سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۱۶ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۸۷۰
فرهنگ و حماسه

مظلومیت مضاعف ارتش و شهدای ارتشی

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه,شهدای ارتش

دنیا، برای خود قهرمانان خیالی می‌سازد و چنان پروپگاندا راه می‌اندازد که گویی حقیقتاً قهرمانند و بارها در مقابله با دشمنان، کارهای ناشدنی را ممکن کرده‌اند. آنان دارند قهرمانان خیالی خود را به کمک ابزار هنر و رسانه به عنوان قهرمانان حقیقی به جهان قالب می‌کنند اما ما با قهرمانان پهلوان واقعی خود چه کرده‌ایم؟ جوابش این است؛ با عرض شرمندگی، کاری که باید را انجام نداده‌ایم.

به گزارش ایسنا، غلامرضا بنی‌اسدی پس از این مقدمه در روزنامه «جمهوری اسلامی» می‌نویسد: ما - با همه ادعاهامان - چندان کاری نکرده‌ایم برای شهدا، مخصوصاً شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران. کار در خوری نکرده‌ایم، در خور کاری که آن‌ها برای این مرز و بوم انجام دادند و اگر نبود مجموعه‌های تلویزیونی مثل شوق پرواز و سیمرغ درباره امیران شهید بابایی، کشوری و شیرودی و آنچه که درباره شهید قهرمان خلبان امیر عباس دوران ساخته شد، سهم ارتش از مجموعه کارهای تلویزیونی چقدر بود؟ آیا چیزی بالاتر از صفر؟

نمی‌دانم اگر هر کدام از این شهدای قامت کشیده در دیگر کشورها بودند، چگونه آنان را به آسمان می‌رساندند اما می‌دانم ما چنان عمل کرده‌ایم که این مردان آسمانی حقیقتاً در زمین و در میان ما که استقلال و عزت خود را مدیون آنان هستیم ناشناخته مانده‌اند و دلاوران زنده عرصه آتش و خون در پیچ و خم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شده‌اند. تازه اسم‌هایی که بر قلم آمد و پیشتر برهه‌هایی از حماسه‌آفرینی‌شان در قاب تلویزیون میهمان چشم‌ها و اندیشه‌ها شد درباره خلبانان است و الا درباره نیروی زمینی و دریایی که کار در خوری نشده است. آیا صیاد شیرازی، آبشناسان، اقارب‌پرست و... هر کدام نمی‌توانند لااقل قهرمان یک فیلم و فیلم باشند؟

از خود پرسیده‌ایم که چقدر این امیران را می‌شناسند نسل امروز؟ نسل خود ما چقدر می‌شناسند اینان را، شناختن پیشکش، چند نفرمان هستند که الان اگر از آن‌ها نام امرای شهید ارتش را بپرسیم یا نام دلاوران زنده را که قهرمانان جنگ بودند، می‌توانند به اندازه انگشت‌های دو دست اسامی آنان را برشمرند؟ شهدای ارتش و حتی عملیات‌های بزرگی که ارتش در آن نقش محوری داشت، برای ما ناشناخته مانده است. بخشی از این را باید سازمان‌های متولی در ارتش پاسخ بدهند و بخشی از آن بر دوش ما اصحاب رسانه سنگینی می‌کند و بر شانه‌های سینما و هنر و هر کس که می‌تواند کاری بکند و نکرده است.

ارتش باید آغوش خود را به سوی رسانه‌ها و اصحاب هنر باز کند و اینان نیز باید با تمام توان برخیزند تا ادای دین کنند به مردان حماسه‌ساز این مرز و بوم. باید نسل امروز، با این چهره‌ها و عملیات‌ها و... آشنا شود تا در فردا روز، در فردای مبادا، که شاید پیش بیاید، هر کدام خود یک قهرمان شوند، یک صیاد شیرازی، یک عباس دوران.

دنیا دارد قهرمانان نداشته‌اش را اسطوره جهانی می‌کند، دارد مرد عنکبوتی و بن تن را در دیده و دل فرزندان ما بزرگ می‌کند، اما ما از مردان بزرگ و قهرمانان واقعی این مرز و بوم غافلیم. به باور من این غفلت یک اقدام ضدانقلابی است. باور انقلابی حکم می‌کند، قهرمانان انقلاب را به جامعه انقلابی معرفی کنیم تا همگان بدانند که روزگاری این مردان با کمترین امکانات در برابر دشمنی ایستادند که مستظهر به قدرت شرق و غرب بود؛ ارتشی را به زانو در آوردند که مدرن‌ترین تجهیزات دو بلوک باطل دنیا را توأمان در اختیار داشت.

قدرت واقعی ما، شهدا بودند و رزمندگان ارتشی، سپاهی، بسیجی و جهادی که با سلاح ایمان و تدبیر و شهادت طلبی می‌جنگیدند. دشمن «سوپراتا ندارد» داشت، ما عباس بابایی، او میراژ داشت ما عباس دوران. او میگ و سوخو و بالگرد و موشک داشت، ما یاسینی و ستاری و کشوری و شیرودی. او تانک T72 داشت و ما صیاد شیرازی. او ایسوزو داشت، ما ناوچه پیکان و شهید هاشمی و... در کنار سپاه پاسدارانی که هر سردارش، یک تاریخ حماسه و بسیجی که هر رزمنده‌اش یک قهرمان واقعی بود.

آن‌ها آهن داشتند و ما آدم. آن‌ها تانک داشتند و ما حسین فهمیده، آن‌ها «سحره» نظامی جهان را به خدمت گرفته بودند، ما باطل‌السحرهایی چون کاوه و برونسی و همت و باکری و چمران و... داشتیم و این‌گونه بود که در نبرد نابرابر، ما دست بالاتر را گرفتیم و... عاشورا تمام شد. امروز از عاشورای هشت‌ساله گفتن و مقتل خواندن وظیفه ماست و در اولویت نخست وظیفه بازماندگان دفاع مقدس وظیفه ارتش، سپاه، بسیج است و همه آنانی که باید بگویند، اما کم می‌گویند مخصوصاً ارتش که از کم هم کمتر می‌گوید...

خدا کند تا مردان حماسه را نفسی در جان است، کلمه‌ها، کلام شوند در زبان‌ها و از آن حماسه بگویند و از فرهنگی که آن هشت‌سال را متمایز کرد تا درسی باشد برای امروز، فردا و فرداهای ما...

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش