پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۱ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۸۴۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

محمود علیزاده‌طباطبایی:

صداوسیما ناکارآمد است/ نظام اجرایی کشور به‌شدت آسیب دیده است

محمود علیزاده طباطبایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه مشکل اصلی کشور این است که برای نظام نظریه‌پردازی نشده است، گفت: در زمان انقلاب انجام نگرفتن این مساله طبیعی بود ولی بعد از آن و امروز که ۴۰ سال گذشته است، از اساتید و اندیشمندان دانشگاه و حوزه انتظار می‌رفت که با یک همگامی و بررسی بنشینند و یک نظامی را که در قرن ۲۱ بتوان با آن مملکت‌داری کرد طراحی کنند.

محمود علیزاده طباطبایی وکیل پایه یک دادگستری و حقوق‌دان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی با اشاره به سخنان علی لاریجانی درباره توصیه رهبر انقلاب برای انجام اصلاح ساختاری در کشور و در پاسخ به این پرسش که مساله «اصلاح ساختاری» مشمول چه موضوعاتی می‌تواند باشد، به اعتمادآنلاین توضیح داد: از زمانی که قانون اساسی تصویب شد، در فصل سوم آن اصلاح ساختار اداری و ایجاد نظام اداری کارآمد پیش‌بینی شده بود ولی این اصل محقق نشد و درباره این موضوع هیچ اقدامی صورت نگرفت و در اولین اصلاح قانون اساسی نیز نه تنها کارآمدی نظام بالاتر نرفت بلکه به مراتب بدترهم شد.

 

عملکرد متفاوت قوه قضاییه بعد از اولین اصلاحات در قانون اساسی

وی ادامه داد: یکی از موفقیت‌های نظام به عنوان مثال در قانون اساسی قبل از اصلاح اداره دموکراتیک قوه قضاییه بود؛ اینکه هر ۵ عضو شورای عالی قضایی به نحوی از سوی عالی‌ترین مقامات قضایی که قضات دیوان عالی کشور بودند، انتخاب می‌شدند. ۳ نفر از این افراد به صورت مستقیم از سوی قضات انتخاب می‌شدند و ۲ نفر نیز با مشورت قضات با رهبر انقلاب و دادستان کل و رییس دیوان عالی کشور انتخاب می‌شدند، اما با اصلاح قانون اساسی این شورا برداشته شد و اداره قوه قضاییه به فرد سپرده شد.

 

علیزاده طباطبایی با اشاره به عملکرد قوه قضاییه طی سه دهه گذشته، خاطرنشان کرد: من تصور می‌کنم که در طول سه دهه به شدت کارآیی قوه قضاییه رو به افول رفت. کمااینکه خود مقامات این دستگاه نیز بر این موضوع تاکید کرده‌اند.

 

انتقادات جدی نسبت به سازمان صداوسیما

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی همچنین با اشاره به عملکرد سازمان صداوسیما و طرح برخی انتقادات نسبت به عملکرد این سازمان، گفت: امروز شاهد آن هستیم که سازمان صداوسیما کارایی لازم را ندارد. آن هم در شرایطی که سازمان صداوسیما باید بیشترین مخاطب را داشته باشد ولی می‌بینیم که مسئولان آن امروز به هر دری می‌زنند تا بتوانند مردم را جذب کنند ولی مردم جذب صداوسیما نمی‌شوند. امروز مسئولان صداوسیما قبول دارند که شبکه‌های بیگانه و شبکه‌های مجازی چندین برابر صداوسیما طرفدار و مخاطب دارند.

 

نظام اجرایی کشور نیازمند اصلاحات است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین با بیان اینکه انتقاداتی به نظام اجرایی کشور وارد است و باید مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: متاسفانه در نظام اجرایی کشور ما ناکارآیی به‌شدت به چشم می‌خورد. به‌ویژه آنکه ما مدعی دموکراسی اسلامی- یا به تعبیر آقای خاتمی که «مردم‌سالاری دینی» را مطرح کردند- هستیم. ما امروز می‌بینیم که نهاد نظارتی با برداشت‌ها و تفاسیری که از قانون اساسی داشته، نظام اجرایی کشور را به شدت دچار آسیب کرده است.

 

قرار بود در سال ۶۸ رهبری به صورت شورایی ادامه پیدا کند

این وکیل پایه یک دادگستری و حقوق‌دان با بیان اینکه یکی از مسایلی که به عنوان «بن‌‌بست» در محافل مطرح می‌شود، بحث رهبری در حدود قانون اساسی است، گفت: آقایان سال ۶۸ در اصلاح قانون اساسی به این جمع‌بندی رسیدند که آن تصوری که از ولایت فقیه وجود داشت مبنی بر اینکه مرجع اعلم به عنوان ولی فقیه انتخاب شود، ممکن نیست چون مرجع اعلم آن زمان صلاحیت اداره کشور را نداشت. بنابراین شرط «مرجعیت» و «اعلم بودن» را برداشتند و شرط «اجتهاد» را گذاشتند. مضاف بر اینکه در همان زمان گروهی که اداره مملکت را در دست داشت، به این جمع‌بندی رسیده بودند که رهبری فردی پاسخگو نیست و با شخص آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان نماینده این گروه و دیگر مسئولان تمام تلاش خودشان را به کار گرفتند تا «رهبری شورایی» تصویب شود که در نهایت این اتفاق رخ نداد.

 

دیگر مثل امام و آیت‌الله خامنه‌ای نداریم

وی ادامه داد: آن زمان این واقعیت وجود داشت که شخصیتی مانند آیت‌الله خامنه‌ای- که هم مجتهد بودند و هم ۷ سال اداره مملکت را به عهده داشتند و دارای سوابق انقلابی بودند و نقطه ضعفی در کارنامه ایشان وجود نداشت- توسط خبرگان به عنوان رهبر انتخاب شدند. ولی امروز شاهد آن هستیم که ما چنین شخصیتی را در کشور نداریم.

 

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی افزود: من فکر می‌کنم که همه مسئولان به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید اصلاح ساختاری نظام انجام شود. امیدواریم این کار طبق یک فرآیند کاملا دموکراتیک تحقق پیدا کند و شایسته‌ترین افراد که در همه زمینه‌ها تسلط دارند بتوانند برای اصلاح ساختار قدمی بردارند.

 

مشکل اصلی نظام این است که برای آن نظریه‌پردازی انجام نشده است

وی با بیان اینکه مشکل اصلی کشور این است که برای نظام نظریه‌پردازی نشده است، گفت: در زمان انقلاب انجام نگرفتن این مساله طبیعی بود ولی بعد از آن و امروز که ۴۰ سال گذشته است، از اساتید و اندیشمندان دانشگاه و حوزه انتظار می‌رفت که با یک همگامی و بررسی بنشینند و یک نظامی را که در قرن ۲۱ بتوان با آن مملکت‌داری کرد طراحی کنند.

 

علیزاده طباطبایی در پایان با بیان اینکه توصیه رهبر انقلاب درباره اصلاح ساختارها را باید به فال نیک گرفت، خاطرنشان کرد: من اعتقاد دارم که این اصلاحات ساختاری از هر نوعی و سبکی یک قدم به سمت جلو و به نفع کشور و مردم است.

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش