یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴
۱۷:۱۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۴۶۱
سیاست خارجی

واکاوی تحولات یمن؛ از حمله به سفارت ایران تا پرتاب موشک به ابوظبی

یمن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
«عربستان و امارات و مایل هستند که عبدالله صالح را جلو بیاندازند تا بتوانند با ایجاد شکاف در صفوف یمنی ها مسائل را به سود خودشان جهت دهند. آنها می خواهند از این طریق وضعیت بد خود در جنگ با یمن را سامان دهند. اما اگر این تاکتیک می توانست نتیجه بخش باشد طی این چند سال نتیجه می داد.»

  به گزارش فرارو،در روزهای اخیر تحولات یمن وارد مرحله تازه ای شده است. از یک سو درگیری ها میان نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح با شیعیان حوثی افزایش یافته است و از سوی دیگر عربستان سعودی و امارات به عبدالله صالح چراغ سبز نشان داده اند.

 

 روز گذشته هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی مواضع حوثی‌ها در صنعا پایتخت یمن را  بمباران کرده‌اند. همزمان حوثی‌ها اعلام کردند که موشکی به سوی یک نیروگاه هسته‌ای در ابوظبی شلیک کرده‌اند.

 

به نظر می‌رسد که هدف حملات هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان، کمک به نیروهای علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین است که تا چند روز پیش همپیمان حوثی‌ها بود، اما اکنون با آنها می‌جنگد.

 

صالح روز گذشته در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، گفت: «برادرانمان در کشورهای همسایه را به توقف حملات و برداشتن محاصره فرامی‌خوانم […] و به این ترتیب برگ دیگری را ورق خواهیم زد.»

 

رئیس جمهوری پیشین یمن همچنین گفت: «ما به برادران و همسایگان‌مان قول می‌دهیم که به محض برقراری آتش‌بس و برداشته شدن محاصره، از طریق مقام قانونی که مجلس‌مان تعیین می‌کند، به طور مستقیم با آنها وارد گفتگو بشویم.»

 

دو گروه متحد در جنگ داخلی یمن، یعنی نیروهای وفادار به صالح و نیروهای شیعه حوثی که با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان می‌جنگند از پنج روز پیش در یک جنگ شهری در صنعا، پایتخت یمن با یکدیگر درگیر شده اند.‎‏ که حاصل آن ده‌ها کشته و زخمی بوده است.

 

منابع محلی در یمن می‌گویند، در پی شکست مذاکرات میان انصارالله و جناح عبدالله صالح در روز جمعه، درگیری‌های  میان هواداران دو طرف در صنعاء روی داده که ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

 

حزب کنگره مردمی یمن ادعا می‌کند که سه تن از حامیان صالح در درگیری‌ها با نیروهای انصارالله، در صنعا کشته شدند.

 

در بیانیه منتشر شده از حزب «علی عبدالله صالح» آمده است، هنگامی که نیروهای انصارالله به منزل سرهنگ «طارق صالح» برادرزاده علی عبدالله صالح و رئیس محافظان وی حمله کردند، سه نگهبان کشته شدند، همچنین آنها منزل هشام شرف، وزیر خارجه در دولت نجات ملی را محاصره کردند.

 

در درگیری‌های روز جمعه که به شنبه نیز کشیده شد تعدادی از نیروهای انصارلله نیز کشته شدند. امروز دو شنبه در صنعا پایتخت یمن ادامه داشته است، اما گزارش ها حاکی از ان که حوثی ها بر پایتخت حاکمیت دارند.  

 

در همین حال روز یکشنبه رهبر‌ انصارالله یمن درباره فتنه ایجاد شده در پایتخت یمن و درگیری‌های مسلحانه میان برخی اعضای حزب کنگره مردمی یمن با انصارالله در این شهر، هشدار داد.

 

عبدالملک الحوثی گفت: «از عاقلان می‌خواهم که مسئولیت‌پذیر باشند و با نهادهای دولتی برای حفظ امنیت پایتخت و رفع فتنه همکاری کنند. هر اختلافی را می‌توان با گفت‌وگو و تفاهم حل و فصل کرد و قبایل نیز باید بر همین اساس وارد عمل شوند و به فتنه فرصت ندهند. همه باید با حکومت همکاری کنند و به هیچکس اجازه تخریب ندهند و با «شبه‌نظامیان فتنه» مقابله کنند.»

 

همچنین اخباری منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای قبایلی حامی صالح ورودی‌های جنوبی صنعاء را بسته‌اند تا مانع ورود طرفداران انصارالله به پایتخت شوند.

با ادامه درگیری ها در یمن و حملات عربستان و امارات به این کشور «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد بامداد امروز دوشنبه ضمن ابراز نگرانی در خصوص افزایش درگیری‌ها در یمن، خواستار توقف حملات هوایی و زمینی علیه این کشور شد. سازمان ملل متحد علاوه بر این خواستار ازسرگیری ورود کالاهای تجاری به کشور یمن شده است.

 

این در حالی است که دیروز یک وبسایت نزدیک به حوثی‌ها اعلام کرد که آنها موشکی را به سوی یک نیروگاه اتمی در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی پرتاب کرده‌اند.

 

وبسایت مسیره، وبسایت تلویزیون حوثی‌ها، نوشته که شورشیان یک موشک کروز بالدار را به سمت رآکتور هسته‌ای برکه شلیک کرده‌اند.

 

اما مقام‌های دولت امارات رسیدن موشک به این کشور را تکذیب کرده‌اند. نیروگاه برکه قرار است در سال ۲۰۱۸ میلادی تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد.

 

گفتنی است صبح امروز نیز خبرگزاری شین‌هوا ژاپن با انتشار فیلمی مدعی حمله راکتی به سفارت ایران در یمن شد. اتفاقی که بعد از گذشت ساعتی خبرگزای صدا و سیما به نقل از منابع آگاه آن را تکذیب کرد. 

 

در همین حال العربیه نیز با انتشار خبر اصابت راکت به سفارت ایران و آتش گرفتن ساختمان آن نوشت:  در اثر شدت گرفتن درگیری‌ها در يمن، یک راکت به سفارت ایران در صنعا اصابت کرد و باعث آتش گرفتن ساختمان سفارت شد. این راکت در هنگام شدت گرفتن درگیری بین حوثی‌ها و نیروهای حزب کنگره مردمی یمن به سفارت ایران اصابت کرد. منشأ این حمله و اینکه آیا این حمله عمدی بوده است یا خیر، معلوم نیست. هنوز اطلاعی درباره حضور دیپلمات‌ها در سفارت به هنگام اصابت راکت به آن و سپس آتش‌سوزی در دست نیست."

 

تحولات یمن به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد؟

 

یمن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

صباح زنگنه تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره تحولات تازه یمن و  روند حرکتی عبدالله صالح در این کشور به فرارو گفت: «بین علی عبدالله صالح و حوثی ها مراحل متعدد و رفتارهای گوناگونی گذشته است، یک زمانی علی عبدالله صالح رییس جمهور بود و در نقش فرمانده کل نیروهای ارتش  بود و به تشویق عربستان و امارات به حوثی ها حمله کرد. او شش بار با حوثی ها جنگید که در هر شش بار شکست خورد. آن زمان او رییس جمهور بود و کل نیروهای نظامی یمن در اختیارش بودند.»

 

این تحلیلگر مسائل جهان عرب در ادامه افزود: «بعد از این اتفاقات علی عبدالله صالح  متوجه شد که نمی تواند حوثی ها را شکست دهد و با آنها از در مصالحه وارد شد. مدتی پس از آن نیز با آنها متحد شد. این نوسانات در موضع گیری های عبدالله صالح مشهود بوده است. او مایل بود و هست که سخن آخر را خودش بگوید. او به جایی اینکه قائل به هماهنگی با دیگر متحدانش باشد مایل است که تک روانه عمل کند که این مورد قبول دیگر بازیگران و احزاب داخل یمن نیست.»

 

او با اشاره به شکاف ایجاد شده میان نیروهای حوثی و وفاداران به عبدالله صالح در یمن اظهار کرد: «اکنون امارات از طریق  فرزند علی عبدالله صالح، تلاش می کند او را تحت فشار قرار دهد تا اختلاف و شکافی میان گروه تحت رهبری عبدالله صالح و حوثی ها ایجاد شود.  البته به نظر نمی رسد این اقدامات خیلی عمیق شود و به نتیجه برسد. مردم یمن  از جنگ های داخلی خسته شده اند و به دنبال آرامش و امنیت و عبور از مرحله جنگ فراگیر و تحمیلی از سوی سعودی و امارات هستند.»

 

زنگنه با بیان اینکه تصور نمی کنم این درگیری ها چندان پایدار بمانند، گفت: «عربستان و امارات و مایل هستند که عبدالله صالح را جلو بیاندازند تا بتوانند با ایجاد شکاف در صفوف یمنی ها مسائل را به سود خودشان جهت دهند. آنها می خواهند از این طریق وضعیت بد خود در جنگ با یمن را سامان دهند. اما اگر این تاکتیک می توانست نتیجه بخش باشد طی این چند سال نتیجه می داد.»

 

او در پاسخ به این سوال که آیا ایران و حزب الله می توانند در این مورد  به عنوان میانجی وارد شوند و به حل مسئله کمک کنند، اظهار کرد: «این امکان وجود دارد، اگر دو طرف درگیری ابراز تمایل کنند ایران می تواند کمک کند که این اختلافات به جنگ فراگیر داخلی تبدیل نشود. ایران عموما به دنبال صلح و آرامش  و بازسازی یمن  و عبور از این درگیری ها است.»

 

زنگنه درباره شلیک موشک از طرف حوثی ها به سمت یک نیروگاه اتمی در آمریکا و تبعات آن گفت: «امارات در حال حاضر عملا چند استان یمن و جزیره معروف سُقُطرا را اشغال کرده است. طبیعی است کشوری که مواضع درست و سالمی در برابر همسایه اش ندارد باید منتظر تبعات عمل خود باشد و هر عکس العملی را از سوی همسایه اشغال شده اش در نظر بگیرد.»

 

او افزود: «به نظر می رسد یمنی ها نسبت به چند سال جنگ و درگیری که به این کشور تحمیل شده است، تغییر رویه داده اند و دیگر نمی خواهند این جنگ را فقط در داخل مرزهای خودشان ادامه دهند. با توجه به این مسئله بهترین راه این است که عربستان و امارات جنگ با یمن را پایان دهند.»

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش