جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۸۹۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

در ادامه نگرانی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان؛

این بار چه کسی برای اصلاح‌طلبان در شورای نگهبان ریش گرو می‌گذارد؟

نگرانی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
دغدغه رد صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان طی سال‌های گذشته، نگرانی بسیاری برای اصلاح‌طلبان ایجاد کرده و این مسئله موجب شده برخی چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله غلامرضا تاجگردون، از اعضای لیست امید مجلس، نام افرادی چون عارف را به عنوان ریش سفید جریان اصلاح‌طلب در ارتباط با شورای نگهبان مطرح کنند.

به گزارش برنا، دغدغه رد صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان طی سال‌های گذشته تاکنون، نگرانی بسیاری از اصلاح‌طلبان بوده است. این مسئله موجب شده برخی چهره‌های اصلاح طلب از جمله غلامرضا تاجگردون، از اعضای لیست امید مجلس، نام افرادی همچون عارف را به عنوان ریش سفید جریان اصلاح‌طلب در ارتباط با شورای نگهبان مطرح کند. در این ارتباط «غلامحسین کرباسچی»، دبیرکل کارگزاران سازندگی، درباره شورای نگهبان و رد صلاحیت‌ها به «برنا» گفته است: «بنده نه شورای نگهبان بودم، نه نماینده و نه با شورای نگهبان سروکار داشتم. به هر حال بنده که تاکنون کاندیدا نشده‌ام تا از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شوم!»  

سخنان کرباسچی در حالی است که  بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقدند باید در انتخابات حضور پیدا کنند آن هم حضور حداکثری. حال پرسش این است که این حضور حداکثری چگونه اتفاق خواهد افتاد؟

طی ماه‌های گذشته بسیاری از اصلاح‌طلبان گفتگو با شورای نگهبان و رایزنی اصلاح‌طلبان با آن را مطرح کرده‌اند اما همواره این پرسش مطرح شده چه کسی از میان اصلاح‌طلبان می‌تواند به عنوان رابط بین شورای نگهبان و اصلاح‌طلبان عمل کرده و به تعبیری ریش گرو بگذارد.

در این ارتباط غلامرضا تاجگردون، از اعضای لیست امید، در گفتگو با خبرآنلاین به این پرسش پاسخ داده است. او در این گفتگو گفته: «رایزنی با شورای نگهبان می‌تواند موثر باشد چراکه چنین تجربه‌ای در گذشته وجود داشت. در دوره‌ای کروبی بسیار تاثیرگذار بود و به اصطلاح ریش گرو می‌گذاشت.»

او می‌افزاید: «به نظرم به جای افتادن به جان یکدیگر، بهتر است در اندک فرصت باقی‌مانده چنین ظرفیتی را ایجاد کنیم. البته افرادی که مورد وثوق شورا نیز باشند.»

تاجگردون با وجود انتقادهایی که به محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس و رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، داشته اما او را به عنوان فردی مورد وثوق نام می‌برد.

غلامرضا تاجگردون در این باره گفته است: «مثلا شخص عارف بهترین گزینه است. اصلاح‌طلب‌ها متاسفانه نمی‌توانند ظرفیت‌ها را به درستی تشخیص دهند. تصور می‌کنند عارف چون سرلیست بوده باید حتما وارد ستیزهای سیاسی شود در صورتی که می‌توان از او برای صلح با طرف‌هایی به‌مانند شورای نگهبان استفاده کرد. در مجلس دور پیشین اگر اختلافات خیلی شدت پیدا می‌کرد،  لاریجانی پا درمیانی نمی‌کرد بلکه ابوترابی بود که وساطت می‌کرد.»

او از ابوترابی‌فرد از جمع اصولگرایان و از عارف از جمع اصلاح‌طلبان به عنوان افرادی یاد می‌کند که می‌توانند، میانداری کنند. به ویژه اصلاح‌طلبان که دغدغه رد صلاحیت‌های شورای نگهبان را همواره در نظر دارند.

سخنان تاجگردون درباره معرفی عارف به عنوان رابط شورای نگهبان و همچنین رایزنی با شورای نگهبان مورد استقبال بسیاری از اصلاح‌طلبان از جمله حزب مردم سالاری، مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب و در عین حال مورد بی‌تفاوتی برخی دیگر قرار گرفت.

داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی مردم سالاری، در این باره به برنا گفته است: «همه احزاب اصلاح‌طلب از جمله حزب مردم‌سالاری باید در چارچوب شورای عالی سیاست‌گذاری عمل کنند و  عارف به عنوان رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بهترین گزینه برای رایزنی با شورای نگهبان است.»

به نظر می‌رسد گزینه پیشنهادی تاجگردون به مزاق برخی خوش نیامده است. از این رو غلامحسین کرباسچی، دبیرکل کارگزاران سازندگی، نظر دیگری دارد وبه برنا می‌گوید: «فردی مانند تاجگردون جزو ائمه چهارده گانه نیست که درباره گفته‌های او تحقیق شود. همین طوری سخنی گفته است.»

او می‌افزاید: «چنین سخنانی را نباید جدی گرفت چراکه تا انتخابات زمان بسیاری باقی مانده است. بنده هم در این زمینه کسی را سراغ ندارم. گفته‌های تاجگردون حرف مستندی نیست و به تعبیری صحبت‌های بیهوده‌ای است.»

پیش از این اصلاح‌طلبانی چون علی تاجرنیا به برنا گفته‌اند: «احساس می‌کنم مثل دوره‌های گذشته شورای نگهبان سخت‌گیرانه برخورد خواهد کرد و باز هم امکان رقابت در بیش از نیمی از کرسی‌های مجلس وجود نخواهد داشت. بدون شک با توجه به مجموعه شرایط، مجلس آینده به صورت احتمالی، حداکثر چیزی مشابه مجلس فعلی خواهد بود.»

همچنین جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران، نیز به برنا گفته است: «ما کاندیداهای مشخصی داریم اگر نامزدهای ما از فیلتر شورای نگهبان رد شوند حتما لیست می‌دهیم.» او می‌افزاید: «هیچ صحبت رسمی میان شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان صورت نگرفته است و شورای نگهبان باید از عارف به صورت رسمی دعوت و قبول کند که با ما گفتگو کند. ما همیشه اعلام کرده‌ایم برای گفتگو آماده هستیم. درصددیم با همه صاحبان قدرت گفتگو و تعامل در چهارچوب قانون و با هدف احقاق حقوق مردم، داشته باشیم.»

گفتنی است؛ چندی پیش اصلاح‌طلبان چندین گزینه را برای حضور درانتخابات مطرح کرده بودند از حضور مشروط گرفته تا تحریم انتخابات و عدم شرکت در آن و یا مشارکت حداکثری. این گزینه‌ها در حالی است که اصولگرایان همه عزم خود را برای حضور در انتخابات جزم کرده‌اند به گونه‌ای که انتخابات مجلس را سکوی پرش خود برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می‌دانند و بدون نگرانی از رد صلاحیت‌های شورای نگهبان، خود را پیروز زودهنگام انتخابات اعلام می‌کنند.

حال در مقابل اصلاح‌طلبان با دغدغه‌ای همچون ردصلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان مانند سال‌های گذشته برای انتخابات اسفند پیش‌رو، مواجه هستند و همواره به این مسئله اشاره کرده‌اند و باید دید در زمان انتخابات چه اتفاقی رخ خواهد داد.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش