دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۴۴ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۱۳۱۹
سیاست داخلی

پشت پرده بازی جدید محمود احمدی نژاد

محمود احمدی‌نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
در لیست مردمی پویش گام دومی دعوت جوانان انقلابی، نام افرادی مانند احمد وحیدی (سرلیست)، وحید جلیلی، علی باقری، مهدی محمدی، حسین آبنیکی، فواد ایزدی، یاسر جبرائیلی، محمدصادق کوشکی و محمدهادی زاهدی به چشم می‌خورد.

روزنامه شرق نوشت:محمود احمدی‌نژاد فردی است که چهره‌ای دوگانه برای تمام اصولگرایان دارد؛ از یک سو دست‌کم در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش آن‌قدر محبوب همه اصولگرایان بود که آیت‌الله مصباح اطاعت از رئیس‌جمهور را اطاعت از خدا می‌دانست و از سوی دیگر از مقطعی به بعد ناگهان مورد طرد این نیرو‌ها واقع شد و یکی پس از دیگری از او برائت می‌جستند، اما احمدی‌نژاد در نگاه اصولگرایان هرچه باشد، از دامن آن‌ها پاک نمی‌شود و این گزاره که احمدی‌نژاد اصولگرا نیست، نه از جانب مردم و نه از سوی نخبگان سیاسی قابل پذیرش نیست زیرا او در مقاطع مختلف با عنوان اصولگرایی وارد صحنه سیاست شده و اگر به زعم خود اصولگرایان، او پرچم‌دار جریان انحرافی است، این جریان انحرافی برآمده از جبهه اصولگرایی و نه هیچ جناح یا گروه دیگری است؛ بنابراین خیر و شر این فرزند اصولگرایان برای خودشان است.

البته این گزاره آن‌قدر‌ها هم سفت و سخت نبود زیرا عموم نیرو‌های اصولگرا گرچه در ظاهر از احمدی‌نژاد دوری گزیدند، اما در عمل همچنان بودند کسانی که در همه این سال‌ها چشم به سرمایه اجتماعی احمدی‌نژاد داشتند؛ افرادی که معمولا با قاطبه اصولگرایان به ائتلاف نمی‌رسیدند و همواره سر ناسازگاری داشتند و در عین حال خود و نه هیچ‌کس دیگری را نماد و نمود انقلابی‌گری می‌دانستند؛ شخصیت‌هایی که در زمان زمامداری احمدی‌نژاد جزء متعصب‌ترین حامیان او محسوب می‌شدند.

حال گفته می‌شود که چنین نیرو‌هایی باز هم با تکیه بر احمدی‌نژاد سعی می‌کنند از ریسمان او بالا بروند و خود را به صندلی‌های سبز مجلس برسانند؛ احمدی‌نژاد هم بی‌تمایل نیست که به عنوان یک نیروی پشت پرده و شاید حالا پدرخوانده جریانی نوظهور به‌طور غیرمستقیم بر عرصه سیاست کشور تأثیرگذار باشد. او که بعد از دوران ریاست‌جمهوری‌اش به هر دری زد تا بتواند دوباره طعم قدرت را بچشد، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ رد صلاحیت شد تا باور کند که اقدامات تندش از هر نظر او را مطرود کرده است؛ از این‌رو و از آنجایی که میل به قدرت‌طلبی در احمدی‌نژاد آرام نمی‌گیرد، او می‌خواهد با سیاست جدیدی به میدان انتخابات بیاید.

این گمانه‌زنی‌ها چندان دور از واقعیت هم نیست زیرا چند روز پیش خبر انتشار لیست مردمی پویش گام دومی دعوت جوانان انقلابی از نیرو‌های متخصص ولایی برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم منتشر شد که از میان نام‌های این لیست می‌توان به افرادی رسید که در دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد دارای عنوان بوده‌اند؛ نام افرادی مانند احمد وحیدی (سرلیست)، وحید جلیلی، علی باقری، مهدی محمدی، حسین آبنیکی، فواد ایزدی، یاسر جبرائیلی، محمدصادق کوشکی و محمدهادی زاهدی در لیست منتشرشده به چشم می‌خورد.

علاوه بر این‌ها از مرتضی تمدن، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، سیدحسن موسوی، علی نیکزاد و علی ذبیحی به‌عنوان کاندیدا‌های اصلی احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس یازدهم هم نام برده می‌شود. وقتی به سابقه تمام این شخصیت‌ها نگاه کنیم، درمی‌یابیم که تمام این‌ها در مقاطعی با احمدی‌نژاد همراه بوده‌اند و بعد از مدتی بر اساس مقتضیات سیاسی از او دور شدند و حالا در ایام انتخابات دوباره رخ می‌نمایند و چشم به سرمایه اجتماعی احمدی‌نژاد دارند.

خبرگزاری «خبرآنلاین» در گزارشی از گفت‌وگوی عباس امیری‌فر می‌گوید که روزگاری رئیس شورای فرهنگی و امام جماعت مسجد نهاد ریاست‌جمهوری و مشاور فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری بود. او به صراحت گفته بود که «بدون شک احمدی‌نژادی‌ها در این انتخابات حاضر می‌شوند که این حضور می‌تواند هم در قالب حلقه محدود نزدیکانش باشد و هم در قالب قراردادن چهره‌های سفید در یک لیست انتخاباتی تحت حمایت احمدی‌نژاد».

تمام این گزاره‌ها نشان می‌دهد قصد احمدی‌نژاد برای حضور معنوی در انتخابات مجلس محرز است، اما اینکه چرا او شخصا یک لیست مستقل نمی‌دهد، شاید بازگردد به هراس او از رد صلاحیت‌های چنین لیستی زیرا این احتمال وجود دارد که در صورت حمایت علنی احمدی‌نژاد از نامزد‌های معین، آن‌ها رد صلاحیت شوند. نکته دیگری که درباره احتمال حضور غیرمستقیم احمدی‌نژاد در انتخابات مطرح می‌شود، نزدیک‌شدن نیرو‌های جبهه پایداری به اوست. پایداری‌ها در تمام این سال‌ها نشان داده‌اند که تنها در پوسته ظاهری همراه با اصولگرایان سنتی هستند و در هسته محتوایی اختلافات عمیقی میان ایشان و قاطبه اصولگرایان وجود دارد.

پایداری‌ها که در دوران قدرت احمدی‌نژاد مهم‌ترین حامیان او به شمار می‌رفتند، در همه این سال‌ها گرچه در ظاهر با او همراهی نکردند، اما همچنان بخشی از سرمایه اجتماعی خود را با نزدیک‌نشان‌دادن خود به احمدی‌نژاد کسب می‌کردند و این دور و نزدیک‌شدن‌های پایداری به احمدی‌نژاد در مقطع هر انتخابات بیشتر محسوس می‌شود؛ چنانچه اخیرا هم روح‌الله حسینیان از احتمال قوی اقبال اجتماعی بالا به احمدی‌نژاد گفته بود. با قرائن موجود می‌توان دریافت که ممکن است در حضور غیرمستقیم احمدی‌نژاد در انتخابات پایداری‌ها نقش مهمی داشته باشند؛ چنانچه مرتضی طلایی هم گفته بود «پایداری منهای احمدی‌نژاد فاقد موضوعیت است و تنها شامل چند نفر است؛ پایداری با احمدی‌نژاد معنا پیدا می‌کند».

نکته دیگر این است که شاید به‌ائتلاف‌نرسیدن نیرو‌های پایداری در این دوره از انتخابات را بتوان به سیاست‌های انتخاباتی پشت پرده آن‌ها با احمدی‌نژاد نسبت داد. این گزاره قطعی نیست و صرفا می‌توان آن را به عنوان یک گمانه‌زنی مطرح کرد زیرا در گذشته هم نیرو‌های این طیف با اصولگرایان اختلافات عمیقی داشته‌اند، اما با درنظرداشتن سخنان عجیب سقای‌بی‌ریا که چندی پیش به طور کلی پایداری را جدای از اصولگرایی دانسته بود، می‌توان همان خط و ربط‌هایی را مشاهده کرد که چندسالی است شخص احمدی‌نژاد در پیش گرفته است.

سخنگوی جبهه پایداری گفته بود: «زمان گفتمان اصولگرایی اندکی منسوخ شده و اکنون گفتمان نیرو‌های انقلاب مطرح است بنابراین جبهه پایداری اساسا کاری با اصولگرایی ندارد؛ هر شخصی ارزش‌های انقلابی را قبول داشته باشد ما نیز او را قبول داریم. البته این به این معنا نیست که اصولگرایی را قبول نداشته یا رد کنیم؛ ما نمی‌گوییم آن‌ها نباید باشند بلکه آن‌ها را می‌پذیریم، اما مسئله این است که فاصله هر دوایری تا مرکز، دور و نزدیک است. متأسفانه برخی اصولگرایان در پی طرد هستند، اما در پی طرد دیگری نیستیم و به دنبال تعامل هستیم».

به هر روی به نظر می‌رسد که احمدی‌نژاد بنای حضور غیرمستقیم در انتخابات را دارد، اما اینکه او و کسانی که مورد حمایت او قرار دارند و احتمالا ادامه‌دهندگان تفکر او خواهند بود، چقدر شانس حضور در عرصه انتخابات را دارند و تا چه اندازه صلاحیت‌شان تأیید می‌شود، بحث دیگری است که برای پاسخ به این پرسش باید تا روز اعلام صلاحیت‌های نامزد‌های انتخاباتی منتظر ماند.

  • 14
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
شما انقدر حقیر هستید که اشکارهای احمدینژاد را نمی تونید بخونید پشت پرده احمدینژاد را برای ما رازگشایی میکنید؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش