جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۷ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۸۶۰
مجلس

عارف: خطر افول کارآمدی و اخلاق در مدیران کشور از خطر جنگ بیشتر است

محمدرضا عارف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: خطر افول کارآمدی و اخلاق در مدیران برای انقلاب ما که یک انقلاب فرهنگی بود از خطر جنگ هم بیشتر است.

به گزارش مهر، محمدرضا عارف با حضور در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشستی با دانش پژوهان و فارغ التحصیلان این مرکز با قدردانی از زحمات همه دست اندرکان این مرکز و با گرامی‌داشت یاد و خاطره اژه‌ای، مؤسس مرکز ملی استعداهای درخشان، به سی‌امین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: عنصر اصلی اندیشه امام خمینی (ره) را حاکمیت اخلاق در جامعه تشکیل می‌داد و در سخنان متعدد ایشان بارها به ضرورت حاکمیت اخلاق در جامعه اسلامی تاکید شده است.

وی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای ۱۵ خرداد و با بیان اینکه اگر اخلاق در جامعه باشد با ایجاد آرامش و تفاهم، همبستگی و مسئولیت‌پذیری بسیاری از مشکلات از بین می‌رود، خاطرنشان کرد: اگر اخلاق در جامعه حاکم نباشد دچار سرخوردگی، ناکارآمدی و فساد از درون خواهیم شد.

رئیس فراکسیون امید تاکید کرد: یکی از مشکلات امروز جامعه ما با کمال تأسف کم‌رنگ شدن اخلاق است. متأسفانه در برخی حوزه‌ها با نوعی اضمحلال اخلاقی رو به رو هستیم. در جامعه دینی ما قرار نبود و نیست اخلاق در حاشیه قرار بگیرد.

عارف ریشه اغلب ناکارآمدی و مشکلات جامعه را کنار رفتن اخلاق دانست و تصریح کرد: باید به صورت جدی به این مساله مهم و چاره اندیشی برای حاکمیت اخلاق در همه شئون اجتماعی، مدیریتی، سیاسی و فردی و خانوادگی پرداخته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه توسعه و پیشرفت کشور نیازمند انسان‌های توسعه یافته و نخبه است، گفت: هیچ جامعه‌ای از موهبت توسعه و پیشرفت برخوردار نمی‌شود مگر اینکه سرمایه انسانی و استعدادهای درخشان مدیریتی و سرمایه اجتماعی آن جامعه رشد و ارتقا پیدا کند. اگر چنین نشود سرمایه‌ها و منابع دیگر از جمله منابع زیر زمینی مانند نفت هم کارآمدی خود را از دست خواهند داد و در مسیر زوال جامعه قرار می‌گیرند.

عارف با اشاره به اتکای دولت‌ها به درآمد نفتی، چالش ناکارآمدی که امروز در کشور با آن رو به رو هستیم را ریشه در توجه به منابع فیزیکی و غفلت از اهمیت منابع انسانی دانست و گفت: دولت‌ها چون پول نفت بوده است به مرور از توجه به سرمایه‌های انسانی غافل شده‌اند و کارآمدی و بهره‌وری مغفول واقع شد.

وی ادامه داد: برخی سیاست گذاری‌های غلط هم باعث شد تا رانت‌ها و منفعت طلبی‌ها گسترش یابد و بیش از پیش انسان‌های شایسته و توانمند به حاشیه بروند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تجارب مدیریتی خود، یادآور شد: همواره دغدغه کشف استعدادهای درخشان و پرورش آنها و حفظ و نگهداری و توسعه سرمایه اجتماعی را بر خود فرض می‌دانستم و از آنجا که جوانان در ایجاد این سرمایه نقش کلیدی دارند، خودم را به آنان متعهد می‌دانم. به همین دلیل برای خودم یک مأموریت جدی قائل بودم و آن اینکه در گذار از نسل اول انقلاب به نسل سوم و آماده کردن جوانان برای پذیرش مسئولیت هر آنچه که دارم را به کار گیرم و از تجربیات خودم و دیگران حداکثر استفاده را به عمل آورم.

وی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در مسیر پیشرفت و توسعه کشور موفق شویم هیچ راهی جز اعتماد به جوانان نداریم، خاطرنشان کرد: در سطح کلان کشور و در سطح سازمان‌ها نیازمند حضور مدیرانی جدید، با انگیزه و توانمند هستیم.

عارف در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اخلاق حرفه‌ای و جایگاه اخلاق در مدیریت پرداخت و گفت: متأسفانه برخی از نیروهای ارزشمند و انقلابی به مرور زمان در دام فرصت طلبی گرفتار شده‌اند. افول کارآمدی و اخلاق در مدیران و در جامعه به یک چالش اخلاقی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: خطر افول کارآمدی و اخلاق در مدیران برای انقلاب ما که یک انقلاب فرهنگی بود از خطر جنگ هم بیشتر است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دهه پنجم انقلاب باید در سازمان‌های متولی توسعه استعدادها، توسعه و پرورش چنین استعدادهایی را مبنا حرکت خود قرار دهند و روی توسعه مهارت‌های فردی، شخصیتی و اجتماعی اخلاق‌گرا سرمایه گذاری کنند.

عارف با بیان اینکه بارها در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها از اخلاق به عنوان شاخص کلیدی و بنیادی تمام رویکردها و جهت‌گیری ها نام برده‌ام، گفت: معتقدم برای پیشرفت و توسعه فراگیر و پایدار نیازمند تدوین و سپس تعهد به اخلاق حرفه‌ای در همه شئونات جامعه اعم از خانواده، فرهنگ، کسب و کار، سیاست، اقتصاد، علم و دانشگاه هستیم.

رئیس فراکسیون امید، اخلاق گرایی را مقدمه و زیر بنای تدوین هر برنامه و سیاستی دانست و اظهار امیدواری کرد که نسل جوان کشور نسلی پرتلاش، مسئولیت پذیر، خودباور و توانمند و متعهد باشد تا بتوانند در دهه پنجم انقلاب بار مسئولیت و پیشرفت و توسعه کشور را بر عهده بگیرند.

عارف همچنین با اشاره به دغدغه‌های مطرح شده از سوی دانش پژوهان و فارغ التحصیلان مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، با تاکید بر توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از نخبگان کشور بر ضرورت رسیدگی جدی به مشکلات نخبگان با همراهی دولت و مجلس تاکید کرد و گفت: مطمئناً اگر روی نخبگان کشور سرمایه گذاری شود به مراتب نتیجه بهتری را کسب می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نسل اول انقلاب به دلیل درگیر شدن به امور اجرایی عملاً از نسل جوان غافل شدند، گفت: متأسفانه در مقطعی با کارهای پوپولیستی و به نام عدالت مشکلاتی را برای مرکز ملی استعدادهای درخشان ایجاد کردند در حالی که معتقدم اگر امکاناتی خاص برای جامعه نخبه کشور ایجاد کنیم خلاف عدالت نیست بلکه عین عدالت است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به پیشتازی زنان و دختران کشور در علم و دانش بر ضرورت توجه جدی به جوانان و زنان تاکید کرد.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش