شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۸۹۳
اخبار کنکور و آزمون ها

اما و اگر‌های حذف آزمون مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان

حذف آزمون مدارس نمونه دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

 در روزهای اخیر خبری مبنی‌بر حذف آزمون مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان در مقطع ورودی به متوسطه اول یا همان دبستان به راهنمایی اعلام شد که واکنش‌های مثبت و منفی فراوانی در پی‌داشت. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان آموزشی یکی از معضلات بزرگ در مدارس کشور، معتقدند مدارس در کشور با چنین آزمون‌هایی به جای یاددهی مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان هر چه بیشتر آنها را به تست‌زنی سوق می‌دهد. گروهی معقدند حساب دانش‌آموزان تیزهوش‌تر باید از همان ابتدا با سایر دانش‌آموزان جدا شود و سرمایه‌گذاری ویژه‌ای روی آنها صورت گیرد.

 

در این خصوص، «فاطمه مهاجرانی» رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس «سمپاد» در دوره متوسطه اول خوشایند نبود، یکی از مخالفان حذف این آزمون بود. به گزارش تسنیم او گفت: «اگر فردی ‌آی‌کیو ۱۴۰ دارد نباید حق آموزش متفاوت را از او بگیریم». رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان ادامه داد: «این تصمیم را شورای‌عالی آموزش‌وپرورش به تصویب رسانده و قطعا جلسات و بررسی‌های کارشناسی درباره آن صورت گرفته و قطعا عده‌ای با آن مخالف بودند اما وقتی مصوبه به تایید رییس‌جمهور رسید به‌مثابه قانون و برای ما لازم‌الاجرا است».

 

مهاجرانی با تاکید بر اینکه سمپاد به هیچ عنوان تعطیلی‌پذیر نیست و وزیرآموزش و پرورش هم گفته سمپاد در دوره دوم متوسطه حتما با کیفیت پیش می‌رود و قرار نیست افرادی که استعداد ویژه دارند را دست‌کم بگیریم، گفت: «استعداد، استحقاق می‌آورد و نمی‌توان حق آنها را نادیده گرفت. اگر فردی‌ آی‌کیو ۱۴۰ دارد نباید حق آموزش متفاوت را از او بگیریم. در سند تحول هم تفکیک حداقلی آمده است. اگر نُرم ورود به این مدارس را رعایت کرده بودیم و از هر صد نفر، دو نفر وارد سمپاد می‌شدند شاید اکنون دوره اول متوسطه هم سر جایش بود. متاسفانه با نگاه پیشگیرانه در سمپاد حرکت نکردیم».

 

رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با بیان اینکه نخبه‌پروری در ایران پدری محکم و مهربان به نام مقام معظم رهبری دارد گفت: «انتقاداتی به بنده درباره عدم اظهارنظر در این چند روزه وارد شد درحالی‌که وزیر دراین‌باره صحبت کرده بودند و نیازی به اعلام نظرم دراین‌باره نبود. در این میان برخی از کارشناسان معتقدند با حذف مدارس تیزهوشان و نمونه، اقبال به مدارس غیر‌دولتی بیشتر خواهد شد و به نوعی درآمدزایی برای آموزش‌وپرورش محسوب می‌شود».

 

به عقیده این کارشناسان، خانواده‌ای که حاضر است مبالغ زیادی پول و وقت صرف کند تا فرزندش را به مدارس سمپاد بفرستد، با لغو امتحانات ورودی این مدارس و مدارس نمونه دولتی، قطعا به مدارس عادی دولتی نخواهد رفت، زیرا واقعا تفاوت فاحشی میان مدارس دولتی عادی و سایر مدارس وجود دارد و این‌گونه، بازار مدارس غیر‌دولتی گرم خواهد شد. ضمن اینکه، همچنان فشار آزمون در مدارس دولتی وجود خواهد داشت. اگر آزمون فقط شامل مدارس دولتی بشود، انرژی اولیا صرف این خواهد شد که فرزندان‌شان به مدارس غیر‌دولتی با کیفیت‌تر بروند و همین امر، همچنان چراغ آزمون‌های تستی و رقابت را روشن نگاه خواهد داشت.

 

 

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 14
  • 9
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
نامه نمایندگان به رییس جمهور درباره انحلال مدارس استعدادهای درخشان + متن نامه سرویس فرهنگی نمایندگان در نامه ای به رئیس جمهور خواهان تجدیدنظر در انحلال مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی و شیوه جذب آن ها شدند. چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۴۰ حسن روحانی رئیس جمهور به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نامه ای به رئیس جمهور خواهان تجدیدنظر در انحلال مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی و شیوه جذب آن ها شدند. متن نامه نمایندگان به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران با سلام احتراما، ضمن تبریک به مناسبت ۳۹ امین جشن شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی همانگونه که جنابعالی در سخنرانی روز ۲۲ بهمن فرمودید: «امروز در سالگرد انقلاب می توانیم با افتخار بگوییم که جوانان عزیز ما از پسر و دختر در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی بیش از هر زمان دیگر به فعالیت علمی خود ادامه می دهند و دولت پشتیبان آنها بوده و خواهد بود» در حالی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر عدالت آموزشی با رویکرد عدالت کیفی با رعایت تفاوتهای فردی، جنسیتی، فرهنگی و جغرافیایی، تاکید شده است متاسفانه شاهد اتخاذ تصمیمی در جهت انحلال مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی از طریق لغو برگزاری آزمون این مدارس هستیم. اینجانبان نمایندگان ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم با عنایت به موارد زیر در اجرای این تصمیم تجدید نظر گردد: ۱) در راستای گسترش عدالت آموزشی که از اهداف انقلاب اسلامی است شایسته نیست مدارسی که به جرات می توان گفت جزء معدود مدارسی هستند که فرصت برابری برای دانش آموزان مستعد ولی کم برخوردار با دانش آموزان مستعد و برخوردار جهت رشد و شکوفایی استعدادهایشان فراهم می آورند، منحل گردند که در این صورت بیشترین آسیب را دانش آموزان مستعد و محروم خواهند دید که توان پرداخت هزینه های گزاف تحصیل در مدارس غیرانتفاعی را دارا نیستند. در اینکه شیوه جذب در این مدارس صرفا از طریق آزمون کتبی محل اشکالات متعددی است، تردیدی نیست و در ضرورت جایگزینی این شیوه جذب با طرح هایی که امکان شناخت، هدایت و استعدادیابی دانش آموزان را در دوره ابتدایی براساس سند بنیادین تحول آموزش و پرورش می دهد تاکید می شود لکن مسئله شیوه جذب باید جدای از مسئله حذف این مدارس بررسی گردد . شایسته نیست به بهانه شیوه جذب به کلی صورت مسئله پاک شود و این مدارس که امروز پر افتخارترین مدرسه آسیا با بیش از ۱۶۷ مدال جهانی و نیز مدرسه ای که نخبه ریاضی جهان مرحوم دکتر مریم میرزاخانی از آن فارغ التحصیل گردیده در میانه آن است به کلی منحل شوند. تصمیم اتخاذ شده تنها دو هفته مانده به زمان برگزاری آزمون تصمیم به حذف این مدارس و لغو آزمون موجب نگرانی تعداد زیادی از دانش آموزان و خانواده هایشان که خود را با صرف هزینه های مادی و معنوی بسیاری برای شرکت در این آزمون آماده کرده اند شده است. پیشاپیش از بذل و عنایت جنابعالی سپاسگزاریم./
در اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد.» شاید زمانی که اولین مدارس غیرانتفاعی در کشور شروع به فعالیت کردند، کسی تصور نمی کرد به دنبال این مدارس، مدارس دولتی نیز از حالت رایگان خارج شوند و شهریه هایی برای خود تعیین نمایند. بله این موضوع یعنی داستان تکراری دریافت پول توسط مدارس دولتی در سال های اخیر، دومین دغدغه خانواده هایی که زندگی معمولی داشته و از پس شهریه های سنگین مدارس غیرانتفاعی برنمی آیند. اگرچه مسئولان آموزش و پرورش هر ساله از ممنوعیت دریافت پول توسط مدارس دولتی خبر می دهند، اما زخم کهنه دریافت پول اجباری توسط مدارس دولتی هر سال سرباز می کند. پول هایی که البته نه به عنوان شهریه بلکه به عناوین مختلف جمع آوری کمک های مردمی، کلاس های فوق برنامه، فعالیت های کمک آموزشی، اردوهای تفریحی آموزشی و غیره در ابتدای سال تحصیلی و یا به مرور در طول دوران تحصیل از والدین درخواست می شودآیا توسعه مدارس غیر انتفاعی مغایر با قانون اساسی نیست ؟!که وزیر محترم مداح گویان ایشان بر طبل توسعه مدارس غیر انتفاعی می کوبند ودر عوض مدارس نمونه دولتی که بیشتر دانش آموزان روستایی در آن حضور دارند را منحل می کنند ؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش