
به گزارش آنا به نقل از ناسا، پروژه جونو که مخفف نام فضاپیمای مدارگرد ژوپیتر است، یکی از پروژههای جالب ناسا به حساب میآید. این پروژه هیچ تیم بررسی و تحلیل عکسی ندارد و برای تحلیل دادههای تصویری ارسالی از فضاپیما، به تحلیلگران و منجمان آماتور وابسته است.
این فضاپیما قرار بود هفته گذشته وارد فاز بعدی مأموریت یعنی مدار پایینتر و نزدیک به مشتری شود اما نقص فنی در برخی شیر کنترلهای هلیوم در یکی از موتورها مانع از اجرای این مانور شد. روز گذشته نیز در حالی که این سفینه در نزدیکترین نقطه مدار خود به مشتری قرار داشت و بهترین موقعیت برای ثبت تصاویر بود، ناگهان بهطور کامل خاموش شد.
تیم پروژه جونو ناسا اعلام کرده است که این سفینه هماکنون دوباره به کار بازگشته و در ارتباط با زمین است و مهندسان در حال تلاش برای رفع نقص موتور هستند اما فرصت عکسبرداری از فاصله نزدیک از مشتری، دستکم تا دو ماه دیگر به دست نمیآید.

منجمان و تحلیلگران آماتور که در پروژه جونو فعالیت میکنند، کار عظیم تحلیل دادههای دریافتی از این فضاپیما را برعهده دارند و تاکنون نیز کشفیات جالبی داشتهاند. دوربینها و رادیومترهای جونو توان دیدن عمق ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتری زیر ابرهای مخوف مشتری را دارند و دادههای ثبت شده آنها نشان داده است که شفق قطبی این سیاره بسیار قدرتمندتر و شدیدتر از شفق قطبیای است که در سیاره ما وجود دارد. عکس بالا توسط یکی از منجمان آماتور تیم، از تصاویری که از قطب جنوب مشتری گرفته شده تهیه شده که شبیه صورتک خندان است.
- 13
- 2