
به گزارش دویچه وله، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که روز شنبه ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) بر اثر تیراندازی دو فرد مسلح در یک محل تمرین نظامی این کشور، دستکم ۱۱ نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند.
این حمله در منطقه بلگورود، در جنوب غربی روسیه و در نزدیکی مرز این کشور با اوکراین رخ داده است.
روسیه این تیراندازی را یک "حمله تروریستی" نامیده است.
وزارت دفاع روسیه، این دو فرد مسلح را ''شهروندان یکی از کشورهای شوروی سابق'' معرفی کرده و میافزاید که آنها پس از تیراندازی، خود نیز کشتهشدهاند.
فرماندار بلگورود گفته که بر اثر این تیراندازی، هیچ فرد غیرنظامی کشته نشده است.
''درگیری بر سر مسائل مذهبی''
روسیه توضیح بیشتری درباره هویت افراد مهاجم ارائه نکرده اما اولکسی آرستویچ، مشاور رئیس جمهور اوکراین میگوید که مهاجمان، ''اهل کشور تاجیکستان'' بودهاند.
به گفته او، این درگیری ''بر سر مسائل مذهبی رخ داده است'' اما با این حال، این گزارشها را نمیتوان به صورت قطعی تایید کرد.
تاجیکستان یک کشور عمدتا مسلماننشین است.
اوضاع متشنج در اطراف بلگورود
از چند روز پیش، اوضاع در منطقه مرزی بلگورود میان روسیه و اوکراین، متشنج گزارش شده است. مقامهای روسیه ادعا میکنند که در روزهای گذشته، هشت مظنون به دست داشتن در حمله به پل کریمه را بازداشت و همچنین دو حمله برنامهریزیشده به روسیه را خنثی کردهاند. روسیه این اقدامها را به اوکراین نسبت میدهد.
روسیه روز ۱۶ مهر از وقوع یک آتشسوزی در پل بزرگی خبر داد که خاک این کشور را به شبهجزیره کریمه متصل میکند.
در پی انفجار یک کامیون بمبگذاری شده در این پل، دستکم هفت تانکر یک قطار باربری طعمه آتش شدند و بخشی از پل کریمه نیز فروریخت.
اوکراین اگرچه خشنودی خود از وقوع انفجار و آتشسوزی بر پل ارتباطی میان شبهجزیره کریمه و روسیه و فرو ریختن بخشی از آن را پنهان نکرد اما منکر دخالت در این حادثه شد.
پل کریمه حدود ۱۹ کیلومتر طول دارد و شامل یک بزرگراه و خطوط راهآهن است و مهمترین راه ارتباط زمینی برای انتقال تجهیزات و نیرو از روسیه به مناطق اشغالی اوکراین به شمار میرود.
خشونت در اماکن نظامی روسیه
پیشتر نیز گزارشهای پرشماری از درگیری و وقوع تیراندازی در اماکن نظامی روسیه منتشر شده بود.
از جمله یکی از آنها، در اکتبر سال ۲۰۱۹ میلادی، یک جوان ۱۹ ساله در سیبری، ۸ سرباز و ۲ افسر نظامی را به ضرب گلوله از پای درآورد.
او سپس در نامهای نوشت که به دلیل آزار و اذیت مداوم در طول خدمت نظامیاش، ''جهنم'' را تجربه کرده است.
در پی فرمان روز ۳۰ شهریورماه رئیس جمهور روسیه، مبنی بسیج ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره ارتش این کشور به منظور اعزام به جبهههای جنگ علیه اوکراین، نگرانی درباره افزایش خشونت در امکان نظامی این کشور نیز فزونی یافت.
ولادیمیر پوتین با امضای این فرمان گفته بود که نیروهای ذخیره از همان موقعیت و حقوق سربازان قراردادی برخوردار هستند و پیش از اعزام به خط مقدم جبهه آموزشهای نظامی لازم را خواهند دید.
این فرمان پوتین با مخالفت گسترده شمار زیادی از شهروندان روس همراه شد و بر اساس برخی گزارشها، بسیاری از جوانان روسی به همین دلیل از این کشور خارج شدند.
اعزام سربازان روسی به بلاروس برای تشکیل نیروی مشترک
روسیه اولین سربازان خود را برای تشکیل نیروی مشترک با بلاروس راهی کشور همسایه کرده است. وزارت دفاع بلاروس میگوید، قرار است این نیرو برای دفاع از مرزها در مرز با اوکراین مستقر شود. عربستان وعده کمک به اوکراین را داد.

وزارت دفاع بلاروس در مینسک، ورود قطارهای مملو از سربازان روسی را تأیید کرده است. هنوز شمار سربازان اعزامی کنونی یا تعداد نهاییشان در واحدهای مورد نظر اعلام نشده است.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس اعلام کرد که دوشنبه ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) یک نیروی منطقهای مشترک با روسیه تشکیل خواهد شد. قرار است این نیرو با توجه به اوجگیری تنشها از مرزهای بلاروس محافظت کند.
روسیه از بلاروس به عنوان منطقهای برای جنگ علیه اوکراین استفاده میکند و از آنجا حملات هوایی به اهدافی در اوکراین انجام داده است.
ناظران مداخله مستقیم بلاروس در جنگ اوکراین را بعید میدانند. به باور آنان، این اقدام میتواند قدرت لوکاشنکو در این کشور را متزلزل کند.
حمایت سبزهای آلمان از ارسال سلاح
سبزهای آلمان در کنگره حزبی خود با اکثریتی قوی به ادامه ارسال سلاح به اوکراین رأی دادند.
هیأتهای اعزامی این حزب در شهر بن درخواستهایی که این اقدام را انحراف از سنت صلحطلبانه این حزب میدانست رد کردند.
یکی از اعضای حزب بهانتقاد گفت: «باید پایانی بر ارسال دائمی سلاح برای این جنگ وجود داشته باشد.»
سرگئی لاگودینسکی، نماینده پارلمان اروپا از حزب سبزها در مخالفت با این ایده به حق دفاع از خود اشاره کرد. او به صلحطلبان افراطی با اشاره به لوگوی حزب گفت، اوکراینیها نمیتوانند "با گل آفتابگردان از خود دفاع کنند."
حمایت صدراعظم آلمان از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان باز هم در مورد حمایت کشورش از خواست اوکراین، مولداوی و سایر کشورهای درخواستکننده برای ورود به اتحادیه اروپا اطمینان خاطر داد.
او در کنفرانس حزب سوسیالدموکرات اروپا (SPE) در برلین گفت، هر دو کشور و همچنین گرجستان و کشورهای حوزه بالکان "به ما تعلق دارند، به اروپای آزاد."
شولتس یادآوری کرد که سالها پیش به این کشورها وعده ورود به اتحادیه اروپا داده شده بود: «اکنون عمل باید جای حرف را بگیرد.»
به گفته صدراعظم آلمان، گسترش اتحادیه اروپا بر "وزن و اعتبار آن در جهان میافزاید" و "این برای همه یک برد خواهد بود."
اعلام حمایت عربستان از کمک به اوکراین
عربستان سعودی پس از انتقادهای شدید از سوی آمریکا وعده کمک به اوکراین را داد.
به گفته خبرگزاری دولتی عربستان (SPA)، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور که عملا حاکم واقعی آن است قول داد که کمکهای بشردوستانهای به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار آمریکا (حدود ۴۱۰ میلیون یورو) در اختیار اوکراین بگذارد.
به علاوه، او در گفتوگویی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت، از همه اقداماتی که به تنشزدایی در جنگ کمک میکند حمایت خواهد کرد.
عربستان اخیرا با موافقت با کاهش تولید نفت خشم واشنگتن را برانگیخت و در آمریکا اعلام این مسئله حمایت ازتجاوز روسیه به اوکراین تلقی شد.
عربستان و روسیه از اعضای ارشد کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به حساب میآیند. این سازمان میخواهد، از ماه نوامبر هر روز دو میلیون بشکه که هر کدام حاوی ۱۵۹ لیتر نفت است از تولید خود بکاهد.
- 13
- 3