جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۴۲ - ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۰۶۱
نجوم و فضا

کوبیدن یک فضاپیما به یک سیارک توسط چین!

کوبیدن یک فضاپیما به یک سیارک توسط چین,ماموریت دارت سازمان ناسا
چین هم یک فضاپیما را به یک سیارک می‌کوبد!

چین نیز مانند ناسا قصد دارد یک فضاپیما را برای تغییر مسیر یک سیارک در ماموریتی مشابه با ماموریت DART ناسا در سال گذشته ، به فضا پرتاب کند؛ اگرچه این فضاپیما یک سیارک کوچکتر را هدف قرار خواهد داد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس نیوز، چین اعلام کرده است که یک مأموریت دفاع از سیاره را به سمت یک سیارک‌ (Asteroid) کوچک نزدیک به زمین به نام VL۵ ۲۰۱۹ پرتاب خواهد کرد.

چن شی (Chen Qi) از آزمایشگاه اکتشافات اعماق فضای چین، هدف این ماموریت را طی ارائه ای در هشتمین کنفرانس دفاع سیاره ای IAA در وین اتریش اعلام کرد.

به گفته وی، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این ماموریت دومین آزمایش دفاع سیاره ای برای برخورد با یک سیارک پس از ماموریت دارت (DART) ناسا خواهد بود که در سال گذشته انجام شد.

ماموریت دفاع سیاره ای چین

سیارک VL۵ ۲۰۱۹ یک سیارک کوچک با قطر تقریباً ۳۳ متر است که تقریباً هر ۳۶۵ روز یک بار به دور خورشید می چرخد، به این معنی که اغلب به زمین نزدیک می شود.

اگر چه این سیارک توسط ناسا به عنوان یک سیارک نزدیک به زمین (NEA) طبقه بندی می شود، ولی بعنوان یک سنگ فضایی بالقوه خطرناک در نظر گرفته نمی شود، زیرا شبیه سازی ها نشان می دهد که در آینده قابل پیش بینی با زمین برخورد نخواهد کرد.

مأموریت آزمایشی دفاع سیاره ای چین به سیارک VL۵ ۲۰۱۹ قرار است در سال ۲۰۲۵ با موشک لانگ مارچ ۳بی (Long March ۳B) پرتاب شود.

مأموریت دفاع سیاره ای چین نیز دقیقاً مانند مأموریت DART ناسا، شامل یک فضاپیمای ناظر و یک فضاپیمای ضربه ای است که با VL۵ ۲۰۱۹ برخورد می کند تا مسیر حرکت آن را تغییر دهد.

وو ویرن (Wu Weiren) طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه چین در گزارشی از رسانه دولتی چین CCTV در نوامبر سال گذشته توضیح داد که هر فضا پیما (Spacecraft) یک مسیر جداگانه را دنبال خواهد کرد. فضاپیمای ناظر ابتدا برای تجزیه و تحلیل این سنگ فضایی و مطالعه توپوگرافی آن به VL۵ ۲۰۱۹ می رسد و فضاپیمای ضربه ای کمی دیرتر می رسد و با سیارک برخورد می کند.

تغییر مسیر یک سیارک

سازمان ملی فضایی چین (CNSA) امیدوار است که مسیر سیارک VL۵ ۲۰۱۹ را بین ۱ تا ۲ اینچ (۳ تا ۵ سانتیمتر) تغییر دهد. این میزان تغییر مسیر در طول سه ماه، مسیر این سیارک را به میزان ۶۲۰ مایل (۱۰۰۰ کیلومتر) تغییر می دهد.

پس از برخورد، فضاپیمای ناظر برای مشاهده های بعدی در اطراف این سیارک می ماند. همچنین تلسکوپ فضایی Xuntian چین پس از برخورد، این سیارک را رصد خواهد کرد.

سازمان ملی فضایی چین این ماموریت را برای اولین بار در سال گذشته در کنار برنامه هایی برای توسعه یک سیستم دفاع سیاره ای که شامل یک سیستم هشدار اولیه برای سیارک های بالقوه خطرناکی است که به سمت زمین می آیند، اعلام کرد.

کوبیدن یک فضاپیما به یک سیارک توسط چین,ماموریت دارت سازمان ناسا

ماموریت دارت سازمان ناسا

سال گذشته فضاپیمای دارت (DART) متعلق به ناسا ماموریت خود را با موفقیت انجام داد و با سیارکی به نام دیمورفوس برای دیدن اینکه آیا امکان تغییر مسیر هر صخره فضایی بالقوه خطرناک وجود دارد یا خیر، برخورد کرد. هدف ناسا از این کار، آزمایش برنامه های دفاع از زمین دربرابر اجرام فضایی بالقوه خطرناک بود.

این برنامه که« آزمایش تغییر جهت سیارک دوتایی» به اختصار دارت (DART) نامیده می شود، در تاریخ سوم آذر سال ۱۴۰۰ سوار بر موشک« فالکون ۹» شرکت اسپیس ایکس از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.

فضاپیمای ناسا پس از طی مسافتی یک ساله به نزدیکی هدف خود یعنی سیارک دیمورفوس (Dimorphos) رسید. اندازه این سیارک حدود ۱۷۰ متر است و هر ۱۱ ساعت و ۵۵ دقیقه یک بار به دور یک سیارک بسیار بزرگ تر به نام دیدیموس (Didymos) می چرخد. این دو سیارک حدود ۹.۶ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارند و البته هیچ خطری از سوی آن ها زمین را تهدید نمی کند.

مأموریت ناسا شامل کوبیدن فضاپیمای دارت به سیارک دیمورفوس با سرعت باور نکردنی تقریباً ۶.۵ کیلومتر بر ثانیه بود. این فضاپیمای ۵۷۰ کیلوگرمی در زمان برخورد با سرعتی در حدود ۲۲ هزار و ۵۳۰ کیلومتر در ساعت پرواز می کرد.

این ماموریت آزمایشی روز دوشنبه ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ پس از ۱۰ ماه پرواز در فضا، با موفقیت به هدف سیارکی خود برخورد کرد. این اولین نمایش فناوری دفاع سیاره ای در جهان و اولین تلاش ناسا برای حرکت و جابجایی یک سیارک در فضا بود.

دانشمندان گروه عملیات DART پس از مدتی با اطمینان تایید کردند که اگر سیارکی به اندازه کافی بزرگ و خطرناک باشد که در صورت برخورد با زمین بتواند آسیب فراوانی بر جای بگذارد و جان های بسیاری را بگیرد یا حتی نسل بشر را تهدید کند، می توان از این روش برای دفاع از سیاره زمین استفاده کرد.

ماموریت دارت یک پروژه مشترک بین ناسا و آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز بود که توسط دفتر هماهنگی دفاع سیاره ای ناسا اداره می شد و چندین آزمایشگاه و دفاتر ناسا پشتیبانی فنی آن را ارائه دادند و شرکای بین المللی مانند آژانس فضایی اروپا ، ایتالیا و ژاپن در پروژه های مرتبط آن مشارکت داشتند. ناسا در ماه اوت ۲۰۱۸ این پروژه را برای شروع مرحله نهایی طراحی و مونتاژ تائید کرد و این ماموریت سرانجام در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ با موشک« فالکون ۹» متعلق به شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش