پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۷۱۲
اخبار فلزات، طلا و ارز

ثبت سفارش گمرکی واردات دستگاه استخراج ارز دیجیتالی آغاز شد

گام دوم دولت برای رسمیت بخشیدن به صنعت ماینینگ

بیت کوین
«بعد از موافقت دولت با استخراج ارز دیجیتالی، سازمان گمرک نیز از آغاز ثبت سفارش دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و واردات رسمی آن از گمرک خبر داد.

مهراد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی ایران با اعلام این خبر گفت: پیش از این واردات دستگاه استخراج ارز دیجیتالی انجام نمی‌شد ولی اکنون برای آن کد تعرفه گمرکی۸۴۷۱۹۱ تعریف کرده‌ایم که باید این دستگاه‌ها نیز مانند سایر کالاها مراحل قانونی را طی کنند.» در پی برداشتن گام دوم دولت برای قانونی کردن استخراج دیجیتال این بار در بخش واردات، به سراغ مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران و فعالان حوزه استخراج ارز دیجیتالی رفتیم تا نظر آنها را درباره این گام دوم بدانیم.

رفتن سود واردات به جیب دولت

«اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران از سال ۹۶ خواستار ساماندهی و قانونمند کردن واردات دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی در مکاتبه با بانک مرکزی و اتاق اصناف تهران و مبارزه با قاچاق بود ولی مانند همیشه قانونگذاری از ورود تکنولوژی به کشور عقب افتاد اما بالاخره با موافقت دولت با این صنعت، ثبت سفارش آن از سوی وزارت صمت و واردات آن از سوی گمرک قانونی شد.»

مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: حال که سازمان گمرک برای واردات دستگاه‌های ماینینگ، کد تعریف کرده است، نشان می‌دهد واردات رسمی آن شکل خواهد گرفت، چرا که تاکنون تنها ۵ درصد دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی آن هم با نام سرور و پاور به‌صورت رسمی وارد کشور می‌شد ولی از آنجایی که دستگاه‌های ماینینگ گران هستند (۱۷ میلیون تومان) و به‌نام دستگاه دیگر ثبت سفارش و وارد کشور می‌شد، به همین دلیل سود کمتری از مالیات و مالیات بر ارزش افزوده عاید دولت می‌شد.

میرمهدی افزود: ۹۵ درصد دستگاه‌های ماینینگ نیز از راه قاچاق وارد کشور می‌شد که با این روش هم تمام سود به جیب قاچاقچی می‌رفت حال که واردات رسمی این دستگاه‌ها شکل خواهد گرفت نه تنها واردات آن به‌صورت رسمی خواهد شد، بلکه موجب می‌ شود تا خدمات پس از فروش و گارانتی در کشور نیز ارائه شود.

وی با بیان اینکه واردکنندگان نیز باید دقت کنند هر دستگاهی را ثبت سفارش نکرده و وارد کشور نکنند، گفت: چون بیشتر دستگاه‌هایی که وارد کشور می‌شود از رده خارج شده دیگر کشورها است برق بالایی را مصرف می‌کنند. این در حالی است که تکنولوژی دستگاه‌های استخراج ماینر ارتقا پیدا کرده و برق زیادی مصرف نمی‌کنند.

ماینینگ؛ صنعتی پرریسک

«خوشحال هستیم که بعد از موافقت رسمی دولت با فعالیت ماینرها در کشور، ثبت سفارش واردات رسمی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی نیز بلافاصله آغاز شد، چرا که تاکنون دستگاه‌ها بیشتر از مبادی غیررسمی وارد کشور شده است.»

محمد شرفی مدیرعامل انجمن بلاک چین ایران با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: به هر حال اگر این اقدام زودتر عملیاتی می‌شد سود ناشی از واردات این دستگاه‌ها هم که ارزان نیست، به جیب دولت می‌رفت ولی حال که قدم‌های بعدی رسمی شدن صنعت ماینینگ را دولت بسرعت برمی‌دارد، عالی است.

شرفی با بیان اینکه استخراج ارز دیجیتالی یک صنعت محسوب می‌شود، افزود: نحوه استخراج رمزارزها بسیار پیچیده است و این گونه نیست که هر کسی بتواند با خرید چند دستگاه استخراج ارز دیجیتالی، بیت کوین به‌دست آورد.

عضو انجمن بلاک چین با اشاره به اینکه اکثر مردم و مسئولان فکر می‌کنند سودآوری در حوزه استخراج ارز دیجیتالی بسیار بالا است، گفت: سودآوری در این صنعت را باید به‌صورت دوره‌ای سه ماهه بررسی کرد. به‌عنوان مثال سه ماه پیش قیمت بیت‌کوین ۳۵۰۰ دلار بود و با این قیمت، ماینینگ سودآوری نداشت و یکسال شرایط به این صورت پیش رفت. بعد از آن قیمت بیت‌کوین سه برابر شد و ارزش پیدا کرد. کسانی که فکر می‌کنند ماینینگ پرسود است باید این مسأله را نیز در نظر بگیرند که این صنعت می‌تواند تا یکسال زیان ده باشد، به‌همین دلیل باید سرمایه‌گذاری بلند مدتی را در پیش بگیرند.

وی در ادامه افزود: علاقه‌مندان به این صنعت باید بدانند ماینینگ خانگی با توجه به برق مصرفی بالا مقرون به صرفه نیست بنابراین بهتر است خرید دستگاه‌ها و به‌عبارتی سرمایه‌گذاری در این صنعت در ابعاد بسیار بالایی انجام شود. درهمین راستا کسانی که تعداد کمی دستگاه دارند بهتر است دستگاه‌های خود را به میزبانانی که صنعت ماینینگ انجام می‌دهند، بسپارند. با این اقدام نه تنها نگهداری (غبارروبی، کنترل بر اینترنت و...) را به میزبان می‌سپارند، بلکه در سود نیز شریک خواهند بود.

وی گفت: این صنعت، صنعت نسبتاً تخصصی است افرادی که تمایل دارند در این صنعت ورود کنند باید با مفاهیم و نوسان بازار آشنا باشند چون با صنعت بسیار پرریسک و سرمایه‌گذاری بسیار خطرپذیر روبه‌رو هستند به این ترتیب ممکن است همان میزان که محصول فرد چند برابر ارزش یابد، به همان سرعت و حتی چندین برابر نیز می‌تواند ارزش خود را از دست بدهد.

چیده شدن دومین پازل

«موافقت با واردات رسمی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی دومین پازل راه‌اندازی صنعت ماینینگ است که از سوی دولت چیده شد.» سهیل نیکزاد فعال حوزه ماینینگ نیز با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: بعد از موافقت دولت با صنعت ماینینگ بحث ثبت سفارش و ارائه کد به واردات صنعت ماینینگ انجام شد و این نشان می‌دهد که یکی یکی پازل‌های صنعت ماینینگ در حال رسمی و قانونی شدن است.

نیکزاد با اشاره به اینکه از میزان تعرفه وارداتی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی اطلاعی ندارم، افزود: ولی همین که بلافاصله قدم‌های بعدی از سوی  دولت برداشته و ثبت سفارش و تعریف کد آغاز شد، خوب است امیدواریم نه تنها تعرفه مناسبی نیز برای واردات آن در نظر گرفته شود، بلکه انتظار داریم دیگر پازل‌های آن نیز بزودی و با سرعت بالا فراهم شود تا با جرأت بگوییم که تمام مراحل قانونی این صنعت راه‌اندازی شده و شکل رسمی به خود گرفته است.

این فعال حوزه ماینینگ درباره اینکه برخی معتقد هستند که بسیاری از افرادی که دستگاه‌های ارز دیجیتالی را خریداری کرده‌اند از کارکرد آن اطلاعی ندارند، گفت: کاربرد دستگاه‌ها سخت نیست و می‌توانند نحوه کار با آن را بیاموزند ولی نکته مهم این است که هر چقدر تعداد دستگاه‌ها بیشتر باشد نتیجه‌گیری نیز بهتر خواهد بود به‌همین دلیل افرادی که دارای تعداد دستگاه اندکی هستند بهتر است که دستگاه‌های خود را به مزارع ماینینگ بسپارند و در سود آن سهیم شوند.

نیکزاد در راستای آغاز ثبت سفارش دستگاه‌های ماینر به واردکنندگان آن توصیه کرد که دستگاه‌های ماینر ۹ و ۱۰نانومتری از نسل ایی۱۰، ایی ۹.۳، آن۱ و... را وارد کنند، چرا که برق کمتری مصرف می‌کنند البته هرچقدر تراشه دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی به‌کار رفته در این دستگاه‌ها جدیدتر باشد، عملکرد نیز بهتر است و می‌تواند راندمانی بالاتر را با مصرف کمتر برق ارائه دهد.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش