مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۴
۲۳:۰۰ - ۰۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۶۹۵
سیاست خارجی

قبل از سفر به عربستان و امارات

پومپئو: آماده مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران هستیم/ واکنش به تردید در روایت آمریکا از حادثه پهپاد

مایک پومپئو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در استانه سفر به عربستان و امارات بار دیگر خواستار مذاکره بدون قید و شرط با ایران شد.

به گزارش فارس، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه با طرح اتهام حمایت از تروریسم علیه ایران، مدعی شد که پهپاد جاسوسی آمریکا وارد حریم هوایی ایران نشده و تهران در حال انتشار اطلاعات غلط است.

وی که پیش از سفر به عربستان سعودی و امارات، در پایگاه هوایی «اندروز» مریلند در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «فکر می‌کنم مهم است که همه بدانند که ایرانی‌ها در حال انتشار اطلاعات غلط در بسیاری از مناطق هستند. اولا، نقشه بچه‌گانه‌ای که وزیر خارجه [محمدجواد] ظریف منتشر کرد را دیدید. تفاوتی که با حرفه‌ای‌گری و توانمندی نیروهای نظامی و سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده هست، نباید هیچ تردیدی در ذهن کسی باقی بگذارد که آن پرنده بدون سرنشین کجا بوده است.»

پامپئو خطاب به خبرنگاران گفت که کسی نباید «لحظه‌ای» موضع ایران را بپذیرد.

پس از هدف قرار گرفتن پهپاد متجاوز آمریکایی، جمهوری اسلامی ایران با انتشار نقشه‌ها و مختصات راداری، تأکید کرد که این هواپیمای بدون سرنشین وارد حریم هوایی ایران شده است. پنتاگون نیز تلاش کرد با انتشار اسنادی این روایت را رد کند، اما اشتباهات آشکار در محاسبات و مختصات منتشر شده از سوی آمریکایی‌ها روایت واشنگتن را با تردید جدی روبرو کرده است. روزنامه «گاردین» امروز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که واشنگتن خود به اطلاعاتی که منتشر کرده اطمینان ندارد و اساسا یکی از دلایل لغو اقدام نظامی علیه ایران، این بوده است که آمریکا احتمال می‌دهد پهپاد این کشور واقعا وارد حریم هوایی ایران شده باشد.

پامپئو در ادامه ارسال پیام به ایران از طریق عمان را رد کرد و مدعی شد که ایران تلاش می‌کند «اطلاعات غلط» منتشر کند. وی گفت: «ضروری است که شما بدانید که چه چیز درست است و چه چیزی را رژیم ایران می‌خواهد باور کنید.»

وی در مورد سفرش به عربستان و امارات هم گفت هدف از این سفر اطمینان از «همسویی راهبردی» در برابر ایران و تلاش جهت ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی جهت مقابله با «چالش ایران» است. وزیر خارجه آمریکا افزود: «شاهد هستید که کارزار فشار ما ادامه دارد و روز دوشنبه مجموعه قابل توجهی از تحریم‌های جدید اعلام می‌شود.»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره آمادگی واشنگتن برای مذاکره با ایران گفت: «هم رئیس‌جمهور گفت و هم امروز صبح معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد که ما آماده‌ایم بدون هرگونه پیش‌شرطی با آن‌ها مذاکره کنیم و آن‌ها می‌دانند چطور ما را بیابند. من اطمینان دارم که در زمانی که آن‌ها واقعا آماده تعامل باشند، ما این گفت‌وگو را شروع می‌کنیم. مشتاق هستم و رئیس‌جمهور هم گفته است که ما می‌خواهیم آینده‌ای روشن را برای مردم جمهوری اسلامی ایران را شاهد باشیم.»

وی بلافاصله پس از ابراز امیدواری درباره آینده روشن ایران، به آثار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران و تلاش‌های واشنگتن برای افزایش تحریم‌ها پرداخت و گفت: «تلاش بیشتری در جریان است تا اطمینان حاصل کنیم که نه تنها آن‌ها نتوانند اقتصاد خود را رشد دهند، بلکه دور زدن تحریم‌ها بیشتر و بیشتر دشوار شود. این ظرفیت بیشتری برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران در اختیار ما قرار خواهد داد تا نهایتا به هدفی که ترسیم کرده‌ایم، دست یابیم.»

  • 13
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش