جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۷۵۸
بین الملل

تسویه حساب گسترده ترامپ و اوبرایان با مختصصان امنیتی؛

کاخ سفید ۷۰ کارشناس را از شورای امنیت ملی اخراج کرد

رابرت اوبرایان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
روزنامه «لس آنجلس تایمز» گزارش داد «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید حدود ۷۰ نفر از کارشناسان حوزه امنیت ملی را بی‌سر و صدا اخراج یا به بخش‌های دیگری منتقل کرده است.

این روزنامه بامداد پنجشنبه در گزارشی با عنوان «کاخ سفید ده‌ها نفر از کارشناسان امنیت ملی را بی‌سر و صدا اخراج کرده است» نوشت: ۶ روز پیش از آنکه اوبرایان به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا انتخاب شود، دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور گفته بود که کار مشاور امنیت ملی آسان خواهد بود.

وی اظهار داشت: می‌دانید چرا کاری آسان است؟ چون همه تصمیم‌ها را من می‌گیرم. آنها (اعضای تیم مشاوره امنیت ملی) قرار نیست کاری انجام بدهند.

لس آنجلس تایمز نوشت: اوبرایان کارش را انجام می‌دهد و با سایر ویژگی‌ها مورد نظر ترامپ برای این سمت مطابقت دارد. او به دنبال شهرت نیست، در تصمیم‌گیری‌ها مانع‌تراشی نمی‌کند و کارکنانی را که به نظر ترامپ مداخله‌جو هستند، اخراج می‌کند.

بنا بر این گزارش، جان بولتون و هربرت مک‌مستر هنگامی که مشاور امنیت ملی بودند در پی اجرای برنامه‌های خود بودند یا تلاش کردند برخی از تصمیم‌های هیجانی ترامپ را لغو کنند. اما اوبرایان برخلاف آنها یک توپ تخریب‌گر با خود به شورای امنیت ملی برده و رییس جمهوری را راضی نگه دارد که به کارشناسان اعتماد ندارد، به کارمندان دولتی مشکوک است و بر اساس هیجانات آنی‌اش عمل می‌کند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ارشد دولت آمریکا می‌گویند اوبرایان مدتها قبل از آنکه «الکساندر ویندمن» از شاهدان پرونده استیضاح ترامپ و برادر دوقلویش «یوگنی ویندمن» (وکیل) را روز جمعه گذشته از کاخ سفید اخراج کند، حدود ۷۰ نفر یعنی تقریبا یک سوم از اعضای شورای امنیت ملی را اخراج یا به بخش‌های دیگری منتقل کرده بود.

اوبرایان روز سه‌شنبه در سخنانی در یک اندیشکده آمریکایی گفت که هفته جاری برنامه وی برای کاهش تعداد کارکنان شورای امنیت ملی تکمیل و تمام می‌شود. مشاوران وی گفتند که در مرحله بعدی تعداد دیگری از کارکنان این شورا اخراج خواهند شد.

اوبرایان در شورای آتلانتیک اظهار داشت: رییس جمهوری حق دارد کارکنانی داشته باشد که به آنها اعتماد دارد و سیاست‌هایش را اجرا می‌کنند.

به گزارش لس آنجلس تایمز، اعضای سابق شورای امنیت ملی آمریکا معتقد هستند اقدامات اوبرایان در کاستن کارشناسان به توانایی کاخ سفید در تنظیم، ترمیم و هماهنگی سیاست‌های آمریکا در حوزه‌های مختلف لطمه می‌زند. این در حالی است که ترامپ غالبا کارکنان حرفه‌ای را مانعی بر سر راه خود می‌بیند.

یک مقام سابق شورای امنیت ملی آمریکا که جزو اخراجی‌هاست و خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: ترامپ بدگمانی شدیدی دارد و تصور می‌کند که شورای امنیت ملی مملو از کسانی است که می‌خواهند او را تضعیف کرده و نمی‌خواهند سیاست‌هایش را در زمینه امنیت ملی اجرا کنند.

کارشناسان سیاست خارجی هشدار می‌دهند که حجم و سرعت برکناری‌هایی که اوبرایان انجام داده، باعث شده است که بخش قابل توجهی از کاخ سفید آماده پاسخگویی به بحران‌هایی مانند شیوع ویروس کرونا نباشد.

کارشناسانی که از نزدیک عملکرد شورای امنیت ملی را دنبال می‌کنند بر این باورند که ترامپ کمتر از هر رییس جمهوری به کارشناسان اعتماد و اتکا دارد.

به گفته مقام‌های سابق دولتی و ناظران شورای امنیت ملی، کاهش کارکنان این شورا موجب تقویت جایگاه و موقعیت بسیاری از وفاداران به ترامپ در کابینه شده است، از جمله «مایک پمپئو» وزیر خارجه و تا حدی «استیو منوچین» وزیر خزانه‌داری که هدایت تلاش‌های ترامپ در استفاده از تحریم‌ها و توافقنامه‌های اقتصادی برای فشار بر سایر کشورها. پمپئو بیش از اسلافش در تصمیم‌های دفاعی نقش و تاثیر داشته است.

اوبرایان با وعده کاهش شمار کارکنان شورای امنیت ملی به این نهاد آمد و خود را به عنوان شخصیتی متضاد با بولتون نشان داد. بولتون دیدگاه‌های تندی داشت و در موضوعاتی مانند سوریه، کره شمالی و ایران با رییس جمهوری درگیر می‌شد.

وعده اوبرایان برای کوچک کردن عرصه ریاستش باعث شد تا او در چشم ترامپ و پمپئو عزیز شود. زمانی که اوبرایان در وزارت خارجه مذاکره‌کننده در امور گروگان‌ها بود، تحت ریاست پمپئو عمل می‌کرد.

شورای امنیت ملی آمریکا پس از جنگ جهانی دوم برای هماهنگی و تلفیق گزارش‌ها و سیاست‌های حوزه خارجی و اطلاعاتی و ارائه آنها به کاخ سفید به وجود آمد. انتظار این است که مشاور امنیت ملی به عنوان یک واسطه صادق میان نهادهای مختلف عمل کند.

با گسترش و پیچیده‌تر شدن تهدیدها و درخواست کنگره و افکار عمومی برای پاسخ سریع به بحران‌ها، شورای امنیت ملی گسترش یافت و شمار کارکنان آن در دوره ریاست جمهوری اوباما به بیش از ۲۰۰ نفر رسید.

تعداد زیادی از کارکنان و تحلیلگران این شورا به صورت قرضی از وزارت خارجه و پنتاگون آمده‌اند. همچنین متخصصانی از «آژانس مرکزی اطلاعات» (سیا) و سایر نهادهای اطلاعاتی و وزارتخانه‌های امنیت داخلی، دادگستری و خزانه‌داری نیز در شورای امنیت ملی حضور دارند.

irna.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش