جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۳ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۶۲۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی:

اگر خودمان کسی را از دست دهیم چه حالی خواهیم داشت؟/ خانواده‌های داغدار باید از طریق همدردی صاحبان قدرت حس می‌کردند که حامی رسمی دارند

عباس عبدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
این تحلیلگر مسائل سیاسی نوشت: اگر خودمان کسی را از دست دهیم چه حالی خواهیم داشت؟ قدرت تخیل می‌تواند ما را به جای خانواده‌های داغدار نشانده و در درد و غم آنان شریک شویم. آنان باید از طریق همدردی کامل صاحبان قدرت با بازماندگان حس می‌کردند که حامی رسمی دارند و اگر هم خطایی صورت گرفته آن را تحمل می‌کنند.

عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در یادداشتی درباره سقوط هواپیمای اوکراین نوشت: اتفاق تاسف‌بار سقوط هواپیما سه وجه برجسته اصلی و چند وجه محدودتر و فرعی داشت که باید میان آنها تمایز قائل شد.

وجه اول که برجسته‌تر می‌نمود، ساقط شدن یک هواپیما به وسیله یک موشک پدافندی است. در این باره پرسش‌های فراوانی مطرح است؛ اینکه چرا کل آسمان ایران در آن لحظات بسته نشده است؟ یا اینکه چرا این هواپیما از طرف رادار شناسایی نشده؟ در حالی که آن ساعت نقطه پیک ترافیک هوایی تهران است. حتی ممکن است فرضیه‌های خرابکاری خارجی در وقوع این حادثه را مورد بحث قرار داد به ویژه آنکه شواهد و قرائن (بدون اظهارنظر درباره اعتبار یا دقت آنها) در این زمینه وجود دارد که امکان بررسی آنها هست.

وجه دوم این رویداد تلخ و در ادامه آن، نحوه برخورد با خانواده‌های دغدار بود که باید توجه صددرصدی به آنان می‌شد. انسان بماهو انسان باید در هر نظامی ارزشمند باشد. در این میان شهروندانی که تابعیت دارند باید از ارزش مساوی و بسیار بالایی برخوردار باشند. حکومت برای مردم است. مردم و شهروندان باید در نقطه محوری سیاست‌های هر حکومتی باشند‌. این حد از بی‌محلی و بی‌توجهی به این کشتگان بی‌گناه و نخبه و خانواده‌های آنان را مقایسه کنید با رفتاری که با کشته‌شدگان بی‌گناه مسجد ارگ تهران در سال ۱۳۸۳ رخ داد. البته آن حساسیت خوب و بجا بود ولی این حد از بی‌توجهی قابل پذیرش نیست و ناشی از تبعیض است و عوارض سوئی دارد.

چه اشکالی داشت که همه آنها دعوت شوند و در جریان رسیدگی‌ها قرار گیرند، نماینده داشته باشند، از آنان استمالت شود؟

اگر خودمان کسی را از دست دهیم چه حالی خواهیم داشت؟ قدرت تخیل می‌تواند ما را به جای خانواده‌های داغدار نشانده و در درد و غم آنان شریک شویم. آنان باید از طریق همدردی کامل صاحبان قدرت با بازماندگان حس می‌کردند که حامی رسمی دارند و اگر هم خطایی صورت گرفته آن را تحمل می‌کنند. ولی این نحوه رفتار جز اینکه بر زخم‌های این خانواده‌ها نمک می‌پاشد هیچ نتیجه دیگری ندارد.

آبروی هر نظامی در گرو عزت و سربلندی و احترامی است که مردمش دارند و نه برعکس. با وجود این مساله مهم‌تر و کلیدی‌تر در این رویداد برای مردم ما و تا حدی مردم جهان، پنهانکاری آگاهانه رخ داده و حتی بیان صریح و خلاف واقع مقامات رسمی بر تکذیب برخورد موشک بود. حتی می‌توانستند اعلام کنند که تا رسیدگی کارشناسی صورت نگیرد، ما هیچ اظهارنظر سلبی و ایجابی نمی‌کنیم. هرچند این اظهارنظر هم کافی نبود، بلکه از مواضع فعلی کمتر ضرر داشت، زیرا از نظر عرف بیرونی کلیت حکومت یکپارچه است و چون می‌دانستند که با شلیک زده‌اند باید همان را اعلام می‌کردند و سپس بلافاصله می‌گفتند که در پی تعیین چرایی ماجرا هستند.

این وجه سوم این رویداد ناگوار است که اهمیت بیشتری دارد. اینکه آنان می‌دانستند با شلیک موشک هواپیما سقوط کرده است و در عین حال به مردم و حتی به بخش‌های دیگر حکومت از جمله وزارت راه و سازمان هواپیمایی دولت و غیره اعلام کرده‌اند که موشک شلیک نشده و حتی این فرضیه را مضحک معرفی کرده‌اند؟ حتی پس از اعلام ماجرا هم خلاف‌گویی را ادامه دادند. مشکلی که اکنون وجود دارد، زیر سوال رفتن اعتبار تمامی ادعاهای موجود است. تمام کسانی که به نحوی در این پنهانکاری به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم نقش داشته‌اند، پیش از هر کاری باید تکلیف خود را با این اتفاق و عمل روشن کنند. پیش از آن هر موضعی که بگیرند، حمل بر دروغ خواهد شود. این رفتار زشت در گذشته نیز وجود داشته است و متاسفانه به مذاق برخی‌ها خوش می‌آمد، لذا به آن عادت کردند در نتیجه در این مورد خاص که مرتکب شدند هزینه همه بدهکاری‌های سابق را باید بپردازند.

من شخصا شاهد بوده‌ام هنگامی که دروغگویی برخی دست‌اندرکاران را شرح می‌دادم یا دیگران گفته‌اند، طرف‌های شنونده به جای آنکه ناراحت شوند و اخم کرده یا گریه کنند، خندیده‌اند! برخورد تند و از روی ناراحتی مردم با پنهانکاری در این ماجرا به نوعی تسویه‌ حساب با تمامی دروغ‌های گفته شده قبلی نیز هست. گرچه هر سه مساله مهم است، ولی سومی اهمیت تعیین‌کننده و بیشتری دارد و به نوعی دو مورد دیگر نیز ریشه در وجود همین مشکل سوم دارند.

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش