پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۹ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۶۰۸
امنیتی و دفاعی

مازیار ابراهیمی؛ خطا‌ی استراتژیک وزیر اطلاعات احمدی نژاد/ دسترسی سخت مجلس به حیدر مصلحی

مازیار ابراهیمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
دو پرونده مهم ترور دانشمندان هسته‌ای توسط مازیار ابراهیمی و پرونده شهرزاد میر قلی خان که به عنوان قهرمان به ایران بازگشت، در دوره محمود احمدی نژاد اتفاق افتاده است. حیدر مصلحی تا کنون نسبت به این پرونده‌ها توضیحی نداده است. نمایندگان مجلس از سید محمود علوی خواسته‌اند عاملان این اتفاقات را معرفی کند.

به گزارش رویداد۲۴، روز گذشته سید محمود علوی به همراه مدیران امنیتی و کارشناسان وزارت اطلاعات به کمیسیون امنیت ملی مجلس رفت تا در نشستی محرمانه درباره پرونده مازیار ابراهیمی توضیح دهد. تنها جزئیاتی که از محتوای این نشست رسانه‌ای شد، توضیحات محمود صادقی بود که در چند رشته توئیت توسط منتشر شد و پس از آن هیچ توضیح دیگری از سوی وزارت اطلاعات به افکار عمومی داده نشد!

صادقی در توضیح این جلسه گفته است «به هرحال پذیرفتند بی‌گناهی این متهمان برای دستگاه اطلاعاتی محرز شده و این افراد در دولت قبل بازداشت شده بودند. تاریخ بازداشت مازیار ابراهیمی خردادماه سال ۹۱ [در دوره حضور حیدر مصلحی در وزارت اطلاعات] بوده که تا اوایل مرداد ۹۳ بازداشت بوده و سپس آزاد می‌شود.»

ماجرای مازیار ابراهیمی از مصاحبه تلویزیونی او با شبکه تلویزیونی بی بی سی به صدر اخبار دیگر رسانه‌ها راه یافت. او در مصاحبه‌اش گفته بود تمام اعترافاتش اجباری و به خاطر شکنجه بوده است.

سال ۹۱ باشگاه خبرنگاران در مطلبی که بار‌ها در خبرگزاری فارس و سایر رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی وقت بازنشر شد، درباره مستند کلوپ ترور نوشته بود: «بهزاد عبدلی، فیروزه یگانه با اسم مستعار ساناز، مریم زرگر، رامتین مهدوی موسایی و آرش خرد‌کیش با اسم‌های مستعار فرشید، بهزاد و آران، اعضای تیمی هستند که راه مجید جمالی فشی را پیموده و در انتظار عاقبت او نیز هستند. مریم ایزدی، فواد فرامرزی، نشمین زارع با اسم مستعار شادی که از پاییز سال ۸۹ با این گروه آشنا شد، محسن صدقی آذر با اسم مستعار سعید که از سال ۱۳۸۹ توسط پدرش با این گروه آشنا شده است، ایوب مسلم، تارا باقری با اسم‌های مستعار نغمه و ندا، مازیار ابراهیمی با اسم‌های مستعار سامان، امیریل و امیرعباس که مسئول اصلی چند عملیات ترور است از دیگر اعضای این گروهک به شمار می‌روند.»

این نخستین بار بود که اسامی افرادی که گفته می‌شد در ترور دانشمندان هسته‌ای ایران نقش داشته‌اند، از یک رسانه رسمی منتشر می‌شد. چندی بعد از انتشار این خبر، مستندی پخش شد که در آن مازیار ابراهیمی یا همان سامان، امیریل و امیرعباس در آن می‌گوید: «ما را اعزام کردند به اسرائیل و در آنجا آموزش کار با مواد منفجره و کار و آموزش‌های نظامی تیراندازی را دیدیم.»

امیریل یا همان مازیار ابراهیمی گفته «اولین عملیاتی که انجام دادیم عملیات شهید دکتر علیمحمدی بود، سه تا تیم بودیم، یک سری که با ماشین فقط برای پوشش و مراقبت بودند و کمی دورتر از محل حادثه و من هم با خودرویی دورتر منتظر آن‌ها بودم که وقتی موتور را قرار می‌دهند در وقت مناسب که منفجر می‌کنند به خودروی من بیایند و از آنجا با هم متواری شویم. عملیات بعدی ما عملیات شهید احمدی روشن بود، در این عملیات من مسئول عملیات بودم و وظایف طوری تنظیم شده بود که در محله تردد خودشان در خیابان شریعتی به سمت جلفا و پل سیدخندان بمب را روی ماشین‌شان نصب کنیم.»

پس از انتشار این اعترافات، حیدر مصلحی با ژستی پیروزمندانه توضیح کوتاهی درباره بازداشت‌ها داد و خطاب به خبرنگاران گفت: «برای آنکه شما دست خالی برنگردید، عرض می‌کنم در عملیات اخیر، نزدیک بیست نفر بازداشت شده‌اند. مثلا در ترور شهید دکتر علی محمدی، پیشتر تنها عامل اصلی بمب گذاری بازداشت شده بود و تیم همکاران او اعم از عناصر شناسایی و پشتیبانی را در آن مقطع دستگیر نکردیم. با پیگیری‌های بعدی و با تکمیل جمع‌آوری‌ها، سرانجام شماری از همکاران معدوم مجید جمالی فشی را در شبکه‌های اخیر بازداشت کردیم.»

این اتفاقات در آن زمان حواشی زیادی ایجاد کرد از جمله اینکه ابراهیم حاتمی کیا فیلم سینمایی بادیگارد را درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ساخت.

با وجود این اعترافات، مازیار ابراهیمی حالا خارج از کشور است و مدعی شده زیر شکنجه آن اعترافات را انجام داده است چرا که بعضی افراد در سیستم اطلاعاتی ایران، به دنبال اعتبار برای خود بودند. این مسئله موجب اعتراض بعضی نمایندگان مجلس شد از جمله علی مطهری که شدیدا نسبت به این اتفاق موضع گرفت: «ما در جمهوری اسلامی به عنوان حکومتی اسلامی مجاز به این قبیل اقدامات نبوده و نخواهیم بود. نمی‌توانیم به بهانه حفظ نظام و نشان دادن اقتدار آن به چنین اقداماتی دست بزنیم.»

بالاخره انتقاد علی مطهری و پیگیری محمود صادقی باعث شد سید محمود علوی به مجلس برود و درباره پرونده‌ای توضیح دهد که سال‌ها قبل از او در وزارت اطلاعات اتفاق افتاده بود؛ پرونده‌ای که احتمالا اگر هر جای دیگری در دنیا اتفاق افتاده بود، دادگاه رسیدگی به اتهامات وزیر وقت و دیگر مسئولان آن به سرعت برگزار می‌شد. با این حال این روزها حیدر مصلحی روزه سکوت گرفته و آخرین صحبتش اتفاقا در اوج رسانه‌ای شدن پرونده مازیار ابراهیمی بود که البته درباره راهپیمایی اربعین بود و توضیح درباره لیست کتاب‌های پر فروش مذهبی!

علوی تا کنون به صورت رسانه‌ای درباره اتفاقات پیش از حضورش در وزارتخانه صحبتی نکرده و احتمالا به زعم خود تلاش می‌کند اقتدار وزارت اطلاعات زیر سوال نرود، اما به نظر می‌رسد نهادهای امنیتی باید آموزش ببینند که پذیرش خطا چیزی از اقتدار و نقش اثرگذار آنها نخواهد کاست. با این حال وزارت اطلاعات این گام را پیش گذاشت که در جلسه‌ای محرمانه توضیحات خود را به نمایندگان مجلس بدهد؛ توضیحاتی که به نقل از علوی این چنین ذکر شد: «من وقتی مسئولیت وزارت اطلاعات را گرفتم و این پرونده مطرح شد تلاش کردم که موضوع از حالت ابهام خارج شود، بین کارشناسان وزارت اطلاعات اختلاف نظر بوده و بعضی اعتقاد داشته‌اند که این‌ها اتهام متوجه‌شان هست و بعضی معتقد بوده‌اند که این‌ها بی‌گناه هستند. وزیر اطلاعات قائم مقام خوشان یعنی معاون حفاظت اطلاعات واجا را مامور کردند که بررسی‌های لازم را انجام دهد و بعد از بررسی‌های دقیق ایشان محرز شده که این‌ها عامل ترور نبودند و پس از این احراز این افراد را آزاد کردند. وزیر اطلاعات گفتند به دستگاه قضایی هم اعلام شده که این اتهامی که متوجه این‌ها بوده از نظر دستگاه اطلاعاتی برطرف شده و برای آزادی آن‌ها  تلاش کرده‌اند.»

آنگونه که اعلام شده وزارت اطلاعات در مجموع ۴ میلیارد تومان به این افراد به عنوان جبران خسارت به افراد پرداخت کرده که سهم مازیار ابراهیمی ۱۳۰ میلیون تومان بوده است. محمود صادقی اما گفته هنوز قانع نشده و قرار است یکی از کارشناسان وزارت اطلاعات بار دیگر به مجلس بیاید تا درباره ابعاد دیگر این پرونده صحبت کند؛ مثل اینکه آیا این افراد زیر شکنجه اعتراف کرده‌اند  و سرنوشت مدیران وزارت اطلاعات که این رسوایی را به بار آورده‌اند به کجا رسیده است. با این حال به نظر می‌رسد دسترسی مجلس به حیدر مصلحی وزیر اطلاعات وقت بسیار سخت باشد.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش