پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۰۸۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

محسن غرویان:

امیدوارم خاتمی بازهم به فضای انتخاباتی ورود کند 

محسن غرویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

در حالی امروز پنجمین ماه سال شروع شد که در هشتمین روز آخرین ماه سال جاری قرار است انتخابات مجلس یازدهم برگزار شود. انتخاباتی که نسبت به ادوار گذشته از اهمیت فوق‌العاده بالایی برخوردار است. چرا که کشور هم به لحاظ رویدادهایی که در داخل رخ داده و هم به لحاظ مناسباتی که با نظام بین‌الملل دارد،‌ مانع‌های عدیده‌ای را پیش روی خود می‌بیند تا بتوان این طور گفت که «انتخاباتی با مشارکت بالا بیش از پیش لازم است.»

محسن غرویان مدرس فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌وگویی با «همدلی» با بیان اینکه « دوستان شورای ‌نگهبانی در روند تایید صلاحیت‌ها به گونه‌ای عمل کنند که مردم این حس پیدا کنند که قرار است کشور شاهد انتخاباتی آزاد باشد... کمااینکه آیت‌الله مصباح هم از موضع‌‌های تند گذشته عدول کرده و اعلام کردند، همه را نباید ضد دین و ضد انقلاب ببینیم که نشان می‌دهد،‌ ایشان با توجه به شرایط روز تغییر نظر داده‌اند.» به پرسش‌های طرح شده پاسخ می‌گوید:

توصیه آقای خاتمی برای رای دادن در انتخابات، واکنش‌هایی منفی را در پی داشت.

مردم باید بدانند که رای ندادن در هیچ شرایطی و با هر عذر و بهانه‌ای که باشد، کار خوبی نیست. مردم با رای دادن در اتفاقات کشور سهیم می‌شوند و به نوعی با انتخاب خود در اجرایی شدن برنامه‌ها و اتخاذ تصمیم‌‌های مهم نقش‌آفرینی خواهند کرد. بالاخره مملکت، مملکت خودمان است و باید برای رسیدن به پیشرفت و توسعه حمیت به خرج بدهیم. اگر مردم خدای ناکرده با صندوق‌های رای قهر کنند، شک نداشته باشید که مشکلاتی عدیده انتظارمان را خواهد کشید.

اما مردم گله دارند و می‌گویند رای‌هایی که در این چند سال داده‌اند، برای‌شان آورده‌ای نداشته است. در واقع مشخصا از عملکرد دولت روحانی و مجلس دهم رضایت ندارند.

معلوم است که مردم راضی نیستند. به هرحال در یک سال و چند ماه گذشته وضعیت اقتصادی به کلی به هم ریخت و مردم مایحتاج اولیه خود را به چند برابر قیمت گذشته خریداری کردند که این موجب شد تا تعدادی از اقلام لازم را از سبد خانواده خالی کنند و در نتیجه سفره‌های‌شان کوچک شود. اما به نظر من این اصلا و ابدا دلیل خوبی برای رای ندادن نیست. رای ندادن موجب می‌شود یکسری از ناکارآمدها روی کار می‌آیند و اوضاع را از اینی که هست، بدتر می‌کنند. شاید بگویید،‌ همین‌هایی که مردم انتخاب کردند هم نتوانستندکاری کنند که در جواب باید گفت،‌ ایران شرایط توام با تهدیدی با دنیا دارد و به همین دلیل شرایط سخت شد.

از کجا معلوم نفراتی که قرار است در انتخابات کاندیدا شوند،‌ کارآمد باشند؟

به نکته خوبی اشاره کردید. به همین دلیل باید از تشکیلات اصلاح‌‌طلبی خواست افرادی را برای حضور در لیست انتخاب کنند که مطابق با آرمان و تفکر اصلاح‌طلبی بتوانند برای کشور و مردم کاری انجام بدهند. به هرحال لیستی که برای انتخابات هشتم اسفند سال جاری معرفی خواهد شد،‌ به نوعی آبروی اصلاحات خواهد بود و به همین دلیل در گزینش چهره‌ها باید بزرگان اصلاحات تمام تلاش‌شان را به کار بگیرند تا با تشخیص صحیح سره از ناسره، بتوانند بعدها از انتخاب خودشان به خوبی دفاع کنند وهم اینکه منتخبان جدید در برچیدن مانع‌های پیش رو به توفیق برسند تا انشاءالله بار دیگر آرامش و راحتی خیال در لایه‌‌های مختلف جامعه تزریق شود.

مردم در این مدت خیلی اذیت شدند، با این توضیح که اذیت شدن مردم به هیچ وجه در شان نظام جمهوری‌اسلامی نیست و در هر شرایطی نخواهد بود. به همین دلیل به افرادی نیاز داریم تا اهل بازی‌‌های سیاسی نباشند و افرادی روشن باشند که بر اساس واقعیت‌ها فعالیت کنند. البته هیچ کس علم‌ غیب ندارد و ممکن است افراد بعد از برنده شدن در انتخابات تغییر موضع بدهند. به همین دلیل لازم است تا با بینشی دقیق افراد انتخاب شوند.

با این حال همچنان نسبت به حضور مردم در پای صندوق‌های رای تشکیکی جدی وجود دارد؟

مردم حق دارند، به نوعی به شرایط بدی که دچارش شده‌اند،‌ اعتراض کنند. در چنین فضایی لازم است تا با گفت‌وگو و ارائه گزارش و سخنرانی‌ها و برگزاری جلسات مختلف فضا را برای حضور در انتخابات فراهم کنیم.

در چنین موقعیت مملو از تردید، شورای ‌نگهبان می‌تواند با تغییر رویه تاثیرگذار باشد؟

دقیقا!‌ شورای‌ نگهبان قبل باید با شورای ‌نگهبان سال ۹۸ تغییرهای زیادی داشته باشد. در واقع با توجه به مشکلات داخلی و البته گره‌هایی که در رابطه با مناسبات بین‌الملل ما را درگیر کرده است، قطعا باید دوستان شورای ‌نگهبان در روند تایید صلاحیت‌ها به گونه‌ای عمل کنند که مردم این حس را پیدا کنند که قرار است کشور شاهد انتخاباتی آزاد باشد. در چنین حالتی نظام انتخاباتی پر شور را تجربه خواهد کرد. کمااینکه آیت‌الله مصباح هم از موضع‌‌های تند گذشته عدول کرده و اعلام کردند، همه را نباید ضد دین و ضد انقلاب ببینیم که نشان می‌دهد،‌ ایشان با توجه به شرایط روز تغییر نظر داده‌اند.

یعنی سیستم هم به این نتیجه می‌رسد که تغییر رویه الزام است؟

امیدوارم این چنین شود و آقایان به این نتیجه برسند که احراز صلاحیت‌ها به گونه‌ای باشد که شایسته‌ها و کاردان‌ها فرصت حضور در عرصه را داشته باشند. حتی لازم است، آزادی‌های بیشتری به مردم بدهند تا این حس را پیدا کنند که در امر مهم حکومت‌‌داری نقش دارند که به وجود آمدن چنین ذهنیتی موجب می‌شود برای رای دادن انگیزه‌ای کافی داشته باشند.

مشخصا سیدمحمد خاتمی در این بین چقدر می‌تواند منشاء اثر باشد؟

بالاخره آقای خاتمی در بین مردم محبوبیت فوق‌العاده‌ای دارد و به همین دلیل مردم حرف و توصیه‌های ایشان را جدی می‌گیرند. انشاءالله در انتخابات آتی ایشان بازهم ورود خواهد کرد تا اسباب انتخاباتی پرشور فراهم شود.

با توجه به جمیع جهات چه چشم‌اندازی را برای فضای انتخاباتی هشت اسفند پیش‌بینی می‌کنید؟

به نظر من مردم همچنان روند دموکراسی‌خواهی را ادامه خواهند داد و در حوزه‌های انتخابیه حاضر خواهند شد. بازهم امیدوارم شورای ‌نگهبان در تعیین صلاحیت‌ها به گونه‌ای عمل کند تا نخبگان و کاربلدها بتوانند فرصت حضور داشته باشند و بعد از رد کردن مرحله انتخابات، با کار و تلاشی واقع‌بینانه گره‌های کور کشور را باز کنند تا مردم بتوانند در آرامش باشند. در پایان، تاکید موکد دارم که هم از حضور افراد کارشناس در انتخابات جلوگیری نشود و هم اینکه نظام به مردم آزادی بدهد تا انگیزه بالایی برای مشارکت داشته باشند.

علی رزاقی‌راد

  • 14
  • 91
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش