شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۶۶۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

حیرت محققان از انتقال ویژگی‌های شخصیتی همراه با عضو پیوندی

انتقال ویژگی‌های شخصیتی همراه با عضو پیوندی,گیرندگان عضو پیوندی
یک مطالعه تکان‌دهنده نشان می‌دهد که گیرندگان عضو پیوندی ممکن است بیشتر از یک قلب یا یک کلیه جدید به دست آورند. به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو، اکثریت قریب به اتفاق این بیماران ممکن است شخصیت اهداکننده را نیز به ارث ببرند!

به گزارش ایسنا، تصور کنید که پس از عمل جراحی چشم باز کنید در حالی که نه تنها عضوی جدید دریافت کرده‌اید، بلکه به ناگت‌های مرغ نیز علاقه‌ی شدیدی پیدا کرده‌اید یا ناگهان احساساتی را تجربه کنید که پیش از این وجود نداشت. این توصیفات شبیه به یک فیلم علمی تخیلی به نظر می‌رسد. با این حال، برای بسیاری از دریافت کنندگان عضو پیوندی، این تغییرات یک تجربه واقعی و گیج‌کننده بوده است.

به نقل از اس‌اف، محققان تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا افرادی که تحت پیوند عضو قرار می‌گیرند، تغییراتی را در شخصیت خود تجربه می‌کنند یا خیر و اگر چنین است، این تغییرات چقدر رایج است. آنها یک مطالعه مقطعی را که متشکل از ۴۷ شرکت کننده بود، انجام دادند که از قلب گرفته تا کلیه دریافت کرده بودند. شرکت‌کنندگان همچنین یک نظرسنجی آنلاین درباره تجربیات خود قبل و بعد از عمل تکمیل کردند.

۸۹  درصد از پاسخ دهندگان، نوعی تغییر شخصیت را پس از پیوند گزارش کردند. این تغییرات به طور گسترده‌ای از تغییر در خلق و خو گرفته تا تغییر در ترجیحات غذایی یا سطح فعالیت بدنی آنها متفاوت بود. جالب اینجاست که به نظر می‌رسید نوع عضو پیوند شده نقش کمتری نسبت به آنچه قبلا تصور می‌شد ایفا می‌کند. دریافت‌کنندگان پیوند قلب که اغلب به دلیل حکایت‌های تاریخی که پیوند قلب را با تغییرات شخصیتی عمیق مرتبط می‌کنند، مورد مطالعات مشابه قرار می‌گیرند تغییرات کلی مشابهی را با افرادی که سایر اندام‌ها را دریافت می‌کنند، گزارش کردند.

تغییرات گزارش شده فقط حول علاقه به غذاهای مختلف یا لذت بردن از سرگرمی‌های مختلف نبود. برخی عمیق بودند و بر حالات عاطفی، رفتارهای اجتماعی و حتی باورهای معنوی تأثیر می‌گذاشتند. در حالی که برخی از دریافت کنندگان متوجه تغییر به سمت دیدگاه‌های مثبت‌تر و افزایش تعاملات اجتماعی شدند، دیگران چالش‌هایی مانند اضطراب، افسردگی یا نوسانات خلقی را تجربه کردند.

بنابراین، این سوال پیش می‌آید که چه چیزی می‌تواند این تغییرات شخصیتی ذهنی را توضیح دهد؟ محققان چندین نظریه از جمله فرضیه «حافظه سلولی» را مطرح می‌کنند.

ایده این است که اعضای اهدایی می‌توانند خاطرات، ویژگی‌های شخصیتی و ترجیحات شخصی اهداکننده را در قالب «خاطرات سلولی» حمل کنند. این خاطرات و ویژگی‌ها می‌توانند پس از آن به گیرنده منتقل شوند.

قلب دارای یک سیستم عصبی پیچیده است که برخی از محققان آن را «مغز قلب» نامیده‌اند که به طور بالقوه می‌تواند اطلاعات بیوگرافی اهدا کننده عضو را ذخیره کند. با این حال، خاطرات سلولی ممکن است از طریق فرآیندهای مرسوم‌تری مانند اپی‌ژنتیک، دی‌ان‌ای، آران‌ای یا پروتئین‌ها نیز منتقل شود. در واقع، یکی از دریافت‌کننده‌ها توضیح می‌دهد که پس از دریافت قلب یک افسر پلیس که در حین انجام وظیفه کشته شده است، رویاهای واقع بینانه‌ای داشته است که در آنها مورد اصابت گلوله قرار می‌گرفته است.

او توضیح می‌دهد: چند هفته بعد از اینکه قلب را دریافت کردم، دیدن رویا آغاز شد. یک فلش نور را درست در جلوی صورتم می‌دیدم و صورتم واقعا داغ می‌شد. در واقع می‌سوخت.

پسر جوان دیگری که قلب یک کودک نوپای فوت شده را دریافت کرده، ناگهان از بازی با عروسک پاور رنجرز محبوب خود امتناع کرد. این اسباب بازی باعث مرگ اهداکننده او شده بود زمانی که برای برداشتنش از پنجره آویزان شد و در نهایت سقوط کرد.

البته ممکن است همه‌ی تغییرات شخصیتی چنین ریشه‌های ماوراء طبیعی نداشته باشند. انجام یک عمل پزشکی بزرگ مانند پیوند عضو می‌تواند به طور قابل توجهی بر روان، وضعیت عاطفی و احساس هویت فرد تأثیر بگذارد. برخی تغییرات به سادگی می‌توانند مکانیسم‌های مقابله روانی را برای مقابله با تروما، افسردگی یا اضطراب پس از جراحی نشان دهند.

برای مثال، گیرندگان ممکن است به طور ناخودآگاه علایق، عادات یا ویژگی‌های شخصیتی جدیدی را به عنوان راهی ناخودآگاه برای جذب زندگی و هویت اهداکننده ناشناس خود اتخاذ کنند. این نوع سازگاری‌های روان‌شناختی و خیال‌پردازی‌ها برای گیرندگان رایج است، زیرا آنها در تلاش برای به ارث بردن عضوی از یک غریبه کامل هستند.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش