سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۵ - ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۶۲۶
سیاست داخلی

آقای پلیس! مهسا هدایت شد؟

مهسا امینی,واکنش ها به برخورد گشت ارشاد با مهسا امینی

عصرایران نوشت: مرکز اطلاع رسانی نیروی انتظامی اعلام کرده "مرگ مهسای جوان به خاطر برخورد فیزیکی نبوده و ناگهان  بی‌هوش شده است".

در این اطلاعیه آمده مهسا یا ژینای نازنین ما "به همراه تعدادی از افراد به دلیل پوشش نامناسب توسط ماموران پلیس امنیت اخلاقی تهران بزرگ و به منظور اخذ تعهد و توجیه به یکی از مقرهای پلیس هدایت شدند ولی وی در جمع سایر مراجعه‌کنندگان در سالن اجتماعات به طور ناگهانی بی‌هوش شده و بلافاصله با همکاری پلیس و اورژانس به نزدیک ترین بیمارستان جهت مداوا منتقل می شود که متاسفانه اقدامات درمانی مثمر ثمر واقع نشد". همین؟ واقع نشد؟ بعد آن چه؟ نمی‌دانی بنویسی درگذشت، مُرد، جان به جان آفرین تسلیم کرد و اوصاف دیگر. همین؟ واقع نشد؟ از کی جای کلانتری و مسجد عوض شده و در کلانتری هدایت می‌کنند؟

با فرض صحت ادعای مطروحه -که البته نیاز به تأیید در کمیتۀ حقیقت یاب متشکل از روزنامه‌نگاران و وکلا و نمایندگان خانوادۀ دختر جان باخته دارد- نکاتی را می توان مطرح کرد:

۱. "پوشش نامناسب" یعنی چه؟ این که دختر جوان از سقز به تهران آمده و طبعا مایل بوده با توجه به سن و سال نزد دوست و آشنا مرتب باشد از نظر پلیس، پوشش نامناسب است؟ همۀ ملت باید مثل زنان گشت ارشاد بپوشند؟ ما که در فیلم پوشش نامناسب ندیدیم. مثل همه لباس پوشیده. بله شبیه مأموران شما نپوشیده. دیگران هم شبیه مأموران شما نیستند.

۲. کدام قانون به پلیس اجازۀ اخذ تعهد و توجیه به مقر پلیس به منظور هدایت داده است؟ اگر جریمه مقرر شده تعهد‌گیری و هدایت دیگر چه صیغه‌ای است؟

۳. پلیس آن قدر به صِرف ظاهر توجه دارد که گاه دختر خانواده محترمی که به دست "هدایت‌کنندگان" افتاده دچار شوک و فشار شدید عصبی می‌شود و نمی داند به پدر و مادر خود چه توضیحی بدهد تا گمان بد نبرند. این را می‌فهمید یا نه؟ اگر آری چرا این کار را با بچه‌های مردم می‌کنید؟ بچه‌هامان را که از سر راه نیاورده‌ایم. این همه هزینه و مراقبت تا به ثمر برسد بعد چهار تا گشت ارشادی بیندازندش داخل ون؟  بچه‌ای که از گل نازک‌تر نشنیده. چرا فکر می‌کنید این همه زن که مثل شما نیستند نامناسب‌اند؟ 

۴. اگر کار پلیس درست بوده پس این حجم از نفرت عمومی چیست و چرا هی در صدد توجیه و توضیح‌اید؟ بگویید دُزِ توجیه و هدایت‌مان زیاد شد مُرد. چرا به توجیه کنندگان و هدایت‌کنندگان‌تان مدال نمی‌دهید؟ 

۵. گاه باید در اطلاعیه اظهار شرم کرد. گاه باید گفت به خدا خودمان هم از این کار بیزاریم. می‌دانیم کار پلیس هدایت اخلاقی نیست. می‌دانیم کار پلیس دنبال دزد رفتن و حمایت از دختران است نه سوار ون کردن به قصد ترساندن. هدایت که جای خود دارد. این کار را خداوند بر عهدۀ ۱۲۴ هزار پیامبر قرار داده بود و آخرین آنان هم ۱۴۰۰ سال پیش برانگیخته شد و پس از او کسی مأموریت هدایت مردم به عنوان پیامبر را بر عهده ندارد و همه مجری قانون‌اند.  پلیس به وظایف مصرح خود برسد.  نگران نباشید! این دختران اگر کم سن‌و‌سال باشند پدر و مادر و برادری مراقب آنان است و اگر به سن تمیز رسیده باشند و ازدواج کرده باشند  شوهر‌ی دارند و اگر نه باز نیاز به هدایت پاسبانان ندارند.  کار پلیس مقابله با خلاف‌کار است. چه زن و چه مرد. اما نه دخالت در نوع لباس. عرف هم مشخص کرده مناسب و نامناسب چیست. 

والله به پیر به پیغمبر زشت است که دختران این سرزمین هم از دزد بترسند هم از پلیس. این دختر باید از دست مزاحم و کیف قاپ و خفت‌گیر به پلیس مراجعه می‌کرد نه این که سراغ خودش بیایند و نداند از دست ارشادی‌ها به کی باید پناه ببرد و بی‌هوش شود. بی‌هوشی هم دارد. فکر کن به شهر دیگری سفر کرده‌ای مثل دزد و قاتل بیندازندت داخل ون و فریاد بزنی کجا می بریدم و بگویند می خواهیم هدایتت کنیم!

پرسش نهایی: قبول می‌کنیم مهسای ۲۲ ساله به همان دلیلی که شما گفتید و نه به هیچ علت دیگر توجیه و هدایت شده و حالا مرده است. خانواده‌ای به سوگ نشسته‌اند و مردم از خشم و نفرت دندان روی دندان می‌سایند و این همه تبلیغ دربارۀ پیاده روی اربعین و برنامه های دیگر همه تحت‌الشعاع این حادثه قرار گرفته و سوژه یک هفته و ماه به رسانه‌های برانداز داده شده است.

حالا آیا راضی هستید؟ خوب هدایت شد؟ اگر آری، ادامه دهید هر چند خانواده‌ها توجیه شده‌اند از تعهد‌گرفتن‌های شما نترسند و به فرزندان خود آموزش می‌دهند مقاومت کنند تا خدای ناکرده ناگهان بازداشت نشوند. اما اگر نتیجه نگرفتید یکی برخیزد و بگوید جمع کنید این بساط را. به دختران ایران احترام بگذارید. مناسب بودن یا نبودن پوشش بر اساس فرهنگ و علایق و سلایق است و به گفته فرمانده سابق خود نیروی انتظامی که حالا بالا‌نشین مجلس است دولت و حکومت باید به حداقل‌ها بسنده کند و اینها را عرف جامعه تعیین می کند نه پاسبان و پلیس.  

نکته آخر: نکند زیبایی جرم است؟

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
ما بیش از چهل سال هست که هدایت شدیم آنهم به جهنم تف بر شرفتان که زندگی رابه کام همه تلخ کردید
هیچ دختری به هدایتگر نیاز نداره خودش شعور داره قیم نمیخواد
هیچ دختری به هدایتگر...
واقعا
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش