پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۹۴۶
سیاست خارجی

لوبلاگ:

چرا بحران ایران - آمریکا به نفع روسیه تمام می شود؟ / پوتین به این ۳ دلیل در مورد برجام گفت ما آتش نشان نیستیم

منفعت پوتین از تنش ایران و آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
روسیه در مقایسه با آمریکا جمعیت، اقتصاد و نیروی نظامی کوچک تری دارد. آمریکا هنوز شبکه بزرگی از متحدان را در سرتاسر دنیا دارد. روسیه متحدان زیادی در دنیا ندارد اما پوتین نشان داده است که به خوبی از اشتباهات دشمنان روسیه به منظور پیشبرد اهداف خود استفاده می کند. سیاست ترامپ در قبال ایران فرصت های زیادی در اختیار پوتین قرار داده است.

به گزارش انتخاب، مارک کاتز در لوبلاگ نوشت: هم مان با افزایش تنش ها بین آمریکا و ایران، روسیه رویکرد محتاطانه تری را اتخاذ کرده است. پوتین همچون بسیاری از متحدان اروپایی آمریکا از تصمیم ترامپ برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انتقاد کرده است. این توافق در دوره ریاست جمهوری اوباما امضا شد. روسیه و دیگر امضا کنندگان برجام شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و ایران در حال تلاش برای نجات دادن این توافق هستند.

 

در ادامه این مطلب آمده است: اخیرا ایران اعلام کرد که در واکنش به افزایش تحریم های آمریکا تعدادی از تعهدات خود در قبال برجام را دیگر انجام نمی دهد. پوتین از ایران درخواست کرد که نسبت به برجام پایبند باقی بماند. او هشدار داد «به محض آنکه ایران اولین گام های خود برای خروج از این توافق را بردارد، همه فراموش خواهند کرد که آمریکا عامل اصلی فروپاشی برجام بوده است. ایران مورد نکوهش قرار خواهد گرفت و دیدگاه جامعه جهانی نیز در این مسیر تغییر خواهد کرد.»

 

علاوه بر این، پوتین اشاره کرد که دولت های اروپایی علیرغم مخالفت با تحریم های آمریکا نتوانسته اند در عمل کاری برای ایران انجام دهند. ظاهرا منظور او ناتوانی اروپا برای از سرگیری تجارت با ایران است، زیرا آمریکا شرکت های اروپایی که با ایران مراوده داشته باشند را مجازات میکند. او همچنین اشاره کرد که بیشتر از این کاری از دست روسیه بر نمی آید، زیرا آن ها آتش نشان نیستند که همیشه تنش های منطقه را خاموش کنند.

 

ناتوانی روسیه در جلوگیری از افزایش فشارهای آمریکا بر ایران نشان دهنده آن است که روسیه نمی تواند این بحران را حل کند. پوتین برای مدتی طولانی به دنبال تثبیت جایگاه روسیه به عنوان یکی از بازیگران تاثیرگذار در منطقه بوده است. اما بحران ایران-آمریکا از چندین لحاظ به روسیه کمک می کند.

 

اول، مخالفت اروپا با افزایش فشارهای آمریکا علیه ایران باعث تشدید اختلافات در بین اعضای پیمان ناتو شده است. پوتین برای مدتی طولانی به دنبال تضعیف ناتو بوده است. در سال ۲۰۰۳ نیز روسیه در کنار برخی دولت های اروپایی همچون آلمان و فرانسه با تصمیم دولت بوش برای حمله به عراق مخالفت کرد. البته در آن دوران کشورهایی همچون انگلستان و لهستان از آمریکا حمایت کردند. اما اکنون تمام کشورهای اروپایی در کنار روسیه در مقابل آمریکا ایستاده اند. در صورتی که تنش های بین ایران و آمریکا افزایش پیدا کند، ممکن است اختلافات بین اروپا و آمریکا باعث شود که آن ها حتی از تحریم های واشنگتن علیه روسیه در ارتباط با اوکراین و مسائل دیگر نیز حمایت نکنند.

 

علاوه بر این، رویکرد کنونی روسیه در قبال تنش های بین ایران و آمریکا به این کشور اجازه میدهد تا روابط خود با چهار متحد مهم آمریکا در خاورمیانه یعنی عربستان، اسرائیل، امارات و بحرین را تقویت کند. این دولت ها رابطه خصمانه ای با ایران دارند. روسیه به طور ویژه به دنبال افزایش روابط اقتصادی خود با اسرائیل، عربستان و امارات است.

 

 بدون شک رهبران ایران از حمایت روسیه برای مقابله با فشارهای آمریکا استقبال می کنند و ترجیح می دهند که روسیه روابط خوبی با دشمنان ایران در خاورمیانه نداشته باشد. اما ایران چاره ای ندارد که در آینده نیز روابط خود با روسیه را حفظ کند. تا زمانی که تنش ها بین ایران و آمریکا ادامه داشته باشد، ایران باید روابط خوب خود با روسیه را حفظ کند.

 

روسیه و ایران به حکومت بشار اسد کمک کردند تا همه گروه های رقیب خود را در سوریه شکست دهد. اکنون به نظر می رسد که دو کشور در حال رقابت برای افزایش نفوذ خود در سوریه هستند. ایران و گروه های نیابتی اش در حال حاضر حضور نظامی قوی تری در سوریه دارند. به همین خاطر روسیه در جایگاهی نیست که نفوذ ایران در سوریه را کاهش دهد. دولت ترامپ، عربستان و اسرائیل امیدوار بودند که روسیه به خروج ایران از سوریه کمک کند. اما در صورتی که فشارهای آمریکا کار ایران را برای باقی ماندن در سوریه سخت تر کنند، دولت روسیه میتواند از این فرصت برای افزایش نفوذ خود بهره برداری کند.

 

در صورتی که تحریم های آمریکا باعث کاهش صادرات نفت ایران شوند، تولید کننده های دیگر همچون روسیه می توانند سهم خود در بازار را افزایش دهند.

 

همچنین تا زمانی که نگاه آمریکا بیشتر به ایران معطوف باشد، کمتر بر روی مناقشات خود با روسیه بر سر مسائل اوکراین، بلاروس و غیره تمرکز خواهد کرد.

 

روسیه در مقایسه با آمریکا جمعیت، اقتصاد و نیروی نظامی کوچک تری دارد. آمریکا هنوز شبکه بزرگی از متحدان را در سرتاسر دنیا دارد. روسیه متحدان زیادی در دنیا ندارد اما پوتین نشان داده است که به خوبی از اشتباهات دشمنان روسیه به منظور پیشبرد اهداف خود استفاده می کند. سیاست ترامپ در قبال ایران فرصت های زیادی در اختیار پوتین قرار داده است.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش