دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۶۰۰۵۰

زندگینامه فرمانده شهید ولی مزارعی

شهید ولی مزارعیشهید ولی مزارعی
شهید ولی مزارعی یکی از شهیدان دوران دفاع مقدس می باشد که اصالت وی به روستای گلستان شهرستان کازرون برمی گردد. این شهید در عملیات کربلای چهار به شهادت رسید و پیکر مطهر او در محل تولدش به خاک سپرده شد. در ادامه این مقاله از سرپوش به زندگینامه این شهید می پردازیم.

چکیده بیوگرافی شهید ولی مزارعی:

نام کامل: ولی مزارعی

تاریخ تولد: خرداد ۱۳۳۷

تاریخ اعزام به جبهه: ۱۱ اسفند ۱۳۶۱

محل تولد: روستای گلستان شهرستان کازرون

تاریخ شهادت: ۴ دی ۱۳۶۵

آرامگاه: زادگاهش روستای گلستان

 شهید ولی مزارعی در کنار دوستشبیوگرافی شهید ولی مزارعی

بیوگرافی شهید ولی مزارعی:

شهید ولی مزارعی در خرداد ۱۳۳۷ در روستای گلستان به دنیا آمد. این روستا در سه کیلومتر جنوب شهرستان کازرون واقع شده است. این شهید در یک خانواده متدین به دنیا آمد و از همان دوران کودکی خود آرزوی شهادت را در درون خود رشد داد، همین موضوع سبب شد شمع وجود او روز به روز روشن تر شود و میل او برای رسیدن به تکامل در اسلام رشد کرد. او تصمیم گرفت برای پیشرفت در این مورد به فراگیری و گسترش علم اسلام خود بپردازد. 

شهید ولی مزارعی درس شهادت را از سرور آزادگان جهان امام حسین(ع) آموزش دید، او متوجه شد که چگونه باید زندگی کند و چگونه باید از دنیا رفت. 

شهید ولی مزارعی و همرزمانشزندگینامه شهید ولی مزارعی

ولی مزارعی دوران ابتدایی خود را در همان زمان کودکی طی کرد اما به دنبال مشکلات زندگی و نبود امکانات آموزشی نتوانست تحصیلات عالیه خود را پشت سر بگذارد. البته ایشان از هوش و استعداد بسیار زیادی برخوردار بود و بسیاری از دوستانش اعلام کرده بودند که میزان سواد او از تحصیلاتش بسیار بیشتر بوده است. 

شهید ولی مزارعی علاوه بر پیشرفت علمی از لحاظ فنی هم در سطح بسیار بالایی قرار داشت. ایشان در حوزه مکانیک، ماشین‌آلات، جوشکاری، لوله‌کشی و معماری مهارت بسیار زیادی داشت و در تمامی این رشته ها مشغول به کار بود درنتیجه درآمد بسیار خوبی از این جهت به دست می آورد. 

شهید ولی مزارعی بیشتر زمان و درآمد خودش را در راه خدا و کارهای خیر صرف می کرد و به عنوان یک بازوی قوی در روستای خود به خصوص برای برادران پایگاه مقاومت محسوب می شد. آنها از وجود شهید استفاده می کردند و در تمامی قسمت های روستا وجود او به شدت احساس می شد. تنها چیزی که شهید به آن فکر نمی‌کرد منافع شخصی بود، به همین علت زندگی پیامبرگونه و ساده‌ای داشت.

شناسنامه شهید ولی مزارعیشناسنامه شهید ولی مزارعی

سبک زندگی و خصوصیات اخلاقی شهید ولی مزارعی به گونه ای بود که همه از وی به عنوان الگو و نمونه از او یاد می کردند. درصورتی که از کسی طلب داشت ممکن بود پرداخت آن چندین ماه حتی چند سال تاخیر داشته باشد و هیچگاه از کسی طلب خواهی نکرد. شهید ولی مزارعی در امور خیریه مانند ساخت مسجد، مدرسه، جاده، آب آشامیدنی کمک مادی و مالی می کرد و اگر در فعالیت ها نیاز به کمک داشتند، یکی از پیش قدم ها محسوب می شد. در هر قسمت از روستا می توانستند آثار خیریه این شهید را مشاهده کرد. 

شهید ولی مزارعی یکی از افراد بود که پیش از انقلاب، همراه با افراد فعال در مسجد علیه رژیم شاهنشاهی اقداماتی انجام داد و در کلاس های قرآنی و سخنرانی های شب جمعه در مسجد صاحب الزمان روستای خود شرکت می کرد. بعد از انقلاب نیز، وی یکی از افرادی بود که در پیشبرد اهداف انقلاب فعالیت می کرد تا زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد. 

شهید ولی مزارعی و برادرششهید ولی مزارعی و برادرش

شهید ولی مزارعی در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۶۱ به جبهه جنگ رفت و در منطقه عملیاتی عین خوش، همراه با سایر هم رزمانش برای مبارزه با نیروهای متجاوز تلاش کرد. او فردی ساکت، آرام و کم صحبت بود که بسیار کم از حالت ناراحتی خود صحبت می کرد یا آن را نشان بدهد. بیشتر زمان ها صورت خود را با تبسم زینت می داد و خود را با اخلاق پسندیده زیبا می کرد. شهید ولی مزارعی از سمت بسیج به عنوان فرمانده پایگاه مقاومت شهید فلاحی انتخاب شد و مخلصانه فعالیت می کرد. 

بعد از اینکه ماموریت این شهید در جبهه تمام شد به روستای خود برگشت و همواره روح و فکر خود را در جبهه جا گذاشت و هیچگاه از جبهه جنک غافل نشد. هر هفته با همکاری برادران پایگاه مقاومت و مردم کمک‌های نقدی و جنسی اهالی روستا را جمع‌آوری و به جبهه می‌فرستاد.

شهید ولی مزارعی با وجود گرفتاری های بسیار زیاد هیچگاه ارتباط خود را با جبهه قطع نکرد، به صورت هفته ای به بسیج سپاه می رفت و فعالیت می کرد، تا زمانی که مسئولین اعلام کردند که کاروان یکصد هزار نفری محمد رسوالله(ص) روانه جبهه می‌گردد، ایشان که عاشق جبهه و جنگ بودند همراه با تعدادی از برادران خود برای ثبت نام داوطلبانه نام نویسی کرد. 

تابوت شهید ولی مزارعیتابوت شهید ولی مزارعی

شهادت شهید ولی مزارعی:

شهید ولی مزارعی در ۸ بهمن همراه با کاروان سپاهیان محمد(ص) به‌عنوان فرمانده دسته عازم میدان‌های نبرد شد. چند روز بیشتر طول نکشید که عملیات کربلای ۴ آغاز شد. 

شهید در کربلای ۴ شرکت کرد و درنهایت در سحرگاه پنجشنبه در تاریخ ۴ دی ۱۳۶۵ بعد از جنگیدن شجاعانه در شلمچه شهید شد. 

پیکر پاک این شهید در تاریخ ۸ دی ۱۳۶۵ به زادگاه خود روستای گلستان برده و به خاک سپرده شد. آخرین باری که شهید به جبهه رفت یک ماه طول کشید که یادآور جمله‌ای می‌شود که خود شهید به دوستانش گفته بود: «یک ماه که در جبهه ماندم، برمی‌گردم.» 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش