
به گزارش اعتمادآنلاین، روز گذشته مسعود رضایی، نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از وجود ۶.۵ میلیون بیکار در کشور خبر داد. رقمی که از آخرین آمار منتشر شده به صورت رسمی نزدیک به ۳ میلیون بیشتر است. اگر این ادعا درست باشد میتوان نتیجه گرفت بیکاری با رشد بیسابقه صد درصد افزایش پیدا کرده است.
عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی اگرچه این آمار را درست و دقیق نمیداند اما اعتقاد دارد که دولت تا کنون چنان که بایدوشاید در اشتغالزایی موفق نبوده است. او به اعتمادآنلاین میگوید: دولت باید هزینه اشتغال را پایین بیاورد. با وجود اینکه سود بانکی پایین آمده باز هم بسیاری از تولیدکنندهها میگویند اگر پولمان را در بانک بگذاریم سود بیشتری میگیریم تا اینکه با این پول به تولید بپردازیم. به همین دلیل هم واحدهای تولیدی یکی بعد از دیگری بسته میشوند.
عزیزی میگوید: دولت که نمیتواند همه را به استخدام خودش دربیاورد، باید کاری کند که بخش خصوصی قوت و رونق بگیرد و به این ترتیب برای مردم اشتغال ایجاد شود. اگر این اتفاق نیفتد گره از کار اشتغال باز نمیشود.
او از تلاش چندین سالهاش برای کسب مجوز ساخت پتروشیمی برای شهرستان شیروان خبر میدهد و میگوید: وقتی من که نماینده مجلس و رئیس کمیسیون اجتماعی هستم باید برای دریافت مجوز احداث کارخانه در شهرم برای بخش خصوصی ۶ سال دوندگی کنم دیگر از یک سرمایهگذار عادی چه انتظاری میرود؟ شش سال است که مراحل اداری این مجوز طول کشیده و در نهایت سازمان محیطزیست و سایر ارگانها موافقتشان را اعلام کردهاند.
عزیزی ادامه داد: فرآیندهای اداری، فشارهای مالیاتی غیرعادلانه که برخی بهراحتی میتوانند از زیر آنها فرار کنند و برخی دیگر باید به آنها تن بدهند، عدم ثبات در قوانین، تغییر قیمتها و... همه عواملی هستند که باعث میشوند کار در کشورمان رونق نگیرد و اگر هم سرمایهگذاری وارد این حوزه میشود نتواند با سرعتی مناسب کارش را ادامه دهد.
به اعتقاد عزیزی دولت روحانی تا کنون نتوانسته به خوبی از تولیدکنندههای داخلی و سرمایهگذاران داخلی و خارجی حمایت کند و همین باعث شده کار آنها در وضعیت رکود باقی بماند. او میگوید: تا وقتی دولت نتواند به تولیدکننده و سرمایهگذار این اطمینان را بدهد که مشکلی بر سر راهش پیش نخواهد آمد، چطور میتوان توقع داشت که فضای کسبوکار از رکود بیرون بیاید و وضعیت اشتغال بهتر شود؟
عزیزی کشورهایی مانند چین را مثال میزند و میگوید: ما میبینیم که آنها حاضر هستند به تولید کننده و سرمایهگذاری که از طریق قانونی صلاحیتش را ثابت کند، تسهیلات ویژهای ارائه کنند اما در کشور ما آنقدر سنگ پیش پای آنها گذاشته میشود که از کارشان پشیمان شوند.
- 15
- 2