سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۲۶۷
نفت و انرژی

نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی؛

قیمت گاز افزایش نمی‌یابد

شرکت ملی گاز ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز در دستور کار این شرکت نیست.

به گزارش ایسنا، حسن منتظرتربتی امروز و در نخستین روز برگزاری بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حاشیه نشست خبری در جمع خبرنگاران به پرسش‌ها درباره اولویت‌ها و طرح‌های در دست اقدام صنعت گاز پاسخ داد.

 

وی درباره پرداخت پول از سوی شرکت ملی گاز ایران به خزانه‌داری گفت: شرکت ملی گاز ایران یکی از خوش‌حساب‌ترین شرکت‌ها در مقابل خزانه‌داری است. ما در زمینه هدفمندی مصرف سوخت و سهم صندوق خزانه، هر آنچه را که لازم بوده است پرداخت کرده‌ایم و اکنون هیچ بدهی به این صندوق نداریم.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأمین خوراک مورد نیاز پتروشیمی‌ها را یکی از اولویت‌های گازرسانی در کشور عنوان کرد و در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت گاز، گفت: ما هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز نداریم.

 

طرح‌های پژوهشی صنعت گاز یکی دیگر از پرسش‌های خبرنگاران بود که تربتی در این باره توضیح داد: ما با کمک دانشگاه‌ها چهار انستیتو شامل انستیتوهای گاز طبیعی، اندازه‌گیری، توربین و ال‌ان‌جی تشکیل داده‌ایم که امیدواریم با استفاده از این انستیتوها طرح‌های پژوهشی خوبی را تعریف کنیم به عنوان مثال حدود ۲۲ طرح زیربنایی، کاربردی و انتقال فناوری صنعت گاز با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها اجرا خواهیم کرد.

 

سامانه هوشمند گاز را نهایی می‌کنیم

کنتورهای هوشمند گاز از دیگر پرسش‌هایی بود که معاون وزیر نفت در امور گاز به آن پاسخ داد و گفت: ما در پی راه‌اندازی سامانه هوشمند گاز هستیم که حدود دو ماه آینده طراحی نخستین آن به نتیجه می‌رسد، در زمینه کنتورهای هوشمند گاز نیز بخشی از طرح پایلوت را با موفقیت اجرا کرده‌ایم و بر اساس تجربه‌های ارزشمندی که در این زمینه به دست آورده‌ایم، طرح کنتورهای هوشمند گاز و سامانه هوشمند گاز را به نتیجه نهایی خواهیم رساند.

 

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان صادرات گاز ایران به ارمنستان با هدف تهاتر گاز و برق بر اساس آخرین رقم مورد توافق دو کشور در سال ۹۷ انجام می‌شود و اکنون تغییری ندارد.

 

تربتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر قیمت‌گذاری گاز ارسالی به نیروگاه‌ها توضیح داد: تعیین قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها بر عهده دولت است، اما درباره نیروگاه‌ها آنچه از قیمت نیز مهم‌تر است موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی است، زیرا از نگاه شرکت ملی گاز ایران، نیروگاه‌ها گاز را به‌درستی مصرف نمی‌کنند و امیدواریم موضوع بهینه‌سازی و مدیریت مصرف گاز در نیروگاه‌ها به عنوان یک طرح مهم و جدی پیگیری شود. به اعتقاد ما، نیروگاه‌ها با بهره‌مندی از بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ می‌توانند برای بهینه‌سازی مصرف انرژی اقدام کنند.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز تصمیم‌گیری درباره صادرات ال‌ان‌جی را مربوط به شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد و توضیح داد: صادرات ال‌ان‌جی برای مقاصد دور در نظر گرفته می‌شود، مانند بازارهای ژاپن، اما کشورهای همسایه ایران اکنون از ظرفیت خوبی برای دریافت گاز طبیعی برخوردار هستند.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را فضای مطلوبی برای برقراری ارتباط بین بخش دولتی، بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و فعالان بازار اقتصادی و صنعتی عنوان کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت می‌تواند زمینه مناسبی برای مقابله با تحریم‌ها باشد تا تکیه بر توان داخلی را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم. به عنوان مثال اکنون در حال پیگیری تأمین تجهیزات مورد نیاز بخش پالایشگاهی با استفاده از توان سازندگان ایرانی هستیم و به‌زودی از طریق مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران یک تفاهم‌نامه با بخش خصوصی و فناوری در این زمینه امضا خواهیم کرد.

 

حسن منتظر تربتی امروز در نخستین نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران که در محل ستاد خبری برگزار شد اظهار کرد: توسعه شبکه گازرسانی کشور ظرف ۲ تا ۳ سال آینده به‌طور ۱۰۰ درصد محقق می‌شود و در سراسر دنیا نخستین کشوری خواهیم بود که به توسعه کامل شبکه گازرسانی دست خواهیم یافت.

 

وی با اشاره به این که صنعت گاز کشور مسیر پرفراز و نشیب، اما رو به جلویی را طی کرده است، گفت: خوشبختانه با دارا بودن مخازن عمده گاز در کشور و توانمندی خوب در بخش کالا شاهد توسعه این صنعت در سال‌های گذشته بوده‌ایم.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: توسعه گازرسانی در داخل به لحاظ رساندن انرژی پاک به دوردست‌ترین نقاط شهرها و روستاهای کشور، یکی از نقاط قوت صنعت گاز کشور به شمار می‌آید.

 

گاز ایران در حال گذار به شبکه نت‌ورکی

بنا بر اعلام وزارت نفت، منتظر تربتی درباره پایداری و قابلیت اطمینان در شبکه گازرسانی کشور گفت: شبکه گازرسانی کشور امروز قابلیت واردات و صادرات را دارد و به لحاظ دوام در تولید گاز، با تلاش‌های مهندس زنگنه در سال‌های اخیر شاهد اتفاق‌های خوبی در حوزه تولید میدان مشترک گازی پارس جنوبی بوده‌ایم و دیگر بابت تولید گاز در کشور نگرانی نداریم.

 

وی درباره وضع شبکه خطوط لوله گاز کشور تصریح کرد: در حال گذار از شبکه خطی به نت‌ورکی هستیم واتصال‌های خوبی در این بخش محقق شده است.

 

شبکه گازرسانی کشور پایدار است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این که بحران سیل اخیر نشان داد که شبکه گازرسانی کشور پایداری خوبی دارد، گفت: مزیت شبکه گازرسانی در این است که به گونه‌ای گسترش یافته است که افزون بر تأمین گاز کشور، می‌توانیم به کشورهای دیگر در بخش توزیع گاز خدمات رسانی کنیم و علاوه بر آن به خودکفایی در بخش تأمین کالا شرایط خوبی داریم.

 

تربتی با اشاره به این که در بخش تحویل کالا نیز هم‌اکنون نگرانی وجود ندارد، تاکید کرد: پابه‌پای صنعت گاز، تولید داخل هم توسعه یافته است.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به سطح بالای توانمندی و تخصص در بخش سرمایه انسانی صنعت گاز گفت: خوشبختانه در بحران سیل اخیر، بخش گاز مطمئن‌ترین خدمتی بود که به مردم ارائه می‌شد و پس از آسیب دیدگی تأسیسات، گاز نخستین بخشی بود که بلافاصله وصل شد.

 

منتظر تربتی با اشاره به این که ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز را گاز تأمین می‌کند، افزود: شبکه گسترده گازرسانی در کنار دارا بودن سرمایه انسانی متخصص، سبب شده است این انرژی پاک بخش عظیمی از سوخت مورد نیاز کشور را تأمین کند.

 

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران درباره برنامه‌های آینده صنعت گاز گفت: اگر چه در ابتدا به عنوان یک شرکت داخلی و بهره‌بردار کلید خوردیم و در سال‌های گذشته تمرکز این صنعت بر گازرسانی داخلی قرار گرفته بود، اما برنامه ما در سال‌های پیش رو افزون بر تأمین نیازهای داخلی، ورود به عرصه‌های بین‌المللی در سه بعد صدور گاز و ورود به بازارهای جدید، گاز مایع (LPG) و صدور خدمات فنی به دیگر کشورها خواهد بود.

 

تربتی افزود: امیدواریم با دارا بودن مشاوران خوب در طراحی، پیمانکاران خوب در اجرا و بهره‌برداران خوبی که در این صنعت داریم، بتوانیم با هدف رونق تولید ملی در کشورهای همسایه که دارنده و یا مصرف کننده گاز هستند، به بخش‌های صدور خدمات فنی و شبکه خطوط لوله ورود کنیم.

 

بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، امروز چهارشنبه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شد.

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش