پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۲ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۷۹۶
بین الملل

داستانسرایی‌های ترامپ برای ساخت دیوار مرزی

مخدرها از کجا وارد امریکا می‌شوند

نیروهای آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
رئیس جمهوری امریکا، دونالد ترامپ، در سخنرانی روز جمعه هفته پیش خود گفت که ساخت دیوار در مرز مکزیک یک فوریت ملی است. او در این سخنرانی به مجموعه‌ای از موضوعات دیگر هم اشاره کرد که همگی به نحوی به مهاجرت ارتباط پیدا می‌کردند.

یکی از موضوعات محوری در بیانات او لزوم ساخت دیوار بود که بارها از زمان تعطیل شدن دولت در ماه دسامبر آن را تکرار کرده است. در این سخنرانی نیز استدلال‌های ترامپ برای متقاعد کردن مخاطبان خود از همان الگوی همیشگی پیروی می‌کرد: او نخست درباره چیزهایی که به وضوح بد هستند، صحبت می‌کند - مانند اوردوز موادمخدر، قاچاق انسان - و سپس این ادعا را مطرح می‌کند که ساخت دیوار در مرز مکزیک برای جلوگیری از روی دادن این چیزهای بد ضروری است.

 

ترامپ در سخنرانی خود گفت: «حجم زیادی از مواد مخدر، محموله‌های بزرگ مواد مخدر، از طریق مبادی ورودی قانونی به کشور وارد نمی‌شوند. آنها نمی‌توانند از این طریق وارد شوند. شما نمی‌توانید در حالی که بار مواد مخدر دارید وارد کشور شوید چون ما آدم‌هایی داریم که مراقب این موضوع اند. افراد ما شامل مأموران گشت مرزی و پلیس در این زمینه بسیار کارکشته عمل می‌کنند.»

 

«شما نمی‌توانید انسان-زنان و دختران- را قاچاق کنید، شما نمی‌توانید آنها را از طریق مبادی قانونی وارد کشور کنید، نمی‌توانید آنها را در حالی که در صندلی‌های عقب خودرو یا پشت کامیون‌ها و ون‌ها بسته اید، وارد کشور شوید. مأموران مرزی درهای خودرو را باز می‌کنند. آنها داخل خودرو را نگاه می‌کنند. آیا آنها زنانی که لب‌ها و دست‌هایشان با چسب بسته شده را نمی‌بینند؟ این موارد از مناطقی وارد کشور می‌شوند که هیچ دیواری وجود ندارد.»

 

اگر رک باشم، باید بگویم که این استدلال‌ها مزخرف است.

 

نخست آنکه، ما می‌دانیم مواد مخدر از مبادی ورودی قانونی وارد کشور می‌شوند، دقیقاً به این دلیل که دولت خود ترامپ بارها این را گفته است. مدیر سابق کارکنان او، جان اف. کلی، در سال ۲۰۱۷ و زمانی که وزیر امنیت بود، با ارائه مدارکی به کنگره گفته بود بیشترین میزان مواد مخدر از طریق مبادی ورودی و خروجی وارد کشور می‌شوند. پاول ای. بیسون، از اداره گمرک و محافظت مرزی امریکا نیز همان سال با ارائه شواهدی گفت که مبادی ورودی و خروجی «اصلی‌ترین راه‌های ورود غیرقانونی مواد مخدر» به کشور هستند. اداره کنترل مواد مخدر نیز با انتشار گزارشی نشان داد میزان محموله هروئین که توسط مأموران مرزی ضبط شده بود «درصد بسیار کمی» از مواد ضبط شده را تشکیل می‌داد.

 

گویی کاملاً برنامه‌ریزی شده است. موانعی که هم‌اکنون در مرز وجود دارند قاچاقچیان را به مبادی ورودی کشور سوق می‌دهند تا مواد را از آن طریق وارد کشور کنند.

 

جیل کرلیکوسک، که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس اداره کمرگ و محافظت مرزی امریکا بود، می‌گوید: «فرقی نمی‌کند چه تعداد سگ و تکنولوژی و نیروی اطلاعاتی داشته باشید، ظرفیت مبادی ورودی برای قاچاق مواد بسیار بالاتر از این حرف‌هاست.» اما او همچنین می‌افزاید: «مأموران در دستگیری قاچاقچیانی که از مبادی ورودی وارد کشور می‌شوند بسیار توانمند‌تر عمل می‌کنند.»

 

کافی است یک نگاه اجمالی به اخبار منتشر شده توسط اداره گمرک و حفاظت مرزی امریکا بیندازید، آن وقت می‌بینید که تا چه حد مضحک است اگر کسی ادعا کند که قاچاقچیان نمی‌توانند محموله‌های سنگین مواد مخدر را از طریق مبادی ورودی وارد کشور کنند.

 

مدارکی که بیسون در این زمینه به کنگره ارائه کرد شامل عکس‌هایی بودند که نشان می‌دادند عملیات قاچاق چگونه انجام می‌شود، به طور مثال اینکه چطور مواد مخدر در هندوانه یا در خودروها جاسازی می‌شوند. حتی در فرودگاه‌ها هم که به نظر می‌رسد قاچاق مواد مخدر از خطر بالایی برخوردار است، مواردی از این دست دیده شده است. اوایل این ماه، اداره گمرک و محافظت از مرزهای امریکا اعلام کرد که بزرگ‌ترین محموله فنتالین در تاریخ این کشور را ضبط کرده است. این محموله در یک ایست بازرسی نزدیک نوگالس در آریزونا، ضبط شد. فردی با ملیت مکزیکی این مواد را در یک تریلی جاسازی کرده بود.

 

در حالی که تلاش‌های بسیار زیادی برای قاچاق بسته‌های بزرگ ماریجوانا و وارد کردن آنها به امریکا از طریق ریو گرنده در تگزاس صورت می‌گیرد، بزرگ‌ترین محموله ماریجوانا در ماه‌های اخیر از داخل یک کامیون در یکی از مبادی ورودی کشور ضبط شده است. این محموله ۲۱۴۹ پوندی (۹۷۵ کیلویی) در یک کامیون پنهان شده بود و روی پل بین‌المللی روما در تگزاس شناسایی شد. در ماه دسامبر نیز یک محموله ماریجوانا به وزن ۴۰۰۰پوند از یک کامیون در برانسویل ضبط شد.

 

خودروها جاهای زیادی برای مخفی کردن مواد مخدر دارند و همین وسایل هستند که مهاجران غیرقانونی را از ایست‌های بازرسی رد و به داخل کشور وارد می‌کنند.

 

داستان ترامپ درباره زنانی که با دهان‌های بسته در عقب خودروها بسته و به داخل خاک امریکا قاچاق می‌شوند هیچ مبنایی در واقعیت ندارد. بعد از ادعاهای ترامپ، یکی از رؤسای گشت طی یک ایمیل سرگشاده به افراد مرتبط پرسیده بود آیا کسی هست که بتواند ادعاهای ترامپ را مبنی بر وجود چنین چیزهایی تأیید کند؟

 

اغلب افرادی که از مرز به صورت قاچاق عبور می‌کنند و وارد امریکا می‌شوند، به قصد مهاجرت این کار را می‌کنند، آنها به رغم میل خود چنین مسیری را طی نمی‌کنند (در حقیقت مواردی از این دست که فرد به رغم میل باطنی به امریکا قاچاق شود، بسیار کم است).

 

مضحک‌تر از آن این است که فکر کنم فردی که می‌خواهد افراد را به داخل خاک امریکا قاچاق کند، آنها را روی صندلی‌های عقب خودرو ببندد. البته مخفی شدن مهاجران غیرقانونی در کامیون‌ها و خودروهایی که به صورت قانونی وارد امریکا می‌شوند، بسیار معمول است. مأموران گشت مرزی بسیاری از این افراد را در ایست‌های بازرسی دستگیر می‌کنند.

 

هر کسی که طی این سال‌ها لفاظی‌های ترامپ و استدلال‌های او را شنیده باشد، دیگر از دانستن اینکه این حرف هم صحت ندارد متعجب نمی‌شود. اما هیچ کدام از ادعاهایی که او تا کنون کرده است، به اندازه این ادعا که هیچ کس از مبادی ورودی مواد مخدر و مهاجر غیرقانونی وارد کشور نمی‌کند، مضحک نبوده است.

 

عاطفه رضوان‌نیا

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش