یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۹۶۶
خاورمیانه

بمباران غوطه شرقی ۴۰۰ کشته بر جا گذاشت/ آمریکا و اروپا روسیه را مسئول نجات آتش‌بس سوریه معرفی کردند

غوطه شرقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

به گزارش دنیای اقتصاد، ناقوس مرگ در غوطه به صدا در آمده است. هزاران نفر در این شهر گرفتار شده‌اند. آنها نه تنها امکان خروج ندارند بلکه از ابتدایی‌ترین امکانات بهداشتی و تغذیه‌ای هم محرومند. هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در سوریه گفته است وضعیت مردم در غوطه شرقی وحشتناک است، خانواده‌ها غذا و آب ندارند و برق منطقه قطع است.

 

گروه‌های ناظر بر جنگ سوریه می‌گویند با ۴۶ نفری که روز پنج‌شنبه، سوم اسفند، در غوطه شرقی کشته شدند، شمار جان‌باختگان حملات هوایی و آتش توپخانه از روز یکشنبه گذشته تا روز پنج‌شنبه به بیش از ۴۰۰ نفر رسیده است. سازمان ملل می‌گوید ۳۳۹ هزار نفر در غوطه‌شرقی گیر افتاده‌اند. این منطقه در شرق دمشق، پایتخت سوریه، تحت محاصره ارتش و نیروهای حامی دولت بشار اسد است. سی‌ان‌ان در گزارشی به قلم «لورا کوران» و «نیکول گوته» در ۲۳ فوریه ۲۰۱۸ می‌نویسد: «گزارش‌های دهشتناک از مرگغیرنظامیان نشان می‌دهد که آنها درحال تلف شدن هستند.»

 

بحران در غوطه به وضعیتی رسید که پنج‌شنبه سوم اسفند، ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل نشستی اضطراری تشکیل دادند تا درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای توقف درگیری در غوطه شرقی تصمیم بگیرند. اما روسیه اعلام کرد که پیش‌نویس قطعنامه‌ای کهسوئد و کویت تهیه کرده‌اند، نیاز به اصلاحاتی دارد. در این قطعنامه از طرفین جنگ خواسته شده برای کمک‌رسانی به غیرنظامیان و خارج کردن مجروحان از مناطق درگیری، آتش‌بسی ۳۰روزه برقرار شود. فرانسه می‌گوید اگر شورای امنیت سازمان ملل نتواند به هزاران غیرنظامی که در جنگ سوریه گیر افتاده‌اند کمک کند، «ناقوس مرگ خود را نواخته است.» آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز غوطه‌شرقی را «جهنم روی زمین» خواند.

 

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت هنوز توافقی بر سر پیش‌نویس قطعنامه سوئد و کویت حاصل نشده و روسیه در حال افزودن متمم‌های اصلاحی به آن است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، اعلام کرده بود که مسکو با تصویب این قطعنامه مخالفتی ندارد به شرط آنکه آتش‌بس شامل حال گروه‌های جهادی مستقر در غوطه شرقی (چون بقایای داعش و هیات تحریر شام) نشود. این در حالی است که آمریکا، بریتانیا و فرانسه هم خواستار تصویب فوری این قطعنامه شده‌اند. این‌گونه به نظر می‌رسد که جبهه غرب خواهان گنجاندن تمام گروه‌ها اعم از جهادی و غیرجهادی در قطعنامه و خروج آنها از غوطه شرقی است اما روسیه با آن مخالف است. با این حال، تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی برای رفع بحران شدت یافته است. از یکسو، اگرچه ارتش سوریه با پخش اعلامیه‌هایی از غیرنظامیان خواست غوطه شرقی را ترک کنند اما از سوی دیگر، تلاش‌های دیگر بین‌المللی سرعت گرفته است. بی‌بی‌سی در گزارشی می‌نویسد ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با روزنامه لوپاریزین اعلام کرد: «فرانسه نهایت تلاش خود را می‌کند تا متن پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در زمینه برقراری آتش‌بس فوری تضمین شود.» وزیر خارجه فرانسه قرار است سه‌شنبه هفته جاری به روسیه برود و با سرگئی لاوروف، همتای روسش به بررسی بحران سوریه بپردازد. لودریان گفت: «روسیه ابزارهای فشار بر بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را دارد، از این‌رو باید این قطعنامه را بپذیرد و بعد از آن احترام به آتش‌بس و ارسال کمک‌های انسانی را تضمین کند.»

 

در مقابل، وزارت خارجه سوریه اعلام کرد فرانسه تا زمانی که از تروریسم حمایت می‌کند، نمی‌تواند هیچ نقشی در زمینه فرآیند برقراری صلح در سوریه ایفا کند. وزارت امور خارجه سوریه در نامه‌هایی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت در پاسخ به نامه نماینده دائمی فرانسه در هفتم فوریه ۲۰۱۸، اعلام کرد: «فرانسه در شورای امنیت از سیاست‌های خود در حیطه ترویج دروغ‌ها و ادعاهای فاقد اعتبار دست برنداشته است. هدف فرانسه از ارسال این نامه‌ها وارونه جلوه دادن حقایق و حمایت از گروه تروریستی «جبهه‌النصره»، یکی از شاخه‌های القاعده در سوریه است که از سوی شورای امنیت در لیست گروهک‌های تروریستی قرار گرفته است. سیاست‌های فرانسه از بدو وقوع بحران سوریه به منزله نوک پیکان در ارائه حمایت‌های گوناگون از گروهک‌های تروریستی و در راس آنها جبهه‌النصره بوده است.» در نامه وزارت خارجه سوریه آمده است: «فرانسه تا زمانی که از تروریسم حمایت می‌کند و دست این کشور غرق در خون سوری‌هاست، شایستگی این را ندارد که هیچ نقشی در زمینه برقراری صلح در سوریه ایفا کند.» با این حال، سی‌ان‌ان می‌نویسد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری روز پنج‌شنبه اظهار کرد: «آتش‌بس نباید شامل گروه‌های تروریستی از جمله النصره و داعش شود.» لاوروف تاکید کرد: «سیستم آتش‌بس نباید گروه‌های حامی داعش و النصره را هم شامل شود اما شرکای غربی ما متاسفانه تمایل به کنار گذاشتن داعش از سیستم آتش‌بس ندارند و این مساله سوال‌برانگیز است.»

 

مواضع ضد و نقیض اروپا

اروپایی‌ها تمایل بسیاری دارند که در روند بحران سوریه حضور داشته و در برابر بازیگران دیگر عرض اندام کنند. از یک‌سو فرانسه به‌دنبال اعمال فشار بر مسکو و دمشق برای حل‌وفصل بحران غوطه است. از سوی دیگر، مقام‌های آلمانی نیز به‌دنبال تماس با روسیه برآمده‌اند. فرانسه و آلمان با سیاست چماق و هویج به مذاکره با روسیه خواهند رفت. برونو کاهل، رئیس سازمان اطلاعات خارجی آلمان، بر لزوم گفت‌وگو با مقامات سوریه و رئیس‌جمهوری این کشور درخصوص مبارزه با تروریسم تاکید کرد و گفت: این سازمان با هدف «جلوگیری از خسارات بیشتر» تلاش می‌کند تا با دمشق تماس‌هایی داشته باشد. از سوی دیگر، صدراعظم آلمان با محکوم کردن کشتار غیرنظامیان در سوریه آن را یک «قتل عام» خواند و افزود: «برلین در راستای تلاش برای توقف خشونت‌ها به ارتباطش با روسیه ادامه خواهد داد.» با این حال، گفته شده تماسی که رئیس سازمان اطلاعات خارجی آلمان از آن سخن گفته با چراغ سبز حزب مرکل اعلام شده است. روزنامه‌های عرب‌زبان نیز نوشتند شورای امنیت رای‌گیری درمورد پیش‌نویس قطعنامه‌ای پیرامون آتش‌بس در سوریه از جمله در غوطه شرقی دمشق را به دیروز (جمعه) موکول کرد. با این حال، نماینده روسیه در شورای امنیت اعلام کرد که توافقی در شورای امنیت در مورد آتش‌بس ۳۰ روزه جهت اجازه به رساندن کمک‌های انسانی و خارج کردن مجروحان وجود ندارد. این مقام روسی بار دیگر پیشنهاد انجام اصلاحاتی در مورد این قطعنامه را داد.

 

«کوران- گوته»، گزارشگران سی‌ان‌ان می‌افزایند جنگ داخلی در سوریه ابعاد بزرگی یافته و قدرت‌های جهانی وارد این معرکه شده و همین مساله فضا را خطرناک‌تر کرده است. تلاش برای کاهش مناطق تنش نیز گویا راه به جایی نبرده است. هیتر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که«آمریکا، روسیه را در مورد سوریه پاسخگو خواهد کرد.» گزارشگران سی‌ان‌ان به نقل از این سخنگو می‌نویسند: «روسیه مسوولیت منحصربه‌فردی برای آنچه در غوطه می‌گذرد دارد.» از برآیند گزارش‌های سی‌ان‌ان، رویترز و نیویورک‌تایمز چنین بر می‌آید که پیکان این رسانه‌ها روسیه را نشانه رفته است. چنین است که برخی گزارش‌ها از وضع بسته تحریمی جدید آمریکا علیه روسیه خبر می‌دهند و نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، نیز از احتمال حمله نظامی آمریکا به سوریه سخن می‌گوید.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش