یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۰ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۵۸۴
امنیتی و دفاعی

دیاکو حسینی: آمریکایی‌ها برای ایران به خلیج فارس آمده‌اند

حضور جنگنده‌های آمریکایی در خلیج‌فارس,تفنگداران دریایی آمریکا در خلیج‌فارس
 کارشناس مسائل بین‌الملل گفت:آمریکایی‌ها با لغو تحریم‌ها مخالف هستند؛ سه کشور اروپایی هم به صراحت مخالف خود را اعلام کردند. ایران هم از حق خودش به راحتی نخواهد گذشت. طبق برجام تحریم‌های موشک بالستیک  باید لغو شود و عدم لغو این تحریم‌ها به اضافه‌ی واکنش احتمالی ایران یک بحران بالقوه است. آمریکایی‌ها برای جلوگیری از بالفعل شدن این بحران احتمالی و بالقوه حضور خود در خلیج فارس را بیشتر کردند تا قدرت بازدارندگی خود را بیشتر کنند.

 به گزارش خبرآنلاین؛ پنجشنبه هفته‌ گذشته ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا خبر از فرستادن گروه ضربت دریایی به همراه یگانی از تفنگداران دریایی به آب‌های خلیج‌فارس داد. حضور جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ در خلیج‌فارس هم توسط پنتاگون اعلام شد. آمریکا مدعی است که می‌خواهد ایران از توقیف کشتی‌های نفت‌کش به دست ایران جلوگیری کند چرا که ایران تا به حال دو نفتکش را توقیف کرده است.آمریکایی‌ها حتی ادعا کردند که با مداخله‌ی خود در دریایی عمان از توقیف دو نفت‌کش تجاری به دست نیروهای ایران جلوگیری کرده اند. نکته‌ی سوال‌برانگیز پررنگ شدن دوباره‌ی حضور آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس اینجاست که از خروج نیروهای این‌کشور از افغانستان بحث‌ها و تحلیل‌ها حاکی از این بود که آمریکایی‌ها قصد خروج از خاورمیانه یا کم‌رنگ‌تر کردن حضور خود را دارند. حال چه اتفاقی افتاده که دوباره به ناوگان دریایی و هوایی خود در خلیج‌فارس می‌افزایند؟آیا واقعیت آنچیزی است که ادعا می‌کنند یا انگیزه‌ی دیگری در کار است؟

دیاکو حسینی کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگویی با خبرآنلاین در این رابطه گفت: آمریکایی‌ها هیچ وقت نمی‌خواستند خاورمیانه را ترک کنند و هیچ‌گاه خروج از خاورمیانه مطرح نبوده بلکه بحث بر سر کاهش تعهدات آمریکا در خاورمیانه در میان بوده است. آن‌ها همواره سعی کردند که خودشان را از باتلاق درگیری‌ها و جنگ‌های طولانی مدت و بی‌نتیجه دور نگهدارند. از طرفی بخاطر استقلال نسبی آمریکا از نفت خلیج‌فارس و همینطور تمرکز آن‌ها بر شرق آسیا و چین، آمریکایی‌ها به این جمع‌بندی رسیدند که باید حضورشان را در خاورمیانه کمتر و کم هزینه‌تر کنند.

آمریکا جنگنده اف-۱۶ به منطقه اعزام می‌کند

حسینی در مورد چرایی حضور تقویت شده‌ی آمریکا در خلیج فارس اینطور گفت: اما اینکه دوباره حضور خود را بیشتر کردند تلاش برای تقویت قدرت بازدارندگی است. در ماه‌ های آینده تحریم‌های موشک بالستیک ایران باید لغو بشود و از آنجایی که آمریکایی‌ها هیچ مایل به رفع این تحریم‌ها نیستند؛ پیش بینی می‌کنند که احتمالا بین ایران و آمریکا تنشی پیش بیاید. حضور آن‌ها در خلیج‌فارس برای تحت کنترل داشتن اوضاع و ارتقا سطح بازدارندگی‌شان است. این موضوع بیشتر از اینکه یک تغییر کلان باشد یک تصمیم تاکتیکی است.

این کارشناس در مورد این سوال که آیا کمتر شدن نفوذ آمریکا در جهان عرب و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس باعث نشده است که آمریکایی‌ها حضور نظامی خود را بیشتر کنند گفت: کاهش نفوذ نسبی آمریکا در بین‌ کشورهای عرب مقداری ساختاری تر از این تحلیل‌هاست.کشورهای حوزه‌ی خلیج‌فارس و متعهدان و شرکای آمریکا این مساله را از مدت‌ها پیش درک کردند که ایالات متحده آن نفوذ و قدرت سابق خود را ندارد و قرار هم نیست تا دهه‌های آینده به آن قدرت پیشین خود بازگردد هر چند آمریکا هنوز قوترین کشور جهان از نظر نظامی است اما از بعد اقتصادی دارد رفته رفته زمین بازی را به چین واگذار می‌کند. از همین رو وابستگی این کشورها به آمریکا از جهت تامین امنیت به تدریج کمتر شد و سوی دیگر سردرگمی آمریکا در جنگ عراق و افغانستان و عدم اراده‌ی این کشور برای ایستادن بر سر مواضع خود و تغییر صحنه‌ی ژئوپلیتیکی در طی بهار عربی بعد از ۲۰۱۱ این جمع‌بندی را در جهان عرب خلیج‌فارس تقویت کرد که آمریکایی‌ها از نظر امنیتی مثل سابق قابل اتکا نیستند.

ضمن اینکه نزدیکی این کشورها به آمریکا، ‌آن‌ها را از مزیت‌های دوستی با روسیه و چین محروم می‌کرد.پس دور شدن اعراب از آمریکا بیشتر یک چرخش استراتژیک است و به باز توزیع قدرت جهانی مربوط می‌شود. البته با همه‌ی این احوال بیشتر شدن حضور آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس ممکن است بخاطر جلب اعتماد اعراب نیز باشد نمی‌شود به طور کامل این را نفی کرد. اما عامل اصلی و محرک اصلی پیش بینی احتمالی تنش با ایران در بازه‌ی زمانی تابستان تا پاییز است.

او در پایان به این سوال که احتمال وقوع درگیری چقدر جدی است اینگونه پاسخ داد:آمریکایی‌ها با لغو تحریم‌ها مخالف هستند؛ سه کشور اروپایی هم به صراحت مخالف خود را اعلام کردند. ایران هم از حق خودش به راحتی نخواهد گذشت. طبق برجام تحریم‌های موشک بالستیک باید لغو شود و عدم لغو این تحریم‌ها به اضافه‌ی واکنش احتمالی ایران یک بحران بالقوه است. همانطور که عرض کردم آمریکایی‌ها برای جلوگیری از بالفعل شدن این بحران احتمالی و بالقوه حضور خود در خلیج فارس را بیشتر کردند تا قدرت بازدارندگی خود را بیشتر کنند.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش