دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۲۸۹
اقتصاد جهانی

صندوق بین‌المللی پول ارز مجازی را به عنوان مهم‌ترین چالش دنیای مدرن مطرح کرده است

بیت کوین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

زندگی روی خط دنیای مجازی تا جایی پیش رفته است که همه چیز بر پایه «مجاز» قرار گرفته، حالا حتی تراکنش‌های مالی با پول‌هایی انجام می‌شوند که در واقع «نیستند»، هیچ وجود خارجی ندارند، رمز ارز یا ارز رمزنگاری شده خوانده می‌شوند، در هیچ بانکی مبادله نمی‌شود و در هیچ حساب بانکی جایی ندارند. هیچ دولتی نمی‌تواند روی آنها نظارت داشته باشد و حتی هیچ کس نمی‌داند نخستین کسی که آنها را اختراع کرد، واقعاً چه کسی بود.

 

بیت کوین، ارزشمندترین این پول‌هاست. طی سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ قیمت بیت کوین کاهش یافت اما طی سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ تقاضا برای این ارز بالا رفت و قیمت آن را افزایش داد. تقاضا به حدی بود که طی هفته‌های گذشته شبیه به حبابی ارزش آن بیشتر و بیشتر شد تا به نزدیکی‌های ارزش ۸ هزار دلاری برای هر یک بیت کوین رسید اما دوران خوشی آن زود به سر رسید و پیش‌بینی کارشناسانی که برای خرید این ارز هشدار می‌دادند، به واقعیت نشست. بر اساس گزارش رویترز افزایش قیمت ۷ برابری آن از ابتدای سال تا کنون باعث شد تا اخطارهای بسیاری در مورد بازار آن داده شود. حالا که ارزش این بازار به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است، شبیه به یک حباب است که ممکن است هر لحظه بترکد.

 

اما در پایان معاملات روز جمعه قیمت بیت‌کوین به زیر ۷۰۰۰ دلار سقوط کرد؛ سقوطی هزار دلاری نسبت به مبادلات روز چهارشنبه. این درحالی صورت گرفت که برخی از تاجران بیت‌کوین را برای خرید زیرشاخه آن که به آن «بیت‌کوین کش» می‌گویند، فروختند و قیمت بیت‌کوین کش به میزان یک سوم جهش کرد.

 

سقوط هزار دلاری چطور اتفاق افتاد؟

فوربز می‌نویسد: «جامعه بیت کوین طی سه سال گذشته در حال جنگ با یکدیگر بوده‌اند. طی سه ماه اخیر، این جنگ فراگیر شده است، مبارزه‌ای بر سر سؤالی به ظاهر بی‌اهمیت: چطور از طریق شبکه امکان تراکنش‌های بیشتری را فراهم کنیم؟» کویتن تلگراف افرادی را که برای این سؤال به ظاهر ساده با هم چالش دارند، چنین معرفی می‌کند: «توسعه دهندگان هسته‌ای، ممکن است که احساس کنند آنها جنگ را برده‌اند، اما اکثریت آرام و بی‌صدا، از بازار بیرون خواهند رفت. آنها سکه‌هایشان را می‌فروشند و به همین ترتیب قیمت را پایین می‌کشانند. این شروع عصر جدیدی در «تاریخ انسانی» است. عصری که در آن افراد آزادی انتخاب کردن و آزادی دست کشیدن از انتخاب‌هایشان را دارند.»

 

ماجرا از این قرار است که قرار بود ارتقای نرم افزاری بیت کوین در هفته آینده انجام شود و یک زیرشاخه جدید از این پول به نام «سگ‌ویت ۲ اکس» ایجاد کند. اما این برنامه کنسل شد و قیمت بیت کوین تا ۷۸۸۸ دلار بالا رفت. اما خیلی زود در معاملات روز جمعه از این قله سقوط کرد و به قیمت ۶۷۱۸ دلار رسید و کمی بعد با اندکی بهبود در قیمت ۶۸۸۰ دلار تثبیت شد، هر چند که سقوطی ۴ درصدی را طی یک روز تجربه کرده بود. درحالی که بیت‌کوین سقوط کرده بود، بیت‌کوین کش که از تقسیم شدن نرم‌افزاری بیت‌کوین در اول آگوست به وجود آمده بود، اوج گرفت و در یک روز جهش بزرگ ۳۵ درصدی را تجربه کرد و طبق اعلام وبسایت صنعت پول دیجیتال، کوین‌مارکت‌کپ، قیمت آن به حدود ۸۵۰ دلار رسید.

 

مهم‌ترین چالش دنیای مدرن

صندوق بین‌المللی پول سال گذشته در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، ارز مجازی را به عنوان مهم‌ترین چالش دنیای مدرن مطرح کرد.

 

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول در حالی که این پول‌ها مجازی هستند اما پاداش خطرات آنها واقعی است. این سازمان که سیاست‌های پولی و نظام مالی ۱۸۸ کشور را زیر نظر دارد این روزها تمرکز خود را روی ارزهای مجازی قرار داده‌ است. کریستین لاگارد رئیس صندوق بین‌المللی پول گفته‌ است: «ارزهای مجازی و تکنولوژی‌های زیرساختی آن می‌تواند هزینه‌های نظام مالی را کاهش و سرعت فعالیت آن را افزایش دهد.

 

به این ترتیب می‌تواند به ابزاری قدرتمند در دنیای در حال توسعه تبدیل شود.» از نظر لاگارد بسیاری از افرادی که از نظام مالی دور افتاده‌اند می‌توانند به کمک ارزهای مجازی وارد نظام مالی جهانی بشوند. اما این مسأله باعث شده که توجه ویژه‌ای به ارزهای مجازی صورت بگیرد و برای آن قوانینی در نظر گرفته شود. بیت کوین در فضایی به اسم wallet یا کیف پول ذخیره می‌شود. کیف پول مانند حساب بانکی است اما تحت نظر هیچ واسطه‌ای نیست و متعلق به خودتان است. در پروتکل بیت کوین، افراد مختلفی در سراسر جهان کامپیوتر‌های قدرتمند خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند. اما این کار آنها فقط برای کمک به بیت کوین نیست. کسانی که کامیپوترهای خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند ماینر یا استخراج‌کننده نامیده می‌شوند. به ازای محاسبات و تأیید تراکنش‌ها، ماینر‌های شبکه به عنوان پاداش بیت کوین دریافت می‌کنند یا به نوعی بیت کوین را استخراج می‌کنند.

 

چارلی لی، مؤسس پنجمین رمزارز بزرگ دنیا به نام لیت کوین در مصاحبه با بلومبرگ می‌گوید: «اگرچه در حال حاضر ارزش بیت کوین سقوط کرده است اما این ارز با ارزش‌ترین ارز مجازی دنیا باقی خواهد ماند. برنامه سگ ویت بالاخره معرفی خواهد شد و راهی برای نقل و انتقال ساده‌تر پول فراهم خواهد کرد. اما اشتباهاتی وجود دارد. بیت کوین تلاش می‌کند همه چیز را به مقیاس «زنجیره» بکشاند، اما چنین کاری برای سیستم‌های غیرمتمرکز جواب نمی‌دهد. بیت کوین تحت کنترل ماینرها و با مرکزیت ماینرها عمل می‌کند، چیزی که کاملاً اشتباه است.»

 

 

iran-newspaper.com
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش