جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۶ - ۱۶ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۵۹۷
سیاست خارجی

کمالوندی: آغاز غنی سازی بالای ۳.۶۷ از امروز؛ بازرسان آژانس از فردا می توانند تأیید کنند

بهروز کمالوندی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تا چند ساعت دیگر فرآیند غنی سازی بالای ۳.۶۷ درصد شروع می شود، گفت: بازرسان آژانس از فردا می توانند این موضوع را تأیید کنند.

به گزارش فارس، بهروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در نشست خبری مشترک به همراه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و علی ربیعی سخنگوی دولت به تشریح جزییات اقدامات ایران در راستای بیانیه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر توقف برخی تعهدات برجامی پرداخت.

*تا چند ساعت دیگر فرآیند غنی سازی بالای ۳.۶۷ درصد شروع می‌شود

کمالوندی در این نشست خبری گفت: امروز روز شصتم است که مهلت پایان یافته است و براساس دستوری که از ریاست جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی داشتیم، امروز باید گام دوم را برمی‌داشتیم که امروز برداشته شده است.

وی یادآور شد: گام اول، اگر زمان می‌برد تا سقف ذخایر اورانیوم به بالای ۳۰۰ کیلو برسد و یا در بحث آب سنگین، ولی در اقدام دوم، زمان دیگر مطرح نیست و دفعتا واحد است. الان رونوشت تغییرات صورت گرفته را به نماینده آژانس در ایران تحویل دادیم و تا چند ساعت دیگر کارهای فنی به اتمام می‌رسد و فرآیند غنی سازی بالای ۳.۶۷ درصد شروع می‌شود.

کمالوندی گفت: پیش بینی ما این است که فردا اول صبح وقتی که آژانس نمونه گیری می‌کند ما از ۳.۶۷ درصد فراتر رفتیم. این اقدامی بود که ایران در نظر داشته و قبلا هم اعلام کرده است. در وضعیتی که ما قرار داریم به ما گفته شده است که تأمین نیازهای کشور را باید مدنظر داشته باشیم. نیازی که در کشور است یک نیاز نیروگاهی و راکتور قدرت، یک نیاز برای راکتورهای تحقیقاتی و در بلندمدت هم نیاز برای پیشران است که هر کدام درصدهای متفاوتی دارد.

* فعلا نیاز به سوخت راکتور تهران نداریم

معاون امور بین‌الملل،حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی بیان کرد:  آنچه که امروز راجع به آن تصمیم گرفته شده و در قدم اول انجام می‌دهیم تامین غنا برای سوخت نیروگاه‌های قدرت است که مورد نیاز کشور است و شیب غنی سازی ما نیز براساس دستوری که می‌توانیم بگیریم، می‌تواند رو به بالا باشد. شیب ذخایر اورانیوم با توجه به گام اول رو به بالاست و سرعت آن نیز افزایش خواهد یافت.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در عین حال بیان کرد: ما نیازهای بعدی را نیز مدنظر داریم، ولی فعلا نیاز به سوخت راکتور تهران (۲۰ درصد) نداریم و هر زمان نیاز باشد ما این اجازه را داریم به این سمت هم برویم.

* موضوعی که در نشست شورای حکام مطرح می‌شود، پادمانی نیست

کمالوندی در واکنش به درخواست آمریکا برای برگزاری نشست اضطراری شورای حکام آژانس برای بررسی به اصطلاح نقض برجام از سوی ایران این اقدام را از روی استیصال خواند و افزود: علی القاعده یا از دید آنها مطلوب این بود که آژانس یا کشور دیگری این کار را انجام می‌داد و کاملا مشخص است آمریکایی‌ها در انزوا قرار گرفتند. موضوعی که قرار باشد در شورای حکام مطرح شود، از الان می‌توان نتیجه آن را پیش‌بینی کرد، موضوع پادمانی نیست.

معاون سازمان انرژی اتمی یادآور شد: شورای حکام مسؤولیت رسیدگی به امور پادمانی را دارد و در ارتباط با مسائلی که مرتبط با برجام است مثل این ۲ موضوع یعنی افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده و افزایش سقف غنی سازی از ۳.۶۷ درصد، هیچ کدام موضوع پادمانی نیست و هیچ محدودیتی برای کشور به لحاظ پادمانی و پروتکلی وجود ندارد. موضوع مرتبط با برجام است و برجام هم سازوکار خودش را دارد و به نظر ما نتیجه از قبل مشخص است.

کمالوندی درباره راکتور آب سنگین اراک بیان کرد: آنچه اتفاق افتاده برای اراک این بود که لوله هایی که در داخل مخزن اصلی است در آن سیمان ریخته شد در آن زمان با علم به اینکه امکان احیای آن است این کار صورت گرفت و الان این امکان را داریم دوباره آن را احیا کنیم.ما ترجیحمان این است راکتور جدید را دنبال کنیم چون تکنولوژی قبلی قدیمی است. در راکتور جدید مقداری پلوتونیوم داریم.

وی افزود: اگر همراهی کافی نباشد با کندی مواجه می شود کار را به نحوی پیش می بریم که هر دو راکتور را هر وقت بتوانیم استفاده کنیم این امکان وجود داشته باشد. ترجیح ما این است راکتور جدید که البته از نظر زمانی عقب است ولی تعدادی قراردادها که چند ماه معلق شده بود امضا شده و ما را امیدوار کرده که بتوانیم راکتور جدید را داشته باشیم .

کمالوندی گفت: الان با توجه به وضعیتی که دارد می تواند هر آن با تصمیمی که مسوولان امر می گیرند ما به سمت هر کدام از راکتورها برویم، ولی به لحاظ فنی ترجیح ما این است که به سمت راکتور باز طراحی شده برویم امیدواریم در آینده در این مسیر پیش برویم. همکاری چینی ها خوب بوده و البته خیلی تحت فشار آمریکا هستند. ما براساس نحوه عملکرد طرف مقابل اقدام خواهیم کرد و کارگروه چین و انگلیس که تشکیل شده، اگر چه به انگلیسی ها بدبین بودیم، ولی کار فنی دارد به خوبی پیش می رود و تحولات بعدی نشان می دهد چه اقدامی را صورت بدهیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: ما برای غنی سازی از همان ماشین های قبلی استفاده می کنیم. ما افزایش سانتریفیوژ برای این کار نیاز نداریم. البته افزایش سانتریفیوژ می تواند از گزینه هایی باشد که کشور انتخاب کند. درباره گام سوم ما در سازمان انرژی اتمی اجرا کننده هستیم تصمیم گیرنده نیستیم شاید در تصمیم سازی دخیل هستیم. در ۱۸ اردیبهشت سال قبل و یک مقدار قبل از آن گزینه های مختلفی را برای مراحل مختلف دادیم که به نحوی که مسئولان بالای کشور صلاح می دانند تصمیم گرفته می شود، ولی سازمان آمادگی کامل دارد که در هر سرعت، میزان و هر سطح غنی سازی انجام دهد.

*نگرانی سوخت ۲۰ درصد را نداریم

کمالوندی همچنین خاطرنشان کرد: ما در مورد سوخت راکتور تحقیقاتی تهران که یکی از روش های تأمین رادیودارو است و برای چندین سال سوخت داریم و نگرانی سوخت نداریم.

وی افزود: درباره ذخایر کاری که کردیم رفتن به سمت بهره وری بود. در گذشته پسماندهای ما ارزشمند بود در این مدت بعد از برجام آنها را به اورانیوم طبیعی تبدیل کردیم و چیزی حدود ۲۴ تن به ظرفیت اورانیوم کشور اضافه کردیم.

کمالوندی گفت: وضعیت رادیو دارو در کشور بسیار خوب است و رادیودارو تولید می کنیم و چند صد هزار نفر در خارج هم از آنها استفاده می کنند.

سخنگوی  سازمان انرژی اتمی بیان کرد: سه نیاز ممکن است کشور داشته باشد سوخت نیروگاهی ، راکتورهای تحقیقاتی و پیشران. ما براساس نیازمان اقدام می کنیم ما الان سوخت کافی ۲۰ درصد داریم و تمرکز زیادی روی سوخت نیروگاهی داریم و افزودن به ۳.۶۷ برای ما دو حسن دارد یکی اینکه کار ساخت سوخت نیروگاهی را برای ما هموار می کند و ضمن اینکه مسیر را هموار می کند که اگر خواستیم به سمت سوخت بالاتر مثل سوخت راکتور تهران که بالاتر است برویم سرعت کار بیشتر شود. 

در حال تکمیل...

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش