جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۳۸ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۶۰۴
سیاست داخلی

صادقی: وزارت علوم به‌خاطر فشارهای سیاسی کوتاه آمد

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
در حالی‌که مدیرکل بورس دانشجویان در دولت دهم معتقد است فرآیند جذب افراد برای بورسیه کاملاً قانونی و خالی از اشکال بوده است، محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است فرآیند پذیرش دانشجویان بورسیه مفسده‌انگیز است.

به گزارش ایرنا، بخش دوم میزگرد «بررسی آخرین وضعیت بورسیه‌های بحث برانگیز وزارت علوم» را که با حضور محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون آموزش مجلس و حسن مسلمی نائینی، معاون سازمان امور دانشجویان و مدیرکل بورس خارج وزارت علوم دولت احمدی‌نژاد برگزار شد، در ادامه می‌خوانید.

 

**فرایند پذیرش دانشجویان بورسیه مفسده‌انگیز است

این نماینده مجلس در واکنش به گفته‌های مسلمی نائینی مبنی‌بر این‌که اگر این افراد تخلف کرده‌اند، چرا در دانشگاه‌ها پذیرش شده‌اند گفت: اتفاقاً سؤال من به‌عنوان نماینده مجلس از وزیر این است که چرا این افراد را پذیرفتید؟ البته این افراد تقسیم‌بندی شده‌اند. برخی با لغو بورس و با هزینه شخصی پذیرفته شده‌اند. برخی از افراد نیز که بورسیه اعزام به خارج داشته‌اند به‌علت تبعات سیاسی که ممکن بود پیش بیاید، با آن‌ها موافقت کردند. حتی در مورد آنان که پذیرفته‌اند با هزینه شخصی تحصیل کنند، خلاف قانون عمل شده است. ایراد اصلی آن هم این است که اولاً برخلاف قوانین است و ثانیاً در یک رقابت علمی وارد نشده‌اند.

 

«پرونده برخی از این افراد را دیده‌ام، تعدادی از آن‌ها افراد باسوادی هستند. من نمی‌گویم همه این افراد بی‌سواد هستند، اما صحبت این است که در مورد آن‌ها مقررات اعمال نشده است. من در صحبت‌هایم هیچ‌گاه خود بورسیه‌شده‌ها را مورد خطاب قرار ندادم، بلکه اعتراض من به فرآیند جذب مفسده‌دار و غیرقانونی است که ممکن است بسیاری از آن‌ها اصلاً از این روند غیرقانونی خبر نداشته باشند.»

 

وی در مورد اظهارات نائینی که گفته است ورود به این حوزه توسط دیوان بدین خاطر است که افراد بی‌کار شده‌اند توضیح داد: هم من و هم خود شما بورس بوده‌ایم. شما در بورس تعهد می‌دهید که دو برابر مدت زمان استفاده از تسهیلات، به دانشگاه در صورت نیاز خدمت بدهید. حال ممکن است پس از برگشتن یک فرد از تحصیل، دانشگاه اصلاً نیاز به آن رشته نداشته باشد یا صلاحیت جذب آن توسط دانشگاه تأیید نشود. 

 

«اعطای بورسیه به معنای الزام دانشگاه برای استخدام یک فرد نیست، بلکه فرآیند جذب نیازمند طی مراحل خاص خود است. ممکن است دانشگاهی ردیف بودجه لازم را برای جذب در آن زمان در اختیار نداشته باشد یا اصلاً نیاز نداشته باشد. اینکه ما دانشگاه را به حکم دیوان عدالت اداری ملزم به به‌کارگیری در دانشگاه کنیم، صحیح نیست. این‌ها مسئله عدالت و بیت‌المال است.»

 

« نکته دیگر اینکه من هم معتقدم به این افراد ظلم شده است. چه بسیار از این افراد که از توانایی علمی لازم برخوردار نبوده‌اند، برای مثال، فردی توانایی لازم را برای ارائه مقاله علمی نداشته است، دست به خودکشی زده است. اتفاقاً این فرد بورسیه‌اش هم برقرار شده، ولی وی را دچار توهم علمی کرده‌اند.

 

** دست روی قرآن می‌گذارم فردی که خودکشی کرده است، ضعف علمی نداشت

مسلمی نائینی در واکنش به گفته‌های صادقی گفت: من حاضرم دست روی قرآن بگذارم فردی که خودکشی کرد، به‌خاطر ضعف علمی‌اش نبود. تمام اطلاعات این فرد را من دارم که چرا این فرد خودکشی کرد. به‌نظر من، این‌گونه اظهارنظرها از آقای صادقی به‌عنوان یک حقوقدان بعید است. من استادتمام دانشگاه و بچه جبهه و جنگ هستم و هدف و پل مطامع هیچ‌کس نشده و نخواهم شد.

 

«می‌گوید آن فرد به‌خاطر عدم توانایی در ارائه ISI خودکشی کرد. من تمام گفت‌وگوهای ایشان را دارم. او بورسیه دانشگاه بروجرد یا بروجن بود و می‌گفت: پرداختی بابت بورسیه من با روی کار آمدن دولت یازدهم قطع شده است. به من برای تهیه مواد آزمایشگاهی پول نمی‌دهند و من بی‌پول مانده‌ام. این چه حرفی است که می‌گویند برای بی‌سوادی خودکشی کرده‌اند؟ چرا بقیه خودکشی نکرده‌اند؟»

 

مسلمی نائینی در مورد گروه ایمیلی خادمین نظام نیز توضیحی ارائه داد: ما دیدیم که بچه‌های بورسیه را برخی اذیت می‌کنند. آن‌ها را تعلیق کرده و به آن‌ها نامه نمی‌دهند. این گروه بعد از ماجرای بورسیه‌ها تشکیل شد. گفتند آبروی ما رفته، اسامی منتشر شده است. این افراد به من مراجعه کردند. به این فکر افتادیم که گروهی ایمیلی تشکیل دهیم تا سؤالی که افراد در گروه مطرح می‌کنند برای بقیه به اشتراک گذاشته شود و افراد به جواب‌های بیشتری دسترسی داشته باشند.

 

«در اندک مدتی اعضای گروه به بیش از هزار نفر رسید. این فردی که می‌گویند خودکشی کرده، یکی از افراد همین گروه است که از من سؤالات بسیاری داشت. اگر از آن بودجه‌ای که ما به دانشگاه نوشته بودیم، حتی یک درصد پول را هم می‌دادند، این فرد از بین نمی‌رفت.»

 

صادقی در توضیح این مطلب و در جواب مسلمی نائینی گفت: استاد راهنمای دانشجوی مذکور، در مکاتباتش که در اختیار من است می‌گوید «این دانشجو می‌آمد و می‌گفت من در نیچر (Nature) مقاله دارم. بعد استاد رفته بررسی کرده و دیده که اصلاً مقاله نداشته است.» به گفته استاد، این دانشجو به‌خاطر اینکه به وی بورس تعلق گرفته، دچار توهم علمی شده بود. معدل‌ لیسانس و فوق لیسانس این فرد را از اداره بورس سوال کنید ببینید ضعف علمی بوده یا نه!

 

در ادامه این نشست، معاون سازمان امور دانشجویان در دولت احمدی‌نژاد با اشاره به اظهارات صادقی گفت: چگونه است که ایشان برای اثبات تخلفات به حرف یک حسابرس دیوان استناد می‌کنند و این در حالی ا‌ست که دیوان در نامه‌ای که من در اختیار دارم و منتشر هم شده است، در مورد این موضوع اظهارنظر کرده است.

 

معاون حقوقی و امور مجلس دیوان اینکه در این زمینه اظهارنظر کرده ‌است را نمی‌پذیرید؟

«در این جلسه آقایان پورمختار، دکتر زارعی، رسایی، نصیری معاون وزیر علوم، ملاباشی معاون وقت وزیر علوم، جناب آقای شجاعی دادستان دیوان محاسبات کشور، آقای تیموری معاون حقوقی و امور مجلس دیوان محاسبات کشور حضور داشته‌اند.»

 

«موضوع این جلسه نیز بررسی بورسیه‌های اعطا شده توسط وزارت علوم، بر اساس اعلام وزیر علوم وقت جناب آقای دکتر فرهادی در جلسه ۵/۳/۹۴ کمیسیون اصل ۹۰ مبنی بر اعطای بورسیه‌ها بر اساس قوانین و مقررات و ضوابط جاری و اختیارات شورای مرکزی بورس و وزیر وقت علوم، طی سنوات ۸۸ تا ۹۲، و ... بوده است.» 

 

«بر اساس موارد مطرح شده در این جلسه، احراز شرایط علمی و تخصصی دانشجویان صرفاً بر عهده وزارت علوم به‌عنوان متولی امر آموزش بوده و مصوبات شورای مرکزی بورس بر اساس اختیارات قانونی انجام پذیرفته است، دیوان محاسبات کشور در خصوص نحوه شرایط احراز صلاحیت هیچ نظری ندارد.»

 

به گفته وی، آقای صادقی به گزارش سال ۹۲ دیوان محاسبات استناد می‌کنند، در صورتی که در پایان هر سال گزارش تفریغ بودجه اعلام می‌شود. مشکل اینجاست که آقایان در سال ۹۲ سیاسی‌بازی کردند و آن افتضاح و جنجال و بلا را سر بورسیه‌ها آوردید که مقام معظم رهبری فرمودند به ایشان ظلم شده است.

 

** همه لیست ۹۸ نفره را منتشر کنید

مدیرکل پیشین بورس وزارت علوم در واکنش به لیست ۹۸ نفره آقا و آقازاده‌ها در پرونده بورسیه‌های غیرقانونی وزارت علوم که توسط صادقی ارائه شد گفت: باید همه افراد لیست را بخوانید و آن را منتشر کنید. همه افراد، چه چپ و چه راست، طبق روند معمول در مصاحبه شرکت کرده و گزینش شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه ما هم در مسئله بورسیه‌ها ظلم کردیم گفت: من هم معتقدم ظلم کردم. باید آن روز می‌ایستادم و اجازه نمی‌دادم این بی‌انصافی را در حق این افراد داشته باشید و اجازه ندهید یک شاگرد اول دانشگاه به کار خود ادامه دهد. مثلاً خانمی که دوستان می‌گویند از دانشگاه تربیت مدرس اخراج شده، دوست دارم ایشان را از نزدیک ببینید و بگویید به شما می‌گویند بی‌سواد هستید. 

 

«ایشان همان شخصی هستند که در محضر مقام معظم رهبری صحبت کردند. ایشان شاگرد اول همان دانشگاه در رشته تعلیم و تربیت بوده است. در عین حال که مسئول بسیج دانشجویی بوده، به خارج رفته و در حین درس خواندن، فعالیت‌های سیاسی هم در آنجا داشته است.»

 

«در اتریش و هلند اگر کسی نتواند درسش را به موقع تمام کند، به او می‌گویند تو برو و هر وقت ۵ مقاله ISI نوشتی، بیا تا برایت جلسه دفاع را بگذاریم. این فرد به‌خاطر برگشت شوهرش به ایران مجبور شده برگردد. پس از آن، استاد از خارج کشور آمده، ممتحن او نیز از بهترین اساتید گروه تعلیم و تربیت دانشگاه تربیت مدرس بودند، آمده‌اند از او آزمون گرفته و دکترا را به او داده‌اند. دکترا را نیز همان دانشگاه خارجی داده است من نمی‌دانم چطور به‌راحتی می‌گویند این فرد بی‌سواد است. رزومه ایشان را ببینید و بعد قضاوت کند.»

 

** درخواست کناره‌گیری به خاطر حکم دیوان

صادقی در پاسخ به اظهارات مسلمی نائینی در مورد این دانشجو گفت: آیا گروه علمی دانشگاه این حق را دارد که فرد را مورد امتحان علمی قرار دهد؟ تمام اعضای هیات علمی گروه تعلیم و تربیت با صلاحیت علمی ایشان مخالفت کرده و به‌خاطر تحمیل حکم دیوان عدالت، هم مدیرگروه و هم رئیس دانشکده گفته‌اند استعفا می‌دهند. مدرک را هم دانشگاه خارجی صادر نکرده و باید به ضعف زبان انگلیسی وی از ابتدای تحصیل در خارج نیز توجه کرد.

 

وی همچنین از دادخواستی با امضای آقای فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات در مورد پرونده بورسیه‌های غیرقانونی خبر داد که علیه چند نفر از جمله دکتر مسلمی نائینی، با عنوان رد مال صادر شده است که البته هنوز رای صادر نشده و در مرحله دادخواست است. 

 

** چطور کسی با ۵ مقاله ISI می‌تواند بی‌سواد باشد

مسلمی نائینی در توضیح بورسیه‌های رشته‌های خاص توضیح داد: برای بورسیه‎ها ۳ تا ۴ گروه داریم. یک گروه مربیان، یک گروه اعزام به خارج و یک گروه ایثارگران بودند. در مقطعی، جلسه‌ای بین وزیر وقت و ایثارگران در سال ۸۶ برگزار شد که درخواست کردند که با وجود کارمند بودن و توانایی ادامه تحصیل داشتن حاضریم در همین وضعیت کارمندی، ادامه تحصیل دهیم. 

 

«رشته‌های این ایثارگران نیز زبان فارسی، فقه و... بود. چند جلسه با وزیر بحث شد و بحث اعزام به خارج نبود، همه این‌ها اصولاً برای داخل بودند.»

 

وی با بیان این نکته که آقایان بگویند چطور کسی با ۵ مقاله ISI می‌تواند بی‌سواد باشد و اگر چنین ادعایی باشد خود من آن‌ها را از دانشگاه اخراج می‌کنم گفت: من از کسی هراسی ندارم. آقای مشایی که آن زمان مدیر هم بودند، قصد ورود به دانشگاه تربیت مدرس را داشتند، اما به‌تنهایی مقابل ایشان ایستادم و اجازه ندادم.

 

** بورس‌شده‌ها متخلف نیستند 

مسلمی نائینی با بیان اینکه وقتی کسی بورسیه است و صلاحیت علمی و یا عمومی ندارد می‌توانید او را از دانشگاه بیرون کنید گفت: این پسندیده نیست زمانی که شما یک نفر را به‌عنوان بورسیه در اختیار دارید و صلاحیت نیز دارد فرد دیگری را استخدام کنید.

 

صادقی در پاسخ به این سؤال که بر اساس آنچه گفتید تخلف را کسانی انجام داده‌اند که دانشجویان را بورسیه کرده‌اند نه بورسیه شده‌ها، آیا با این افراد متخلف برخورد شده است یا خیر نیز گفت: این تخلفات رسیدگی شد ولی در اثر اعمال فشار و جوسازی‌هایی که شد، این افراد عدول و از لحاظ مقررات تخلف کردند. چه آن‌هایی که با ادامه تحصیل افراد موافقت کردند چه آن‌هایی که با ادامه تحصیلشان با وجود لغو بورسیه، موافقت شد. باز هم تأکید می‌کنم که من بورس‌شده‌ها را متخلف ندانسته و نمی‌دانم، بلکه بورسیه‌کننده‌ها را متخلف می‌دانم.

 

«ضمنا رشته‌های زبان فارسی، فقه و ... فقط مربوط به ایثارگران نبوده، بلکه تعداد زیادی از بورسیه‌ها با عنوان ' تبدیل به داخل' در این رشته‌ها به صورت صوری برای خارج پذیرفته شده‌اند و بعد در دانشگاه‌های داخل آنها را جا دادند.»

 

نائینی نیز در ادامه با بیان اینکه بسیاری از افراد بورسیه شده در خارج کشور پس از این ماجرا بازگشتند گفت: یکی از این افراد به‌خاطر خانواده‌اش که در ایران هستند، دو هفته ایران و دو هفته دانمارک است. جالب اینجاست در حالی که دانشگاه ما او را نمی‌پذیرد، یکی از اساتید دانمارک او را پذیرفته است. 

 

در حالی که صادقی می‌گوید بیشتر افراد بورسیه شده استخدام و جذب شده‌اند، نائینی معتقد است این‌گونه نیست و بسیاری از دانشجویان که او آن‌ها را با واژه «دسته گل» خطاب می‌کند جذب نشده‌اند.

 

صادقی در توضیح افراد جذب نشده می‌گوید آن‌هایی که جذب نشده‌اند کسانی هستند که دانشگاه‌ها در حال حاضر به آن‌ها نیازی ندارند ولی نائینی می‌گوید در همان دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که نیاز نداشتند، با وجود نیروهای بورسیه، نیروی دیگری جذب شده است.

 

به گفته نائینی، اگر کسی بورسیه است باید جذب شود مگر اینکه صلاحیت علمی وی بررسی و رد شود.

 

«در مورد افراد بورسیه شده نیز این افراد بدون بررسی صلاحیت علمی و عمومی صلاحیت آن‌ها برای جذب در دانشگاه رد شده‌اند و از همین‌رو، این افراد به دیوان شکایت برده‌اند و حکم به الزام استخدام در دانشگاه گرفته‌اند. اگر این افراد آن‌گونه که ‌آقایان می‌گویند تخلف کرده و لغو بورسیه شده‌اند، چرا به آن‌ها اجازه دادند به تحصیلاتشان ادامه دهند؟ پاسخ این است که آقایان اشتباه کردند. متوجه اشتباهشان شدند چون کارشان کاملاً اهداف سیاسی‌ را دنبال می‌کند.»

 

** دستور وزیر از آیین‌نامه بالاتر است

در ادامه این نشست، محمود صادقی نامی را از لیست محرمانه‌ای که در اختیار داشت به مسلمی نائینی نشان داد که نامبرده با کِبَر سِنی و مشکل معدل از بورسیه برخوردار شده است که نائینی اظهار داشت وی جانباز ۷۰ درصد بوده و نامه وزیر داشته است و دستور وزیر از آیین‌نامه‌ای که نوشته شده بالاتر است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که پس چرا شما که می‌گویید من جلوی ورود مشایی در دانشگاه تربیت مدرس را گرفتم، جلوی این تخلف نایستادید گفت: من بی‌اخلاق، بداخلاق و احمق نبودم. بررسی این مسئله، وظیفه سازمان بازرسی و دیوان محاسبات است. من صلاحیت تشخیص غیرقانونی بودن آن را ندارم، بلکه نهاد متولی باید ورود کند. این سازمان‌ها برای همین وجود دارند.

 

** ماجرای پذیرش بورسیه دختر وزیر

یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست، ماجرای پذیرش بورسیه دختر وزیر وقت بود. در حالی که این فرد مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس خود را از دانشگاه آزاد اخذ کرده است، ولی در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شده و این با توجه به رقابت علمی شدید در دانشگاه تربیت مدرس، بسیار سخت است. همچنین اینکه وی تنها با ۱ مقاله ISI به‌عنوان استعداد درخشان معرفی شده و از بورس برخوردار شده است. 

 

نائینی در واکنش به این اتفاق نیز گفت: شاید قوانین در آن زمان این‌گونه بوده است.

اما صادقی در این باره توضیح داد: جالبی پرونده آن خانم اینجاست که در سال ۹۲ و در مقطع تغییر دولت که آقای روحانی هنوز دولت را تحویل نگرفته است، در مدت کوتاهی حکم وی صادر می‌شود، آن هم بدون اعلام‌نظر دانشگاه و برخلاف نظر گروه جذب. اکنون هم فشار می‌آورند که استخدام شود.

 

مسلمی نائینی پاسخ داد: خیر. آن خانم در حال حاضر استخدام شده و دیوان عدالت رأی به استخدام وی داده است. می‌توانید علت و جزئیات را از دیوان پیگیری کنید.

 

وی با بیان اینکه در همان زمان (اواخر دولت دهم)، دکتر صدیقی در استخر به من گفت آیا فرزند من را هم بورسیه می‌کنید؟ گفتم برای چه او را بورسیه نکنیم؟ مقدمات آن را فراهم کنید تا او را بورسیه کنیم. مقدمات نیز یکی صلاحیت عمومی و دوم اخذ پذیرش از یک دانشگاه بود که ایشان از دانشگاه امیرکبیر برای فرزندشان پذیرش گرفتند، ولی متأسفانه گزارش صلاحیت عمومی وی با تأخیر رسید و این در زمانی بود که اسم ایشان به‌عنوان گزینه وزارت علوم مطرح شد.

 

با دکتر توفیقی تماس گرفتم و گفتم الان خطرناک است که برای فرزند شما حکم بزنیم. اگر حکم فرزندت صادر شود و تو وزیر شوی، می‌گویند هنوز نیامده پسرش را بورسیه کرد. ایشان هم موافقت کردند که حکم صادر نشود و من هم آن را امضا نکردم و ماجرای بورس ناقص ماند. 

 

** معرفی افراد برای بورسیه از سوی افراد و نهادهای دانشجویی خاص

مسلمی نائینی در مورد معرفی افراد برای بورسیه از سوی افراد و نهادهای دانشجویی خاص نیز توضیح داد: از این ۱۱ هزار نفر که به‌واسطه فراخوان برای بورسیه اعلام آمادگی کرده بودند، ما معرفی‌نامه می‌خواستیم که کسی آن‌ها را به ما معرفی کند.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا معرفی ۷۰۰ نفر از سوی یک شخص برای بورسیه صحیح است گفت: بله ۱۰۰ درصد صحیح است. این فقط معرفی است. در این ۷۰۰ نفر شاید ۱ نفر هم بورس نمی‌شد. وقتی کسی می‌خواهد عضو هیات علمی شود باید شناخته شده باشد. بر اساس قانون نیز اعتقاد به اسلام و نظام از شروط اصلی به‌کارگیری افراد است. ما در این میان، تبعیضی قائل نشدیم. حتی شورای صنفی دانشگاه که از ما انتقاد می‌کردند، دو نفر را معرفی کردند و آن‌ها در مصاحبه قبول شدند. ما کاری نداشتیم چه تشکلی است.

 

مسلمی نائینی در مورد بخش دیگری از ابهامات در بورسیه‌ها مانند آنکه چگونه یک نفر می‌تواند در استرالیا، مطالعات اندونزی بخواند نیز این‌گونه توضیح داد: آقایی برای خواندن GIS به استرالیا رفته است، همسر ایشان کارشناسی‌ارشد مطالعات بین‌الملل، تحصیل کرده بود. همسرشان برای اخذ بورس به دانشگاه تهران رفته است. به وی گفتند ما به رشته مطالعات اندونزی نیازمند هستیم. این خانم هم در استرالیا مطالعات اندونزی خواند، ۶ ماه هم شوهر و فرزندش را در استرالیا گذاشته و برای فرصت مطالعاتی به اندونزی رفته است و اکنون به زبان‌های اندونزی و انگلیسی مسلط است. 

 

«چرا باید در کل کشور ما فقط یک نفر مطالعات اندونزی بخواند. به نظر من یک نفر مطالعات اندونزی کم است. ما باید تعداد بیشتری افراد تحصیل کرده در این رشته داشته باشیم. من خوشحال شدم که ایشان مطالعات اندونزی خوانده‌اند.»

 

** خدشه‌دار شدن حیثیت وزارت علوم به‌خاطر عدم‌رعایت موازین قانونی

صادقی با بیان اینکه خدشه‌ای که ما در ماجرای بورسیه‌ها به حیثیت وزارت علوم وارد کردیم به‌خاطر عدم‌رعایت موازین قانونی از طرف مسئولان وقت وزارت علوم و بورس بوده است، گفت: این به معنی تخلف افراد بورسیه شده نیست، مگر اینکه این افراد از نفوذ خود برای برخورداری از بورسیه استفاده کرده و دانسته در یک فرآیند غیرقانونی وارد شده باشند.

 

مسلمی نائینی در واکنش به صادقی گفت: آقای صادقی روی غیرقانونی بودن روند اعطای بورسیه‌ها تأکید دارند، در حالی که کمیسیون اصل ۹۰ که در زمان سرپرستی آقای نجفی با حضور آقای پورمختار به بحث بورسیه‌ها پرداخت، پس از دو سال بررسی، اعلام کرد که هیچ کار غیرقانونی نشده است.

 

وی در واکنش به اینکه آقای مهدی سالاری راد (عضو کمیته‌ بررسی پرونده‌ بورسیه‌ها با حکم محمدعلی نجفی) و مسعود کنزی (عضو کمیته‌ بررسی پرونده‌ بورسیه‌ها با حکم محمدعلی نجفی) روایت متفاوتی از گزارش کمیسیون اصل ۹۰ دارند، گفت: این‌ها فقط دو نفر از کل اعضای کمیته هستند در حالی که ۵ نفر آن را نوشته و امضا کرده‌اند. خود آقای صدیقی گفتند مشکل بورسیه‌ها حل شد.

 

** کمیسیون اصل ۹۰، صلاحیت حکم کردن در مورد بورسیه‌ها را ندارد

صادقی در واکنش به این اظهارنظر مسلمی نائینی گفت: کمیسیون اصل ۹۰، صلاحیت حکم کردن در مورد بورسیه‌ها را ندارد. این کمیسیون به طرز کار دستگاه‌ها رسیدگی می‌کند و اگر تخلفی دید به مرجع قضایی گزارش می‌دهد و این مرجع قضایی است که رای داده و بر اساس آن عمل می‌شود. مضاف بر این‌که در همان گزارش کمیسیون اصل ۹۰، اسم دکتر قیداری، معاون وقت پارلمانی وزارت علوم هست، ولی امضای ایشان نیست و جالب اینجاست که خود آقای فیاض شجاعی که آقای مسلمی نائینی می‌گویند همه موارد را تأیید کرده، خود ایشان علیه بورسیه‌ها دادخواست داده است.

 

صادقی در پاسخ به این سؤال که چرا نمایندگان مجلس و در رأس آن کمیسیون آموزش، به روند فعلی بازگشت بورسیه‌شدگان غیرقانونی اعتراضی نمی‌کند گفت: من سؤالم را از وزیر علوم مطرح کرده‌ام.

 

مسلمی نائینی در واکنش به این موضوع که اگر مسئله بورسیه‌ها مهم نبود، چرا سبب استیضاح یک وزیر شد و دامن سایر وزرای بعد از او را هم گرفت گفت: بورسیه‌ها دلیل قربانی شدن آقای فرجی دانا نبود، مسئله بی‌لیاقتی خودشان بود. اصلاً نیاز به این جنجال و آزار دادن سه هزار نفر نبود. می‌شد خیلی راحت کار را به سازمان بازرسی سپرد تا موارد را بررسی و تخلفات مشخص شود. مگر ما اخلاقی عمل نکردیم و موارد مربوط به دولت اصلاحات را جار زدیم؟ مسئولیت بررسی تخلفات بر عهده سازمان بازرسی است. من ترامپ نیستم که از خراب کردن موفقیت‌های اوباما لذت ببرم.

 

وی ورود دیوان عدالت به مسئله بورسیه‌ها را به هیچ عنوان غیرقانونی ندانست و افزود: تمام افرادی که می‌گویند بورسیه‌ها غیرقانونی است باید هم در این دنیا و هم در آخرت پاسخگو باشند. چون چهار سال افراد را اذیت کردند.

 

**وزارت علوم به‌خاطر فشارهای سیاسی کوتاه آمد

نماینده مردم تهران در مجلس نیز علاوه بر تاکید مجدد که در این دوره نهادهای نظارتی وارد شدند و وزارت علوم پس از دستور دیوان محاسبات، بررسی پرونده‌ها را شروع کرد، در مورد ورود دیوان به مسئله بورسیه‌ها گفت: دیوان پرونده بورسیه‌ها را چه در مرحله بدوی و در مرحله تجدیدنظر به شعب خاصی ارجاع می‌دهد. من این فرآیند را برخلاف عدالت آموزشی می‌دانم، چون باید همگان بتوانند از یک امکان عمومی و مساوی بهره‌مند شوند. ما اگر فرآیندهای قانونی را به هم بزنیم دچار مفسده‌ می‌شویم که به گفته مقام معظم رهبری «فساد مانند اژدهایی هفت سر است که هر سرش را بزنید سر دیگرش پیدا می‌شود». چون ما به قانون احترام نمی‌گذاریم، اگر فرآیند قانونی را اتخاذ و از اعمال سلیقه اجتناب کنیم می‌توانیم به پیراستگی کشور از فساد امیدوار باشیم.

 

«در مسئله بورسیه‌ها فرآیند قانونی طی نشده، وزارت علوم به‌خاطر فشارهای سیاسی کوتاه آمده و به نظر من، کوتاه آمدن برخلاف قانون است و من بر همین مبنا از وزیر علوم سؤال کردم. مجدداً تأکید می‌کنم مقصر بورس‌کنندگان هستند و به وزارت علوم توصیه می‌کنم جوانب را بسنجند و افرادی را که در این زمینه اعمال نفوذ کرده‌اند، شناسایی و با آنها برخورد کنند، چون این افراد در این دنیا پاسخ ندهند باید در آخرت پاسخگو باشند.»

 

حسین جمشیدیان، مهدی نجفی‌خواه، ملیحه ریاضی

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش