چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۵:۱۳ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۳۶۷
مجلس

جلالی بیان کرد

روایت کاظم جلالی از پشت‌پرده حذف مطهری از هیات رییسه/ امیدوارم آقایان درس بگیرند/ وقت دعوا بر سر یک کرسی در مجلس نیست

کاظم جلالی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس گفت که اگر فراکسیون امید تعامل می‌کرد مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس مجدداً انتخاب می‌شد کما اینکه به خود او هم گفتم که ممکن است این تصمیمات غلط باعث شود افرادی مثل شما در معرض خطر قرار گیرند.

کاظم جلالی در حاشیه جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس با اشاره به نتیجه انتخابات هیأت رئیسه مجلس گفت: در انتخابات هیأت رئیسه امر غیرطبیعی رخ نداد. امسال بیستمین هیأت رئیسه‌ای است که نمایندگان در ادوار مختلف به آن رأی دادند. به دوستان گفته بودم که معمولاً رقابت برای کرسی‌های هیأت رئیسه در سال اول مجلس جدی است اما وقتی افراد در کرسی هیأت رئیسه بنشینند دیگر پایین آوردن آن‌ها خیلی راحت نیست.

 

اهم این گفت و گو را به نقل از ایسنا بخوانید؛

 

* این موضوع در طول ادوار مجلس مسبوق به سابقه بوده که سالی یک یا حداکثر دو نفر در ترکیب هیأت رئیسه تغییر کرده بودند. متأسفانه دوستان به این موضوع توجه نکردند. در ابتدا با هر دو فراکسیون برای تعامل صحبت کردم تا ترکیب هیأت رئیسه در سال سوم برای سال چهارم حفظ شود چون طبیعتاً نوع برخورد با اعضای هیأت رئیسه هم برای آن‌ها هزینه‌ساز است.

 

* علی‌رغم این صحبت، دوستان گفتند که باید بررسی کنند و سپس هر کدام اعلام کردند که به لیست جداگانه‌ای رسیده است. در نهایت هم یک نفر از هیأت رئیسه باز ماند و مابقی همان ترکیب هیأت رئیسه سال سوم مجلس است.

 

*کسانی که سابقه پارلمانی دارند یا سوابق ادوار گذشته را مطالعه کرده باشند به این موضوع می‌رسند که نتیجه انتخابات هیأت رئیسه امری کاملاً بدیهی بوده و تازه نیست.

 

*با اشاره به بازماندن مطهری از عضویت در هیأت رئیسه در سال چهارم، به جای اتهام زنی به دیگران باید از تصمیم دوستان سوال شود که مسئولیت به خود آن‌ها برمی‌گردد. آن‌ها این تصمیم را گرفتند که در همه حوزه‌ها به شکل مستقل کاندیدا دهند اما این نمی‌شود که آقایان بخواهند در همه حوزه‌ها کاندیدا بدهند اما بعد همه را موظف بدانند که به لیست‌شان به صورت کامل رأی داده شود. معمولاً رأی با تعامل همجوشی و مسالمت کسب می‌شود.

 

* از سال اول مجلس دهم برخی از دوستان از فراکسیون امید سراغ ما آمدند و گفتند که با فراکسیون ما یک لیست مشترک بدهند تا کل پارلمان را در دست بگیریم. همان زمان به آن‌ها گفتم که این خلاف مشی ماست چون ما قائل به تعامل هستیم. همچنین نمی‌توان پارلمان را بدون مشارکت جمعی اداره کرد.

 

* باید از همه جریان‌های داخل پارلمان نماینده‌ای در داخل هیأت رئیسه وجود داشته باشد چون این می‌تواند در التزام‌بخشی مجلس نقش مؤثر داشته باشد. هر کسی می‌تواند در این شرایط طیف خود را در مسیر منویات و اهداف کلان مجلس هماهنگ کند.

 

 *وقت گلایه‌گذاری نیست، شخص خود بنده و فراکسیون مستقلین در جهت تعامل و همفکری و رسیدن به لیست واحد در فراکسیون تلاش کردیم، حتی این نکته را به نمایندگان گفتم که امسال مردم تاب تحمل برخی خبرها را ندارند که بگویند با این حجم از گرانی، تورم و بیکاری آقایان در پارلمان بر سر یک کرسی با یکدیگر دعوا می‌کنند. نباید وقت مجلس به این چیزها تلف شود. باید به مردم نشان دهیم که منسجم و همدل بوده و برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کنیم.

 

* متأسفانه این اتفاق رخ نداد. سه لیست جداگانه ارائه شد و در نهایت هم ترکیب هیأت رئیسه جدید با یک تغییر در سال چهارم انتخاب شد.

 

* مطهری در سال چهارم مجلس نتوانست از نمایندگان برای نایب رئیسی رأی بگیرد، اگر آقایان در لیست امید تعامل می‌کردند می‌توانست این اتفاق نیفتد، پس وقتی تعامل نمی‌کنید و می‌گوئید که از ابتدا تا انتهای انتخابات هیأت رئیسه خودمان لیست می‌دهیم و همه موظف به رأی به این لیست هستند، شدنی نیست. در مجلس هیچ فردی نماینده‌تر از دیگری نیست. نمایندگان برای خود شأنی قائل هستند پس باید با داشتن رفتار منطقی به گونه‌ای پیش رفت که نمایندگان هم براساس منطق حرکت کرده و پیش روند.

 

* با آقای مطهری دو، سه بار تلفنی صحبت کردم و به ایشان گفتم که فکر می‌کنم این تصمیمات غلط منجر به این می‌شود که افرادی مثل شما در معرض خطر قرار گیرند. یعنی این پیش‌بینی را از قبل می‌توانستیم انجام دهیم. امیدواریم از این‌ها درس بگیریم، البته که دیگر برای ما نوبت درس گرفتن نیست.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش