حماس باید آن را بپذیرد. این توافق مسیر گفتمان صلح‌آمیز و شاید حتی راهکاری صلح‌آمیز، بلندمدت و پایدار برای این مسئله است اما به این منظور، حماس باید غیرنظامی شود، فورا خود را با شروطی که تعیین کرده‌ایم مطابقت دهد. امیدواریم این کار را بکند.

او در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که چرا حماس شروط مذاکره را نمی‌پذیرد، گفت که نمی‌تواند توضیحی  برای «سرسختی» آن‌ها ارائه دهد اما بیان کرد که به دلیل انجام شدن مذاکره با حماس از طریق میانجی‌ها، ممکن است سوء تفاهم‌هایی درباره شروط آن‌ها پیش بیاید.

ویتکاف گفت در صورتی که رئیس‌جمهور آمریکا دستور دهد، احتمالا حاضر به مذاکره مستقیم با حماس خواهد بود اما همچنین تردید داشت که به دلیل قرار گرفتن نام حماس در فهرست به اصطلاح سازمان‌های تروریستی آمریکا،‌ مذکره مستقیم با این جنبش «ایده خوبی» باشد.

فرستاده ویژه کاخ سفید گفت: من علنا گفته‌ام که آن‌ها(حماس) باید به ما نشان دهند که آماده‌اند عملکرد مثبت و کنشگرانه‌ای داشته باشند که برای مردم غزه بهتر است و به صلحی بلندمدت و پایدار منجر می‌شود. اگر این کار را انجام دهند، پاسخ مثبی از این کشور(آمریکا) دریافت می‌کنند.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش