صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳

پزشکی

وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش,اشعه UV وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش,اشعه UV پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش؛ در خانه بمانید!

این روزها شاخص تابش اشعه UV در ساعات ظهر در وضعیت بحرانی و قرمز است؛ اشعه خطرناکی که عامل اصلی سرطان پوست، آب مروارید و پیرپوستی است.

بیشتر

۰۵ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
تب دنگی,شیوع تب دنگی در ایران تب دنگی,شیوع تب دنگی در ایران پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه تب دنگی در کشور فراگیر می‌شود/ نیاز به کیت‌های تشخیص سریع داریم

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید: «ما الان نگران زائرانی هستیم که برای اربعین از عراق به ایران بازمی‌گردند.

بیشتر

۰۴ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
تُن ماهی,وضعیت مصرف تُن ماهی تُن ماهی,وضعیت مصرف تُن ماهی پزشکی > مشاوره پزشکی خوردن تُن ماهی در این شرایط خطرناک است/ ماهی های تنبل تُن می‌شوند؟

تن ماهی به دلایل اغلب اقتصادی یا فشار کاری و کمبود وقت به یکی از غذاهای پر مصرف برای بسیاری از هموطنان ما تبدیل شده.

بیشتر

۰۳ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
خودکشی پرستاران,آمار خودکشی پرستاران خودکشی پرستاران,آمار خودکشی پرستاران پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه آمار خودکشی پرستاران محرمانه شد؟/ ۷۵۰ هزار میلیارد گردش حساب در نظام سلامت

دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: آمار‌های حوزه پرستاری از جمله آمار خودکشی، مهاجرت و... غیرقابل انتشار است.

بیشتر

۰۳ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
ویروس نیپا,شیوع ویروس نیپا در هند ویروس نیپا,شیوع ویروس نیپا در هند پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه شیوع ویروس جدید «نیپا»؛ جنوب هند در حالت آماده‌باش

ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد. به گزارش ایسنا، مرگ یک پسر ۱۴ ساله و شناسایی ۶۰ نفر مشکوک به ابتلا به ویروس «نیپا» در ایالت کرالا هند، زنگ خطر گسترش این ویروس روشن شد.

بیشتر

۰۲ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
تب دنگی,وضعیت تب دنگی در ایران تب دنگی,وضعیت تب دنگی در ایران پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه تب دنگی در تهران همه‌گیر شد/ آخرین وضعیت فرد مبتلا به تب دنگی در اصفهان

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری می‌گوید: «بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیماری دانگ یا همان تب دنگی یکی از بیماری‌های بازپدید و نوپدید در دنیاست که از طریق حشرات منتقل می‌شود.

بیشتر

۰۱ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
زخم دیابتی,ابداع یک هیدروژل جدید برای درمان زخم‌های دیابتی زخم دیابتی,ابداع یک هیدروژل جدید برای درمان زخم‌های دیابتی پزشکی > تحقیقات و پژوهش های پزشکی هیدروژلی جدید برای درمان زخم‌های دیابتی ابداع شد

هیدروژل های زویتریونیک با متعادل کردن واکنش ایمنی، کاهش التهاب و افزایش رشد بافت، بهبود زخم های دیابتی را تقویت می کنند.

بیشتر

۰۱ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
ویروس کرونا,موج تابستانی کرونا ویروس کرونا,موج تابستانی کرونا پزشکی > حوزه بهداشت و رفاه موج تابستانی کرونا رسید/ سالمندان بیشتر مراقب باشند

بنا به اعلام مرکز تحقیقات ویروس شناسی و واکسن در بوستون - امریکا، افزایش اخیر نرخ ابتلا به کرونا چیز عجیبی نیست و ممکن است ناشی از هوای گرم و تجمع افراد در اماکن فاقد تهویه مطبوع باشد و منجر به موارد

بیشتر

۰۱ مرداد ۱۴۰۳

نظرات
وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش,اشعه UV وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش؛ در خانه بمانید!

این روزها شاخص تابش اشعه UV در ساعات ظهر در وضعیت بحرانی و قرمز است؛ اشعه خطرناکی که عامل اصلی سرطان پوست، آب مروارید و پیرپوستی است. بسیاری از مردم نام این اشعه را شنیده‌اند اما هیچ کس آسیب‌های جبران ناپذیر این نور نامرئی را جدی نمی‌گیرد.

[ادامه]
علت درد دست چپ از آرنج به پایین علت درد دست چپ از آرنج به پایین چیست

به‌طور کلی عوامل مختلفی را می‌توان برای درد دست چپ در نظر گرفت که امکان دارد در بخش‌هایی همچون آرنج، بازو، ساعد و انگشتان خود آن را حس کنید که با توجه به عامل زمینه‌ای باید مراحل درمان پیگیری شود.

[ادامه]
تب دنگی تب دنگی: بیماری ویروسی که نباید آن را دست کم گرفت

تب دنگی تب دنگی، بیماری‌ای ویروسی منتقل شده توسط پشه آئدس، همچون کابوسی گرمسیری، سلامت انسان را در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان به مخاطره می‌اندازد. این بیماری که در ایران نیز در حال تبدیل شدن به یک بیماری بومی است، علائمی نظیر تب بالا، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی و تهوع را به همراه دارد.

[ادامه]
نشاسته چیست و کاربرد‌هایی دارد نشاسته چیست و انواع کاربرد آن

نشاسته چیست و کاربرد‌هایی دارد نشاسته، کربوهیدراتی پیچیده و طبیعی است که در غلات، سیب‌زمینی، حبوبات و سایر گیاهان یافت می‌شود. این ماده به‌ عنوان منبع اصلی ذخیره انرژی در گیاهان عمل می‌کند و نقش مهمی در تغذیه انسان دارد.

[ادامه]
بررسی علل خونریزی بعد از ترمیم پرده بکارت علت خونریزی بعد از ترمیم پرده بکارت چیست

ترمیم پرده بکارت در تهران یکی از موضوعات حساس در حوزه پزشکی است که برخی افراد به دلایل فرهنگی، اجتماعی یا شخصی به آن توجه می‌کنند. انجام این عمل نیازمند داشتن اطلاعات دقیق و کافی درباره مراحل جراحی، مراقبت‌های لازم در دوران نقاهت و توجه به نکات بهداشتی پس از عمل است.

[ادامه]
نشانه های سرد شدن ازدواج نشانه های مهم و اساسی سرد شدن زوجین بعد از ازدواج

نشانه های سرد شدن ازدواج نشانه های سرد شدن ازدواج می‌توانند در قالب‌های مختلفی بروز پیدا کنند و هر زوجی ممکن است تجربه متفاوتی از این نشانه‌ها داشته باشد. با این حال، برخی از نشانه های سرد شدن ازدواج که در اکثر زوجین مشترک است را در ادامه این مقاله از سرپوش آورده ایم.

[ادامه]
آشنایی با انواع و فواید مدیتیشن آشنایی با انواع و فواید مدیتیشن

در دنیای پرشتاب و پر از استرس امروزی، بسیاری از ما دائماً به دنبال راه‌هایی هستیم که بتوانیم ذهن و بدن خود را آرام کنیم و به تعادل دوباره برسیم. مدیتیشن، یکی از قدیمی‌ترین و مؤثرترین روش‌های دستیابی به این هدف است.

[ادامه]
ماساژ تایلندی دنیای آرامش بخش ماساژ تایلندی؛ رهایی از تنش و دستیابی به تعادل

ماساژ تایلندی در این مقاله از سرپوش به دنیای شگفت انگیز ماساژ تایلندی سفر می کنیم و فواید بی شمار این هنر باستانی برای سلامتی جسمی و روحی را بررسی می کنیم. در ادامه به بررسی فواید ماساژ تایلندی، مراحل انجام این ماساژ، نکات انتخاب یک ماساژور تایلندی ماهر و موارد منع مصرف ماساژ تایلندی خواهیم پرداخت.

[ادامه]
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش