شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
۱۰:۰۷ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۴۸۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

محمد هاشمی رفسنجانی: دولت رئیسی در زمینه اقتصاد و فرهنگ عملکرد خوبی نداشت

محمد هاشمی,انتقاد محمد هاشمی رفسنجانی از دولت رئیسی
محمد هاشمی رفسنجانی رئیس اسبق صداوسیما از دولت رئیسی انتقاد کرد.

محمد هاشمی رفسنجانی رئیس اسبق صداوسیما با اشاره به عملکرد دولت رئیسی در این مدت، به اصلاحات نیوز می‌گوید: دولت و مجلس مسئولیت هایی دارند که یک بعدی نیست. نسبت به همه مسائل از فرهنگی تا بین الملل مسئولیت دارند و باید بتوانند اولویت بندی درستی هم در این رابطه انجام دهند. اکنون در کشور ما مسائل اقتصادی و معیشتی نسبت به هر امر دیگری اولویت دارد و مقدم تر است. 

وی ادامه داد: امکانات دولت هم در مسائل اقتصادی زیاد نیست. مثلا آقای روحانی در دولت اول خودشان، زمانی که می‌خواستند بحث تولید را عنوان کنند، بررسی‌های متعددی انجام دادند و ۵۰ میلیارد دلار ارز و سرمایه لازم بود که سرمایه گذاری صورت بگیرد و بحث تولید رونق بگیرد و این میزان پول را نه دولت داشت و نه بخش خصوصی و نه سرمایه گذار خارجی آمد که بخواهد سرمایه گذاری کند. به هرحال وقتی شرایط سیاسی مناسب نباشد، سرمایه گذار هم وارد نمی‌شود. همیشه گفته اند که پول پایش را در جای مطمئن می‌گذارد.

هاشمی با بیان اینکه بحث تولید و اشتغال و معیشت مردم، به دلیل نبود و کمبود سرمایه، همچنان نتوانسته رونق داشته باشد، گفت: اکنون دولت سعی دارد تا بیشتر روی روابط خارجی تمرکز کند و به نظرم اگر روابط خارجی بهبود یابد، بحث سرمایه گذاری خارجی در کشور از حالت رکود خارج میشود. طبیعتا سرمایه گذاری باعث تولید و اشتغال و رونق گرفتن معیشت مردم می‌شود. 

محمدهاشمی رفسنجانی ادامه داد: بحث اقتصاد  و معیشت مهمترین سوال و اولویت مردم است و همه اعم از مردم و مسئولین نسبت به آن حساسیت دارند. رئیسی و دولتش نتوانسته به اندازه کافی برای مردم رونق اقتصادی و رفاه ایجاد کند.نظام جهموری اسلامی موظف است که ۱۵ موردی که در ماه ۳ قانون اساسی آمده است را برای مردم فراهم کند. از این جهت دولت رئیسی عملکرد موفقی نداشته است و به دلیل شرایط تشنج‌آفرینی در بعد سیاسی، نتوانسته اند جذب سرمایه داشته باشند.

این کارشناس سیاسی، با بیان اینکه در حوزه سیاست خارجی اقداماتی صورت گرفته است، گفت: به طور مثال همین مذاکراتی که با عربستان صورت گرفته است، اقدامات خوبی است و باید ادامه داشته باشد و روابطمان را با خارج از کشور بهبود و توسعه ببخشیم. نیاز مردم این است که در شرایط امن، رفاه و آرامش زندگی کنند. چراکه مردم دوران جنگ و تحریم را داشته اند و حالا نیاز به آرامش دارند. این یارانه برای مردم مطلوب نیست چرا که آنها گدا نیستند. مردم دوست دارند که کار کنند و اشتغال داشته باشند و با درآمد خودشان گذران زندگی کنند. این یارانه علاوه بر اینکه عزت مردم را زیر سوال می‌برد، اصلا مبلغ قابل توجه‌ای نیست و نمی‌توان با آن کاری کرد. این کشور ثروتمند است و مردمش شایسته هستند و باید در شرایط احترام و آرامش و رفاه زندگی کنند، نه اینکه به شکل کمیته امدادی زندگی کنند، چرا که در شان آنها نیست. 

هاشمی ادامه داد: در حوزه فرهنگ هم مانند حوزه اقتصاد، دولت عملکرد خوبی نداشته است. درست است که حجاب باید به عنوان یک ارزش شرعی رعایت شود، اما همه هم گفته اند که ارزش های شرعی را با زور نمی‌توان به مردم تحمیل کرد.مردم باید از قلب بپذیرند تا بتوانند آن را انجام دهند. نمی‌شود در سر آنها زد و به زور بگوییم این کار را انجام بده، اما این قانون کشور است و همه باید آن را رعایت کنند. اما دولت در زمینه فرهنگ اصلا عملکرد موفقی نداشته است. 

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بنجامین فرانکلین بنجامین فرانکلین سیاستمدار تاثیرگذار آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ ژانویه ۱۷۰۶

محل تولد: بوستون، ماساچوست، آمریکای بریتانیا

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: نویسنده، مخترع، دیپلمات، سیاستمدار و دولتمرد

حزب سیاسی: مستقل

درگذشت: ۱۷ آوریل ۱۷۹۰

ادامه
هانتر لابرادا هانتر لابرادا، بدنساز حرفه ای آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ مه ۱۹۹۲

محل تولد: تگزاس

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: ورزشکار بدنساز

قد: ۱۷۵

وزن: ۱۱۱ کیلوگرم

ادامه
باریش کیلیچ بیوگرافی باریش کیلیچ بازیگر جذاب ترکی (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۱ فوریه ۱۹۷۸

محل تولد: آرگووان مالاتیای ترکیه

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۲۲۰۴ میلادی

تحصیلات: لیسانس رشته اقتصاد از دانشگاه استانبول و مدرک کارشناسی ارشد در رشته زبان از دانشگاه یدی تپه

ادامه
ابوسعید سجزی ابوسعید سجزی دانشمند و ستاره شناس اصیل ایرانی

تاریخ تولد: ۳۴۰ هجری قمری

محل تولد: سیستان

محل زندگی: شیراز 

زمینه فعالیت: دانشمند در زمینه ستاره شناسی و ریاضی

دین: اسلام

آثار: حدود ۳۸ کتاب و رساله که حدود ۲۰ کتاب آن در مساهل ریاضی و بقیه درباره احکام نجوم

ادامه
محمدامین حزباوی بیوگرافی محمدامین حزباوی ستاره نوظهور فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۲

محل تولد: اهواز

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع وسط

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۸۴ سانتی متر

ادامه
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
غلامرضا نیکخواه غلامرضا نیکخواه بازیگر پیشکسوت ایرانی

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۲۷

محل تولد: بوشهر، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵، تئاتر مدرسه

تحصیلات: لیسانس علوم سیاسی و لیسانس رشته کارگردانی 

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش