جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۷۶۱
بین الملل

ماجرای استیضاح چه بر سر ترامپ می‌آورد؟

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
تلاش‌های دموکرات‌ها برای استیضاح دونالد ترامپ، ضربه سختی بر وجهه سیاسی وی وارد خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که او بازنده انتخابات ۲۰۲۰ باشد.

به گزارش ایرنا، روز سه شنبه دوم مهر ماه، نانسی پلوسی، رئیس حزب دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از آغاز رسمی تحقیق و تفحص در مورد استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور خبر داد.

داستان استیضاح ترامپ از آنجا آغاز شد که فردی افشاگر که گفته می شود یک مقام امنیتی است با ثبت شکایتی مدعی شد که ترامپ از قدرتش برای درخواست از یک کشور خارجی به منظور دخالت در انتخابات سال ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا استفاده کرده است.

ترامپ در گفت و گوی تلفنی خود با رئیس جمهور اوکراین که اواخر تیرماه گذشته صورت گرفت، از او خواسته بود درباره هانتر بایدن، پسر جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری باراک اوباما و کاندیدای دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ تحقیق کند.

شکایت این افشاگر و پس از آن آغار تحقیقات استیضاح در مورد دونالد ترامپ توسط دموکرات‌های کنگره پس از آن آغاز شد که بخش‌هایی از تماس تلفنی بین دونالد ترامپ و ولودیمیر زلینسکی، رئیس جمهور اوکراین منتشر شد. نکته مهمی که دموکرات‌ها بر آن دست گذاشته‌اند این است که ترامپ در این تماس علاوه بر آنکه از همتای اوکراینی‌اش خواسته است درباره فساد جو بایدن و پسرش در اوکراین تحقیق شود گفته بود که اعطای کمک چهارصد میلیون دلاری نظامی به کی‌یف منوط به چنین تحقیقاتی است.

حالا رسانه‌های آمریکا گزارش داده اند که در ماجرای تماس تلفنی دونالد ترامپ افشاگر دومی نیز وجود دارد. رسانه‌ها این خبر را به نقل از مارک زید، وکیلی که قبلا وکالت افشاگر اول را برعهده داشت، منتشر کرده‌اند. مارک زید روز یکشنبه به تلویزیون ای‌بی‌سی گفت که افشاگر دوم نیز یک مقام اطلاعاتی است و بازرس کل با او صحبت کرده است. زید گفته است که افشاگر دوم اطلاعات دست اولی دارد که ادعای افشاگر اول را تایید می‌کند.

البته ترامپ اتهامات علیه خود را رد می کند و معتقد است که هیچ سخن اشتباه یا کار نادرستی از او سر نزده است. او اخیرا علاوه بر تکرار خواسته‌اش از اوکراین، از چین نیز خواست درباره فعالیت‌هایخانواده بایدن در آن کشور تحقیق کند.

ترامپ چند روز پیش در حساب توئیتری خود نوشت: «بر اساس آنچه روز به روز متوجه می شوم، به این نتیجه می‌رسم که آنچه در حال اتفاق افتادن است، استیضاح نیست بلکه یک کودتاست که قصدش کنار زدن قدرت مردم، رای‌شان، آزادی‌هایشان، دومین دور انتخابشان، مذهب، ارتش، دیوار مرزی و حقوق طبیعی و خدادادیشان بعنوان شهروند ایالات متحده آمریکاست.»

اما مکالمه تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین تنها یکی از مواد استیضاح اوست. این احتمال وجود دارد که در جریان استیضاح اتهامات سابق او مانند پرداخت حق السکوت از طریق وکیل سابق خود مایکل کوهن که در حال حاضر در زندان است به دست کم دو خانم برای کتمان روابط غیراخلاقی، سوء استفاده مالی از سازمان ترامپ در معامله های بانکی و املاک، استفاده غیرقانونی از خیریه ترامپ برای اهداف انتخاباتی، خودداری از انتشار اظهارنامه مالیات بر درآمد و جلوگیری از اجرای عدالت در مورد امور مالی و بودجه تبلیغاتی و انتخاباتی مطرح شود.

در هر صورت اگر طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان اکثریت ۵۱ درصدی را کسب کند پرونده به مجلس سنا ارسال خواهد شد تا طرح بی کفایتی رئیس جمهور در سنا بررسی شود. این طرح به دو سوم آراء کنگره نیازمند است تا منجر به برکناری ترامپ شود.

اگرچه به دلیل حضور اکثریت جمهوری خواهان احتمال رای آوری طرح بی کفایتی ترامپ اندک است. اما طرح استیضاح نیز می‌تواند اهداف بسیار مهم سیاسی و انتخاباتی داشته باشد در حقیقت با تایید نقاط ضعف ترامپ و دولتش و اتهام‌های قانونی، فساد اخلاقی ترامپ و قانون گریزی دولتش، بی کفایتی او برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری به افکار عمومی القا خواهد شد، همانگونه که طرح استیضاح بیل کلینتون به برکناری او منجر نشد اما باعث کاهش محبوبیتش در افکار عمومی آمریکا شد.

کوشش دموکرات‌ها برای برکناری دونالد ترامپ، ضربه سختی بر وجهه سیاسی ترامپ وارد خواهد کرد، به ویژه در شرایطی که وی در مراحل اولیه مبارزات انتخاباتی قرار دارد، ممکن است بر آینده سیاسی وی تاثیر منفی بگذارد.

مخالفان می‌دانند که فرایند برکناری رئیس جمهور هرچند ناکام هم باشد، فعالیت‌های کاخ سفید را مختل خواهد کرد و تا پایان دوره باقی مانده ریاست جمهوری ترامپ، این خلل باقی خواهد ماند. این موضوع می‌تواند تاثیر عمیقی بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بگذارد به تبع آن بر مناسبات بین المللی آمریکا از جمله ایران تاثیرگذار باشد. واقع امر این است که با کنار رفتن ترامپ عملا جمهوری خواهان نامزد تاثیرگذاری در انتخابات نخواهند داشت و تمامی نامزدهای دموکرات نیز تاکید کرده اند که با رسیدن به ریاست جمهوری به برجام باز خواهند گشت و تحریم‌ها را علیه ایران لغو می کنند.

در زمان اوج گرفتن پرونده مولر نشریه استراتژیک نشنال اینترست طی مقاله‌ای با عنوان «چه اتفاقی می‌افتد اگر تحقیقات مولر منجر به جنگ با ایران شود؟» به این موضوع پرداخت که  با بالاتر رفتن خطر استیضاح ترامپ، خطر جنگ با ایران هم بالا می‌رود چرا که ترامپ ممکن است برای انحراف افکار عمومی بر رسوایی‌های اخیرش، یک جنگ تازه راه بیندازد. مشخص است که با آغاز یک جنگ، فشارها روی ترامپ کمتر شده و توجهات به خارج معطوف خواهد شد.

اما آنچه مشخص است ترامپ قدرت مواجهه با ایران را ندارد، اما این احتمال وجود دارد که او با ایجاد تنشی جدید در منطقه به نحوی توجه افکار عمومی را از پرونده استیضاح خود منحرف کند.

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش