سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۱۶ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۱۶۴
بین الملل

انتقاد تند جمهوری‌خواهان به خوشحالی بایدن از مرگ رهبر القاعده

جوبایدن,خوشحالی بایدن ازمرگ رهبرالقاعده
جمهوری‌خواهان آمریکا خوشحالی جو بایدن از کشته‌شدن رهبر القاعده را مورد انتقاد قرار دادند، زیرا آن‌ها خروج سال گذشته آمریکا از افغانستان در دولت دموکرات این کشور را زمینه اصلی سر بر آوردن القاعده در افغانستان می‌دانند.

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه دیلی میل، ایمن الظواهری که با مرگ اسامه بن لادن، رهبری گروه تروریستی القاعده را به دست گرفت، روز شنبه در حمله پهپادی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در کابل کشته شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه با اعلام این خبر، گفت که مرگ الظواهری نوعی احساس «خاتمه و به‌ سرانجام رسیدن» را به خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر می‌دهد، حملاتی که توسط القاعده انجام شد و الظواهری هم در آن نقش داشت.

او گفت که الظواهری هرگز نمی‌تواند افغانستان را به پناهگاه تروریست‌ها بدل کند، زیرا مرده است! او همچنین متعهد شد که اجازه ندهد هیچ اتفاق دیگری در این مقیاس تکرار شود.

اما کوین مک‌کارتی، رئیس اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا خروج پرهرج‌ومرج نیروهای این کشور از افغانستان در دولت بایدن را مسئول ظهور احتمالی دوباره القاعده در این کشور تحت کنترل طالبان دانست. او گفت آمریکا باید جلوی ورود تروریست‌ها به این کشور را بگیرد.

مارجوری تیلور گرین، عضو جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا این اظهارات مک‌کارتی را بازتاب داد و گفت، آمریکایی‌ها از مرگ الظواهری خوشحال خواهند شد، اما «افتخار بایدن مضحک است».

در همین حال، خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر کشته شدن الظواهری را جشن گرفته‌اند، اما می‌گویند که دیگر مسئولین این حمله تروریستی هم باید محاکمه شوند.

مک‌کارتی در گفت‌وگو با دیلی‌میل گفت: امروز دوباره ثابت شد که ارتش و جامعه اطلاعاتی آمریکا جستجوی خود را برای کسانی که آمریکا و منافع ما را تهدید می‌کنند، متوقف نخواهد کرد. اما همچنین این احتمال بیشتر می‌شود که با خروج فاجعه‌بار جو بایدن از افغانستان در سال گذشته، القاعده در این کشور سر بر آورده باشد.

او گفت: بایدن باید هرچه سریعتر در گزارشی محرمانه به کنگره، ظهور احتمالی دوباره القاعده در منطقه را بررسی کرده، خطرات تروریستی که در حال حاضر آمریکا را تهدید می‌کنند را شناسایی کرده و اقداماتی که باید برای حفظ امنیت کشور خود انجام دهیم را مشخص کند.

مایک ترنر، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت، گرچه این حمله پهپادی به «حکومت وحشت» الظواهری پایان داد، اما همچنین نشان‌دهنده شکست بایدن در رسیدگی به خطرات فزاینده در افغانستان بود.

او ادامه داد: وقتی سربازان آمریکایی سال گذشته از افغانستان خارج شدند، جو بایدن مدعی شد که القاعده از افغانستان رفته است، اما این حمله به ما چیز دیگری می‌گوید.

مارجوری تیلور گرین همچنین بایدن را به این متهم کرد که می‌خواهد با کشتن الظواهری، توجه مردم آمریکا را از مشکلات جاری این کشور از جمله افزایش نرخ تورم پرت کند.

او گفت: بعد از خروج خجالت‌آور آمریکا از افغانستان، صرف ۶۰ میلیارد دلار برای جنگ نیابتی با روسیه که تنها به افزایش کشته‌ها منجر شد و در حالی که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با سفر احتمالی به تایوان ممکن است زمینه حمله نظامی چین به این جزیره را فراهم کند، مضحک است که جو بایدن در تلویزیون سعی می‌کند سفت و سخت به نظر برسد.

این نماینده کنگره ادامه داد: درست است که می‌خواهیم همه تروریست‌هایی که به آمریکا حمله می‌کنند، کشته شوند. اما این اواخر هیچ کس در آمریکا از حمله القاعده آسیب ندیده و یا حتی چیزی درباره آن‌ها نشنیده است، در عوض، مردم آمریکا به شدت نگران تامین هزینه‌های اقلام خانه، سوخت و افزایش مالیات از سوی دموکرات‌ها در آینده نزدیک هستند.

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش