شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۰۴۰
امنیتی و دفاعی

روسیه گرفتار جنگ فرسایشی و انبار ته کشیده مهمات / انتقادها از عملکرد ارتش شروع شد

آخرین اخبار از حمله وحشیانه روسیه به خاک اوکراین,نسل کشی پوتین در اوکراین
نشریه آمریکایی فوربس: طبق اعلام منابع آمریکایی، روسیه احتمالا به دنبال خرید موشک های بالستیک و کروز از ایران و کره شمالی برای ادامه جنگ فرسایشی در اوکراین است.

به گزارش عصرایران، این نشریه در گزارشی نوشته:اندکی پس از اینکه روسیه اولین دسته از "صدها" پهپاد مسلح خود را از ایران دریافت کرد، اطلاعات طبقه‌بندی‌شده آمریکا فاش کرد که مسکو همچنین به دنبال "میلیون‌ها" گلوله‌ توپخانه و موشک‌های کوتاه‌برد از کره شمالی است.

به گزارش نیویورک تایمز، این "نشانه‌ای است که تحریم‌های جهانی زنجیره‌های تامین سلاح روسیه را به شدت محدود کرده و مسکو را مجبور کرده است تا برای تدارکات نظامی به اندک کشورهای منزوی همپیمانش روی بیاورد."

وضعیت کنونی مسکو تا حدودی شبیه به وضعیت ایران در دهه ۱۹۸۰ است، زمانی که این کشور نیز تحریم شده بود و همزمان درگیر یک جنگ فرسایشی پرهزینه علیه همسایه خود شده بود.

منابع اوکراینی تخمین می زنند که دشمن روسی شان کمتر از ۲۰ درصد از انبار موشک های بالستیک کوتاه برد اسکندر ۹K720 را در زرادخانه خود دارد. در ۹ سپتامبر، یک نماینده وزارت دفاع اوکراین تخمین زد که روسیه کمتر از ۲۰۰ موشک اسکندر SRBM در اختیار دارد، و به خاطر همین کمبود،این کشور از تعداد فزاینده موشک های دفاع هوایی اس-۳۰۰ علیه اهداف زمینی استفاده می کند.

در حال حاضر، گزارش شده است که مسکو به دنبال مقادیر زیادی گلوله های توپخانه از پیونگ یانگ است. بر اساس برآوردها، روسیه در حال حاضر روزانه ۶۷ هزار گلوله توپ در زمین جنگ اوکراین خرج می کند.

کره شمالی حدود ۶ هزار سامانه توپخانه ای را به سمت شهرهای کره جنوبی نشانه رفته است که در صورت شلیک می تواند هزاران نفر از مردم کره جنوبی را در عرض یک ساعت بکشد. روسیه نیز ممکن است قصد داشته باشد از مقادیر زیادی توپخانه و راکت های کوتاه برد کره شمالی برای ادامه بمباران مراکز شهری اوکراین استفاده کند.

یک مقام آمریکایی به نیویورک تایمز گفته که واشنگتن انتظار دارد، مسکو تجهیزات نظامی دیگری را از پیونگ یانگ مطالبه کند. این مقام در مورد نوع تجهیزات توضیح بیشتری نداد. با این حال، مسکو شاید حتی به دنبال تامین موشک‌های بالستیک یا کروز از کره شمالی یا ایران باشد تا ذخایر رو به کاهش خود را دوباره پر کند.

این خریدهای به ظاهر ناامیدانه در میان یک جنگ فرسایشی پرهزینه، وضعیت ایران را در دهه ۱۹۸۰ به یاد می آورد، زمانی که این کشور درگیر یک جنگ پایان ناپذیر و پرهزینه علیه عراق بود، که در آن دوئل های توپخانه ای عظیمی داشت و متحمل تلفات هنگفت نیرو شد.

پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران و متعاقبا تسخیر سفارت ایالات متحده در تهران در اواخر همان سال، ایالات متحده تحریم تسلیحاتی را علیه ایران اعمال کرد، در حالی که زرادخانه نظامی ایران مملو از جنگ افزارهای عمدتا آمریکایی و انگلیسی بود. سال بعد عراق به ایران حمله کرد.

اتحاد جماهیر شوروی در اوایل جنگ پیشنهاد فروش تسلیحات به ایران را داد اما با آن مخالفت شد. در نتیجه، مسکو بقیه دهه ۱۹۸۰ را صرف تسلیح بغداد رقیب تهران کرد.

آخرین اخبار از حمله وحشیانه روسیه به خاک اوکراین,نسل کشی پوتین در اوکراین

علیرغم تحریم، ایران بسیاری از تسلیحات منشا غربی خود را عملیاتی نگه داشت، از جمله ناوگان جنگنده های بسیار پیشرفته F-14A تامکت، که نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی داشت.

ایران موفق شد تا اواسط سال ۱۹۸۲ نیروهای عراقی را از خاک خود بیرون کند و وارد یک ضد حمله شود. این جنگ به طور فزاینده ای تبدیل به یک جنگ فرسایشی تلخ شد که شش سال دیگر به طول انجامید و منجر به هیچ دستاورد سرزمینی پایدار برای هیچ یک از طرفین نشد. در تمام این مدت، بغداد از مزیت واردات مقادیر زیادی تسلیحات شوروی و فرانسه برخوردار بود.

اما در نقطه مقابل، گزینه های تهران بسیار محدودتر بود.

در سال ۱۹۸۴، تیمی از ایرانیان به رهبری (شهید)"حسن تهرانی مقدم" ملقب به "پدر موشکی ایران"، برای آموزش نحوه نگهداری و استفاده از موشک‌های اسکاد شوروی، به سوریه اعزام شدند. اما از آنجایی که اتحاد جماهیر شوروی زرادخانه نظامی سوریه را کنترل می کرد، دولت دمشق هیچ یک از موشک ها را در اختیار ایرانی ها قرار نداد.

به همین ترتیب، زمانی که ایران تعدادی موشک اسکاد را از لیبی دریافت کرد، پرسنل نظامی لیبی که به این منظور به ایران سفر کرده بودند، فقط اجازه پرتاب آنها را داشتند، حتی اگر آن موشک ها ظاهرا متعلق به ایران بود.

در نهایت، تهرانی مقدم به عنوان بخشی از قراردادی که شامل ساخت کارخانه ای در ایران برای مونتاژ محلی بود، نسخه هایی از موشک های اسکاد و هواسونگ-۵، را از کره شمالی به دست آورد.

ایران همچنین در طول جنگ، جت‌های جنگنده چنگهو اف-۷ را که نسخه‌ای از میگ-۲۱ فیتر شوروی بود، از چین خریداری کرد اما هرگز از آنها در جنگ استفاده نکرد، چون عملکرد این جت ها بسیار پایین تر و کمتر از جنگنده های پیشرفته آمریکایی مانند F-14 ایران بودند که قبل از انقلاب خریداری کرده بود.

علی‌رغم تلاش‌های قابل توجهی که این کشور تحریم‌شده برای به دست آوردن تسلیحات انجام داد، برای پیروزی ایران در جنگ با عراق تقریبا کافی نبود. در سال ۱۹۸۸، رهبری نظامی ایران فهرستی از تجهیزاتی را تهیه کرد که برآورد می‌کرد برای پیروزی در جنگ به آن نیاز دارد، لیستی که شامل تعداد زیادی هواپیما، تانک و موشک بود.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس وقت مجلس و بعدها رییس جمهوری ایران، در این باره گفته: "هیچ کس به ما اسلحه نمی فروخت. در هر صورت ما پول نداشتیم."

در نتیجه، تصمیم مصلحت‌آمیز برای پذیرش آتش‌بسی که آیت‌الله روح‌الله خمینی، رهبر ایران آن را معادل "نوشیدن جام زهر" دانسته، با عراق گرفته شد. جنگ در اوت ۱۹۸۸ پس از کشته شدن حداقل یک میلیون نفر به پایان رسید.

تمایزات زیادی بین این دو جنگ و دو دوره وجود دارد، مثلا اوکراین، آغازگر جنگ کنونی و یا شبیه عراق صدام حسین نیست،با این حال بسیاری از عوامل دیگر در واقع قابل مقایسه هستند.

یکی از این موارد، از دست دادن ده ها هزار نیروی نظامی روسیه و تخلیه مقادیر زیادی مهمات چه استراتژیک و چه تاکتیکی است. همچنین کشورهای معدود همسایه ای که مسکو می تواند در حال حاضر برای کمک به آنها متوسل شود، قابل مقایسه هستند، زیرا روسیه هم با تحریم های گسترده ای مواجه شده است.

از آنجایی که جنگ روسیه و اوکراین ممکن است در ماه‌ها یا سال‌های آینده ادامه ‌یابد، احتمالا در این زمینه هم مشابهت های بیشتری با جنگ ۸ ساله عراق و ایران خواهد داشت.

انتقادها از عملکرد ارتش روسیه شروع شد

وبلاگ نویس مشهور روسی نزدیک به  پوتین: در زمانی که جشنی به ارزش میلیاردها روبل در پارکی به مناسبت تأسیس یک شهر برگزار می شد. ارتش روسیه صدها کیلومتر دورتر در اوکراین و ایزیوم می جنگید. بدون عینک دید در شب، بدون پهپاد، حتی لباس محافظ.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش