پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۹۹۲
سیاست داخلی

زیباکلام خطاب به خاتمی: مردم انتقادات جنابعالی را «فريب» و«تلاشی مذبوحانه به‌منظور شرکت مجدد مردم درانتخابات پيش روی» می‌دانند

صادق زیباکلام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پس از روي کارآمدن فراکسيون اميد و دولت دوازدهم بسياري به لزوم تذکر و انتقاد رئيس دولت اصلاحات به رويه ناموفق جاري اشاره کردند، اما طي ۳ سال گذشته دست کم در فضاي رسانه‌اي شاهد انتقاد صريحي از سوي ايشان نسبت به دولت و اصلاح طلبان مجلس نبوده‌ايم . اين در حالي است که هفته گذشته در آستانه روز خبرنگار رئيس دولت اصلاحات براي نخستين بار دولت و فراکسيون اميد را به باد انتقاد گرفت.

همين موضع باعث شد تا صادق زيبا کلام فعال سياسي اصلاح‌طلب در نامه‌اي که در اختيار«آرمان ملي» قرار گرفت نسبت به انتقادات اخير رئيس دولت اصلاحات مطالب و انتقاداتي را مطرح کند. زيبا کلام در بخشي از اين نامه آورده است: «اي‌کاش زودتر از اينها آقاي روحاني و فراکسيون اميد را به باد انتقاد مي‌گرفتيد»

انتقاد صريح

سه شنبه هفته گذشته بود جمعي از خبرنگاران و اصحاب رسانه با رئيس دولت اصلاحات ديدار کردند که در اين ديدار رئيس دولت اصلاحات پس از ۳ سال بالاخره به سخن آمد و از رويه موجود عملکردي دولت و فراکسيون اميد انتقاد کرد. انتقادي گرچه خيلي دير، اما بازهم درست و بجا بود. چرا که عملکرد دولت و اصلاح‌طلبان به اندازه‌اي انتقاد آميز بوده که سرمايه اجتماعي جريان اصلاحات براي انتخابات پيش رو با افت فاحشي روبرو شده است.

رئيس دولت اصلاحات در ديدار اخير با مخاطب قرار دادن دولت و مجلس در انتقادي صريح بيان کرده: «چرا دولتي که براي استيفاي حقوق ملت روي کار آمده و مجلسي که داعيه دفاع از ملت و حقوق اساسي آن‌ را دارد، دست‌کم اصلاح‌طلباني که به مجلس راه يافته‌اند، فرياد نمي‌زنند و اقدام نمي‌کنند؟» وي در بخش ديگري از سخنان خود بيان مي‌دارد: «امروز من از سوي مردم با اين سوال مواجهم که ما را کشانديد پاي صندوق راي، يک مورد نشان دهيد که در راستاي اصلاحات واقعي باشد» نگاهي به سخنان اخير رئيس دولت اصلاحات نشان مي‌دهد که وي نيز سيگنال‌هاي نارضايتي مردم را دريافت کرده و از اين جهت است که از فداکاري يا راي به خاطر ايران سخن به ميان مي‌آورد، اما اينکه در شرايط فعلي جامعه با اظهارات رئيس دولت اصلاحات که تا کنون چهره‌اي محبوب در ميان مردم بوده چگونه برخورد خواهد کرد در انتخابات مجلس مشخص خواهد شد.

مشت نمونه خروار نباشد

يک فعال سياسي اصلاح طلب در نامه‌ دوم خود به رئيس دولت اصلاحات اظهار داشت: اي‌کاش مي‌توانستم واکنش کاربران به پست اخيرم در اينستاگرام پيرامون جنابعالي را باستحضار مي‌رسانيدم. شما از بي توجهي فراکسيون اميد و آقاي روحاني نسبت به مطالبات راي دهندگان و بي‌تفاوتي آنان در قبال پايمال شدن حقوق شهروندي گلايه کرده بوديد، اما کسرقابل توجهي از کاربران، انتقادات جنابعالي را نه از روي صداقت بلکه «فريب» و«تلاشي مذبوحانه به‌منظور شرکت مجدد مردم درانتخابات پيش روي» خواندند.

صادق زيبا کلام گفت: اگرچه تلخ است، اما من مدت‌هاست که با بغض وکينه و نفرت بسياري از راي دهندگان در دو انتخابات اخير آشناشده‌ام ولي باورم نمي‌شد که نسبت به شما هم اين درجه از بي‌اعتباري و بي اعتمادي بوجود آمده باشد. اميدوار باشيم که فضاي مجازي مصداق «مشت نمونه خروار نباشد». وي افزود: رئيس دولت اصلاحات؛ مي‌گويند درعالم سياست به هيچ‌کس نبايد صددرصد اعتماد داشت. من نه تنها به‌شما صددرصد اعتماد دارم بلکه يک مرحله هم بالاتر و بيش از تخم چشمانم باوردارم. صد البته که بسياري ازباورها و مواضعتان را بعضا نمي‌پسندم، اما با همه وجود باور دارم که انتقادات شما صادقانه بوده و نه از سرفريب افکارعمومي به‌منظور شرکت در انتخابات. زيبا کلام عنوان کرد: من البته خشم، سرخوردگي، احساس پشيماني و نااميدي ميليون‌ها نفرکه در دو انتخابات اخير شرکت کردند را مي‌توانم درک کنم و به آنها حق مي‌دهم که ازبنده و ديگراني که آنان را ترغيب به راي دادن کردند متنفر باشند. چرا که شيوه رفتار آقاي روحاني دردولت دوم و فراکسيون اميد مجلس به گونه‌اي بوده که گويا دين و وظيفه‌اي نسبت به مردم ندارند. لذا خيلي زودتر از اينها بايد به آقاي روحاني يادآور مي‌شديد که مطالبات ۲۴ميليون چه شد و از فراکسيون اميد مي‌خواستيد که به وعده‌هاي داده شده از جمله اصلاح قانون انتخابات عمل کنند.

لذا اگراحدي از آن بيست وچهارميليون از بنده بپرسند که در نتيجه شرکت ما در انتخابات، کدام سياست تغييرکرد، يا چه بهبودي دراوضاع واحوال نامطلوب سياسي، اقتصادي، روابط خارجي، وضعيت حقوق شهروندي، بازترشدن فضاي سياسي و... بوجود آمد، شما را نمي‌دانم، اما من واقعا پاسخي براي‌شان ندارم. درعين حال، هيچ‌کس هم تا کنون پاسخ نداده که چه آلترناتيوي براي پيشرفت و تغيير در برابرصندوق راي وجود دارد؟

گزينه‌اي جز صندوق راي نداريم

استاد دانشگاه تهران بيان کرد: رئيس دولت اصلاحات؛ بايد خطاب به مخالفان و منتقداني که مي‌گويند نبايد در انتخابات شرکت کنيم، مي‌گفتيد چه گزينه‌اي بجز صندوق راي در برابرمان داريم؟ اگرچه که تجربه فراکسيون اميد تلخ بود و تجربه انتخاب آقاي روحاني تلخ‌تر؛ اما واقعا چه گزينه‌اي وجود داشت؟ فرض بگيريم که در انتخابات ارديبهشت ۹۶ و اسفند ۹۴ شرکت نمي‌کرديم آيا غير از اين بود که جريان تماميت‌خواه و دلواپس قوه مجريه و مجلس را در اختيار مي‌گرفت و وضعيت از اين بدتر مي‌بود؟ زيبا کلام خطاب به رئيس دولت اصلاحات تصريح کرد: بنابر اين نقش شما بسيار خطير و دشوار است چرا که از يک سو بايد هم فراکسيون اميد و آقاي روحاني را زودتر از اينها به باد انتقاد مي‌گرفتيد و از آنها نسبت به انجام تعهدشان به مردم پاسخ مي‌خواستيد و از سوي ديگر به مخالفان شرکت در انتخابات مي‌گفتيد چه گزينه‌‌اي بجز شرکت در انتخابات برايمان مانده است.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
همشون سروته یه کرباسن،،،شیطان کم میاره و ازشون درس میگیره
الان چند تا ای سی سوزوندم: این دوتا مگه باهم نیستن؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش