چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵
۱۳:۱۱ - ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ کد خبر: ۱۴۰۵۰۶۰۱۸۶
اخبار فلزات، طلا و ارز

ورود دلار به کریدور تاریخی ۲۳۰ هزار تومانی | مقصد بعدی قیمت دلار ۲۵۰ هزار تومان است

مقصد بعدی قیمت دلار ۲۵۰ هزار تومان,نرخ دلار
قیمت دلار در معاملات امروز با افزایش ۶ هزار تومانی به کریدور بیست و سوم وارد شد؛ تنش‌های نظامی در تنگه هرمز و افزایش تقاضای احتیاطی، مهم‌ترین عوامل این جهش بودند.

به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار بعداز وقفه‌ای کوتاه در ابتدای هفته، مسیر صعودی را پی گرفت. دلار در معاملات امروز با افزایش ۶ هزار تومانی نسبت به روز گذشته، تا لحظه نگارش این گزارش روی رقم ۲۳۱ هزار تومان معامله می‌شود. اسکناس آمریکایی که در روزهای گذشته تحت تاثیر اقدامات بازارساز تا سطح ۲۲۲ هزار تومان نیز عقب نشسته بود، از روز گذشته با افزایش تقاضا دوباره مسیر صعودی را در پیش گرفت و دیروز در سطح ۲۲۵ هزار تومان بسته شده بود.

امروز نیز تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز و حملات متقابل ایران و آمریکا در شب گذشته و بامداد امروز، روند افزایشی دلار را سرعت بخشید و این اسکناس را به کانال نخست کریدور بیست و سوم رساند. ورود دلار به این کریدور، نشان‌دهنده غلبه عوامل سیاسی بر سیاست‌های کنترلی بازارساز است. به نظر می‌رسد زور تنش‌های سیاسی بر سیاست‌های بازارساز برای کنترل بازار چربیده و همچنان مسیر اصلی بازار را تحولات سیاسی تعیین می‌کند.

در سوی دیگر بازار، یورو نیز با افزایش دو هزار تومانی نسبت به روز گذشته، روی رقم ۲۶۲ هزار تومان معامله شد و هم‌سو با دلار به مسیر صعودی خود ادامه داد. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که با توجه به ادامه تنش‌های نظامی و نگرانی از افزایش دامنه درگیری‌ها، دلار در سایه افزایش تقاضا مسیر صعودی خود را حفظ خواهد کرد و احتمال ورود آن به کریدورهای بالاتر نیز وجود دارد. همچنین، عوامل ساختاری مانند کسری بودجه، تورم مزمن و ناترازی‌های اقتصادی، از عواملی هستند که در بلندمدت از افزایش قیمت دلار حمایت می‌کنند.

با این حال، برخی کارشناسان تاکید دارند که هرگونه تغییر در مواضع سیاسی یا نشانه‌هایی از کاهش تنش‌ها و بازگشت به مذاکره، می‌تواند مسیر بازار را به سرعت تغییر دهد و معادلات جدیدی را ایجاد کند. به گفته آنها، بازار ارز همچنان به اخبار سیاسی و تحولات منطقه‌ای وابسته است و معامله‌گران باید با دقت این تحولات را رصد کنند.

ورود دلار توافقی به کانال تاریخی ۱۶۲ هزار تومان

قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ افزایش یافته و وارد کانال تاریخی ۱۶۲ هزار تومان شده است. بر این اساس، قیمت دلار توافقی با افزایش ۴۸۶ تومانی، در سمت فروش ۱۶۲ هزار و ۴۳۷ تومان و در سمت خرید ۱۶۰ هزار و ۹۷۵ تومان اعلام شده است.

مقصد بعدی قیمت دلار ۲۵۰ هزار تومان است

به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار در روزهای اخیر پس از یک دوره صعود پیوسته، وارد مرحله‌ای از نوسان و اصلاح شد. قیمت دلار که در مقطعی تا مرز ورود به کانال ۲۳۰ هزار تومان پیشروی کرده بود، در معاملات اخیر بخشی از این رشد را پس گرفت و در محدوده ۲۲۵ هزار تومان قرار گرفت.

در این میان، عرضه سکه بانک مرکزی در بورس کالا و شرایط در نظر گرفته ‌شده برای آن، بخشی از نقدینگی بازارهای مالی را به سمت این ابزار سوق داده است. هم‌زمان، اظهارات رئیس کل بانک مرکزی درباره منابع ارزی و احتمال عرضه بیشتر ارز نیز مورد توجه معامله‌گران قرار گرفته است.

شرایط عرضه سکه بانک مرکزی بخشی از پول‌های دلاری را به سمت خود کشاند

در همین راستا آراد پورکار، کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره علت عقب‌نشینی محدود قیمت دلار گفت: «این توقف قیمتی که در دلار ایجاد شده، به عرضه سکه بانک مرکزی در بورس کالا و شرایطی که برای این عرضه در نظر گرفته شده، ارتباط دارد.»

او افزود: «در این عرضه، سود تضمین‌ شده هفت درصدی برای سه ماه در نظر گرفته شده که اگر معادل آن را به صورت سالانه محاسبه کنیم، حدود ۳۰ درصد می‌شود. از طرف دیگر، اگر قیمت دلار و سکه افزایش پیدا کند، خریداران می‌تواند سکه خود را تحویل بگیرند؛ بنابراین از هر طرف برای سرمایه‌گذار منفعت وجود دارد و کف بازدهی این سرمایه‌گذاری نیز تا حدی مشخص شده است.»

این تحلیلگر بازارهای مالی ادامه داد: «این شرایط نسبت به عرضه‌های قبلی سکه تفاوت دارد؛ زیرا در عرضه‌های گذشته، فرد سکه را خریداری می‌کرد و بعد نوسان قیمت سکه تعیین می‌کرد که بازدهی او چقدر باشد. اما در این عرضه، ترکیب سود تضمین ‌شده و امکان استفاده از رشد قیمت باعث شده بخشی از پول‌هایی که در بازار دلار سرمایه‌گذاری شده بود، از این فرصت استفاده کنند.»

توقف قیمت دلار موقتی است

پورکار با اشاره به عوامل اثرگذار بر آینده بازار ارز اظهار کرد: «داده‌های تورمی، آمار نقدینگی و شرایط مربوط به محاصره اقتصادی، همگی نشان می‌دهند که احتمالاً در آینده اعداد بالاتری برای قیمت دلار خواهیم داشت.»

او افزود: «بنابراین چیزی که در حال حاضر در بازار می‌بینیم، بیشتر یک توقف موقتی قیمت است تا اینکه مشخص شود بازار در ادامه به چه سمتی حرکت خواهد کرد.»

باید دید ارز مورد نظر بانک مرکزی چقدر و چه زمانی عرضه می‌شود

این کارشناس بازارهای مالی درباره اظهارات رئیس کل بانک مرکزی و وعده عرضه ارز گفت: «صحبت‌های رئيس کل بانک مرکزی به تنهایی تأثیر خیلی زیادی در بازار نداشته است و برای ارزی که قرار است عرضه شود، هنوز باید دید دقیقاً چه زمانی و با چه حجمی وارد بازار خواهد شد.»

او توضیح داد: «در گفته‌های رئيس کل بانک مرکزی نیز اشاره شده که بخشی از رشد پایه پولی به دلیل افزایش دارایی‌های ارزی بوده است. بنابراین به نظر می‌رسد در مقاطعی پول چاپ شده و زمانی که اخبار بسیار خوبی از مذاکرات، سرمایه‌گذاری خارجی ۳۰۰ میلیارد دلاری و موارد مشابه منتشر می‌شده، بخشی از این منابع برای خرید دلار در کف بازار استفاده شده است.»

الگوی مدیریت بازار ارز شبیه الگوی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ است

پورکار ادامه داد: «طبق اطلاعاتی که مطرح شده، حدود ۴.۵ میلیارد دلار به دارایی‌های ارزی بانک مرکزی اضافه شده است. این اتفاق تا حدی شبیه الگویی است که در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ در بازار ارز شاهد بودیم؛ زمانی که بانک مرکزی در قیمت‌های پایین‌تر منابعی را جمع‌آوری کرد و بعد در سطوح بالاتر مورد استفاده قرار گرفت.»

عرضه اصلی ارز هنوز اتفاق نیفتاده است

پورکار درباره زمان احتمالی مداخله مستقیم بانک مرکزی در بازار ارز گفت: «موضوع مهم این است که این عرضه دقیقاً کجا انجام شود؛ اما من فکر می‌کنم عرضه اصلی هنوز اتفاق نیفتاده است.»

او افزود: «اینکه قیمت دلار حدود چهار یا پنج هزار تومان اصلاح شده، لزوماً به معنای مداخله مستقیم بانک مرکزی نیست. ممکن است بانک مرکزی اجازه دهد دلار به محدوده کریدور بیست و چهارم تا بیست و پنجم برسد و بعد در آن سطوح، عرضه بیشتری انجام دهد.»

او تأکید کرد: «حتی در چنین سناریویی ممکن است هدف بانک مرکزی ایجاد یک اصلاح جدی‌تر، مثلاً تا محدوده ۲۰۰ هزار تومان باشد؛ اما باید دید در عمل سیاستگذار چه تصمیمی خواهد گرفت.»

خرید دلار در شرایط فعلی می‌تواند به صورت پله‌ای انجام شود

پورکار درباره قیمت مناسب برای ورود به بازار ارز گفت: «اعداد بالاتری را برای قیمت دلار متصور هستم؛ بنابراین ورود به بازار ارز در شرایط فعلی می‌تواند مناسب باشد.»

او افزود: «البته اگر بخواهیم دارایی ارزی خریداری کنیم، خرید یکجا پیشنهاد نمی‌شود. در مورد دلار، ورود نیمی از سرمایه در شرایط فعلی منطقی است و برای نیمه دیگر باید منتظر اصلاح قیمت بود.»

او ادامه داد: «دلار می‌تواند تا محدوده ۲۰۰ تا ۲۰۵ هزار تومان نیز اصلاح کند و در صورت رسیدن به این محدوده، می‌توان بخش دوم سرمایه را وارد بازار کرد.»

برای خرید طلا باید منتظر اونس ۴۰۰۰ دلاری بود

این تحلیلگر بازارهای مالی درباره تفاوت رویکرد خود در بازار طلا و دلار گفت: «برای ورود به بازار طلا نیز شرایطی مساعد است که اونس جهانی طلا به محدوده ۴۰۰۰ دلار رسیده باشد، این محدوده برای خرید طلا مناسب است.»

دلار تا پایان پاییز به کریدور ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد

پورکار درباره اثر اخبار نامساعد سیاسی و احتمال تشدید تنش‌ها بر بازار ارز گفت: «در شرایط فعلی، تا پایان پاییز کریدور بیست و چهارم تا بیست و پنجم را برای قیمت دلار قابل پیش‌بینی است. هر چند عددهای فعلی را باید مربوط به روزهای اخیر و شرایط فعلی بازار دانست و نباید آنها را با تارگت پایان سال یکسان در نظر گرفت.»

تصمیمات بانک مرکزی می‌تواند سناریوهای پیش‌روی دلار را تغییر دهد

این کارشناس بازارهای مالی اظهار کرد: «به نظر می‌رسد قیمت دلار ابتدا به کریدور بیست و چهار یا بیست و پنج برسد، بعد یک عرضه یا اصلاح در بازار اتفاق بیفتد و پس از آن دوباره حرکت تدریجی قیمت به سمت بالا آغاز شود.»

او در پایان تأکید کرد: «البته تصمیم‌های بانک مرکزی و رئیس کل بانک مرکزی می‌تواند این سناریو را تغییر دهد و ممکن است در ادامه اتفاقات متفاوتی در بازار رخ دهد.»

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش