جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۱ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۰۸۸
دولت

چرا جهانگیری سکوت کرده است؟

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

سکوت او بی‌حکمت نیست، شاید گفته شود مسئولیت‌های او در این روزها که کشور با مشکلات اقتصادی و موضوعات بین‌المللی درگیر است باعث شده که کمتر سخن بگوید، اما در عالم واقعیت چنین نیست و او مشغول اجرای بهترین راهکار برای بازگشت آرامش به کشور است. اسحاق جهانگیری را به سبب سابقه حضور در دولت‌های سازندگی و اصلاحات و اعتدال باید یک مدیر باتجربه نامید که کمتر به سمت اخذ تصمیمات اشتباه می‌رود.

 

ویژگی دیگر او آن است که اگر اطمینان به ثمربخش بودن تصمیمی نداشته باشد از اجرای آن خودداری می‌کند و زمانی به تشریح طرح مدنظر خود می‌پردازد که از ثمربخش بودن آن مطمئن باشد. اسحاق جهانگیری اکنون برای خود پروژه وحدت بخشی را تعریف کرده که چند فاز دارد.

 

فاز اول: دیدار با علما و مراجع

معاون اول رئیس‌جمهور برنامه‌ریزی دقیقی برای وحدت بخشی در کشور و افزایش اطمینان مردم به تصمیمات دولت و سایر نهادها دارد. شناخت او از گروه‌های مرجع در برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه مد نظرش چنان بود که نخستین بخش آن را بر مبنای دیدار با علما و مراجع تنظیم کرد و به اجرا گذاشت. ۱۹ تیرماه بود که اسحاق جهانگیری به اصفهان سفر کرد و به دیدار آیت‌ا... مظاهری و آیت‌ا... ناصری از علمای برجسته این استان رفت. معاون اول رئیس‌جمهور در این دیدار با تشریح شرایط کشور و تحریم‌های جدید آمریکا گفت: «درشرایط کنونی تنها راه عبور از موانع و مشکلات موجود انسجام

 

قوای سه‌گانه، جریان‌های سیاسی و نخبگان و مردم در داخل کشور است» و به این موضوع هم تاکید کرد که: «ایجاد اختلاف موجب می‌شود تا مسئولان در پیشبرد کارها و خدمت مردم نتوانند همه قوت خود را به کار گیرند. مردم امروز در مضیقه هستند و حل مشکلات نیازمند اتحاد، هماهنگی و همسویی است.» جهانگیری با بیان اینکه «امروز بیش از هر زمان دیگری به حمایت و دعای خیر علما و روحانیان کشور نیازمند هستیم تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم» باید حمایت این قشر مهم در وحدت بخشی به جامعه را جلب کرد.

 

دلواپسان، پس از فاز نخست

پس از این دیدار بود که دلواپسان به برنامه وحدت بخشی جهانگیری پی بردند و شایعه خروج او از دولت را مطرح کردند، چرا که این وحدت به ضرر آنها بود اما این شایعه هیچ‌گاه محقق نشد. در آن زمان عضو فراکسیون امید در مورد شایعه برکناری جهانگیری از معاونت اول رئیس‌جمهور گفت: جهانگیری با توجه به تجربه خیلی خوبی که در کسوت استاندار و وزارت صنعت و معدن داشته و یک دوره معاونت اول رئیس‌جمهور بوده، سرمایه مغتنمی برای دولت است، فکر نمی‌کنم این حرف‌ها اساس و پایه‌ای داشته باشد.

 

محمدرضا تابش در مورد برخی گلایه‌ها از قطع شدن رابطه اصلاح‌طلبان و رئیس‌جمهور و اینکه آیا دیدارهای سابق بین حسن روحانی و رئیس دولت اصلاحات همچنان پابرجاست یا خیر، گفت: در مورد دیدارهای رئیس دولت اصلاحات و روحانی، وضعیت مثل قبل است. گاهی جلساتی داشتند، الان هم دارند. سالی چندین بار جلسه داشتند، هنوز هم هست. هیچ وقت جلسات منظم ماهانه یا هفتگی وجود نداشت. دیدارهای مقطعی بوده که الان هم هر وقت ضرورت پیدا کند، هست.

 

فاز دوم: مقدمه‌سازی برای هم‌نشینی

معاون اول رئیس‌جمهور در روزهای اول مرداد تاکید کرد: «اتحاد سیاسی جدی ضرورت امروز ماست. همه مسئولان عالی رتبه کشور باید نمایش بزرگی از اتحاد داخلی را به صحنه بیاورند. در همین راستا به فضل‌الهی در هفته‌های آینده شاهد بخشی از این نمایش خواهیم بود و جریانات و شخصیت‌های نمادین کشور در کنار هم قرار خواهند گرفت.» این اظهارات جهانگیری امیدی را در قبل آنانی روشن کرد که تصور می‌کردند گلایه‌های افراد سیاسی و سرشناس کشور قابل رفع نیست. تحقق هم‌نشینی چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی کشور که جهانگیری وعده آن را داده بود در مسیر محقق شدن است.

 

فازسوم: اطمینان بخشی به جامعه

پروژه جهانگیری در روز ششم مرداد آغاز شد که اطمینان بخشی به غیرقابل حل بودن مشکلات و رفع از واهمه در مواجهه با مشکلات بود. معاون اول رئیس‌جمهور در این روز تاکید کرد: «‌کشور در شرایط خطیری است و طبیعتا در برابر محدودیت‌های ایجاد شده به مشکل برمی‌خوریم، اما این به معنای بن‌بست نیست و باید در کنار محدودیت‌ها از فرصت‌های به وجود آمده نهایت استفاده را ببری.»

 

مخالفان پروژه جهانگیری چه گفتند؟

در حالی که تصور می‌شد سیاسیون با سابقه از پروژه وحدت جهانگیری استقبال کنند، اما روز دوشنبه دو عضو حزب موتلفه به انتقاد از معاون اول رئیس‌جمهور پرداختند. چنانکه اسدا... بادامچیان قائم‌مقام حزب مؤتلفه اولین اقدام ضروری دولت را تغییر اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیس‌جمهور- دانست و تصریح کرد: فرمانده‌ای که در جنگ چند بار شکست خورده، نمی‌تواند فرمانده خوبی باشد. محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه هم خطاب به روحانی گفت: فرمانده تیم اقتصادی شما یعنی آقای جهانگیری و همکاران ایشان، در وظیفه خود موفق نبوده‌اند و اگر مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا به همین فرماندهی داده شود نتیجه‌بخش نخواهد بود.

 

همراهان دولتی جهانگیری

دولتی‌ها با پروژه جهانگیری موافق هستند و آن را تحسین می‌کنند چنانکه عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: قطعا بسیاری از گشایش‌ها فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بر وضعیت اقتصادی، سرمایه‌گذاری خارجی و سیاست‌های دولت تأثیر می‌گذارد. شهیندخت مولاوردی درباره تفسیر این صحبت اسحاق جهانگیری که در آینده نزدیک جریانات و چهره‌های نمادین کشور کنار هم قرار می‌گیرند، گفت: ما هم منتظر عملیاتی شدنش هستیم تا در عمل تفسیر شود. یک عضو دیگر کابینه دولت تدبیر و امید هم با اشاره به صحبت‌های اخیر معاون اول رئیس‌جمهوری مبنی بر کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین طی روزهای آتی، اظهار کرد: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا بشارتی که آقای جهانگیری داده‌اند، تحقق یابد.

 

محمد شریعتمداری گفت: مردم ایران همواره آرزویی در ذهن‌داشته‌اند و آن انسجام ملی و اتحاد و همچنین وفاق میان همه گروه‌های سیاسی حول محور نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. در این زمینه امیدوارم شرایطی فراهم شود تا بشارتی که آقای جهانگیری داده‌اند، تحقق یابد. شریعتمداری همچنین درباره راهکارهای ارائه شده از سوی رئیس دولت اصلاحات برای برون‌رفت از وضعیت کنونی کشور اظهار کرد: ایشان مباحث خوبی تحت عنوان راهکارهایی برای انسجام بیشتر برای اتحاد مردم ارائه کردند. من هم امیدوارم در این مسیر بتوانیم گام‌های خوبی برداریم.

 

 مطهره شفیعی

 

armandaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش