پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۶۷۵
نجوم و فضا

جهان نباید وجود داشته باشد؛ ادعای عجیب دانشمندان با اندازه گیری گشتاور مغناطیسی ماده و پادماده!

موجودیت جهان,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

این ادعا در نوع خود بسیار عجیب است. در شرایط آزمایشگاهی و با صرف مدت‌ها تحقیق و بررسی بر روی پاد پروتون‌ها، دانشمندان مسئله «موجودیت جهان» را به زیر سوال برده‌اند!

 

ولی واقعیت امر این است که ما این مقاله‌ را برای شما نوشته‌ایم و شما در حال خواندن آن هستید! این نشان می‌دهد که ما در دنیا حضور داریم و جهان نیز موجودیت دارد. با این تفاسیر، به نظر می‌رسد که درک فعلی ما از فیزیک حاکم بر دنیا، در برخی موارد دچار اشتباه شده است.

 

جهانی را تجسم کنید که نبردی حماسی بین ماده و پادماده وجود دارد. این جنگ بزرگ، دقیقا بعد از انفجار بزرگ (Big Bang) و در حدود ۱۳.۸۲ میلیارد سال پیش آغاز شد. ظاهرا، «ماده» پیروز این جنگ بود؛ چرا که کهکشان‌ها، ستارگان، سیارات، من، شما، حیوانات و … همگی در دنیا وجود داریم! اما مهم‌ترین مسئله در فیزیک دنیای امروز این است که: ماده چگونه توانست بر پادماده پیروز شود؟!

 

دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که مقادیری مساوی از ماده و پادماده در جهان اولیه وجود داشته است. اما اگر چنین بود، تمامی این مقادیر می‌بایست همدیگر را نابود می‌کردند. ولی واقعیت چیز دیگری را نشان می‌دهد و آن چیزی نیست جز: پیروزی اسرارآمیز ماده بر ماده! حال دانشمندان سعی دارند با اندازه‌گیری گشتاور مغناطیسی ماده و پادماده ، به بررسی این معمای عجیب و غریب بپردازند.

 

در میان فیزیکدانان عصر مدرن، یک نظریه جدی مطرح است که کلیه ذرات موجود در جهان را همراه با یک دوقلوی پادماده با عدد کوانتومی کاملا یکسان تشریح می‌کند. پروتون‌ در مقابل پادپروتون، الکترون در مقابل پوزیترون، نوترینو در برابر پادنوترینو و الی آخر!

 

به واقع ذرات بدن من و شما نیز در این دسته‌بندی جای می‌گیرد و این مفهوم، هیچ استثنایی در پهنه گیتی ندارد.ولی به منظور موجودیت داشتن دنیا، می‌بایست حداقل یکی از این اعداد کوانتومی بین ماده و پادماده با همدیگر متفاوت باشد تا در نهایت بتوان علت پیروزی ماده بر پادماده را تشریح کرد؛ در غیر این صورت، جهان نباید وجود داشته باشد!

 

فیزیکدانان سرن (CERN)، اخیرا موفق شده‌اند که گشتاور مغناطیسی پادپروتون را با دقت بسیار بالایی اندازه‌گیری کنند. این گروه از فیزیکدانان، با استفاده از سخت‌افزاری تحت عنوان «آزمایش عدم تقارن باریون-پادباریون» (BASE)، گشتاور مغناطیسی پروتون و پادپروتون را به طور دقیق اندازه‌گیری کردند تا حتی کوچک‌ترین اختلاف بین آنان نیز مشخص شود.

 

با این حال، نتایج آزمایش فیزیکدانان نشان می‌دهد که گشتاور مغناطیسی پروتون‌ها و پادپروتون‌ها کاملا با همدیگر برابر است. در حقیقت، اندازه‌گیری گشتاور مغناطیسی پادپروتون‌ها، با دقت بسیار بالاتری نسبت به پروتون‌ها انجام گرفته و نتیجه آن، دانشمندان را با معمایی پیچیده مواجه کرده است!

 

موجودیت جهان,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

کریستین اسمورا (Christian Smorra) به عنوان یکی از فیزیکدانان مطرح، بیانیه جدیدی را منتشر کرد که به شرح زیر است: برای نخستین بار، فیزیکدانان موفق شده‌اند که با دقت بیشتری پادماده را در محاسبات خود اندازه‌گیری کنند.این یک پیشرفت خارق‌العاده در آزمایش کند کننده‌های سرن است.

 

مشاهده و اندازه‌گیری پادماده امری بسیار پیچیده است. پادماده‌ها در برخورد با ماده، خنثی می‌شوند. به همین دلیل، اندازه‌گیری و مشاهده آنان حتی در آزمایشگاه نیز کار ساده‌ای نیست. بنابراین به منظور جلوگیری از برخورد ماده و پادماده، فیزیکدانان تله‌های مغناطیسی را در حالت خلأ ایجاد کردند که پادپروتون‌ها را در حالت قرنطینه قرار می‌دهد.

 

تمرکز اصلی فیزیکدانان این مرکز، توسعه هرچه بیشتر و پیچیده‌تر این تله‌های مغناطیسی است. با این کار، احتمال برخورد پادماده و ماده به کمترین میزان خود می‌رسد و عمر پادماده‌ها افزایش خواهد یافت. در طول سال‌های اخیر، فیزیکدانان توانسته‌اند عمر پادماده‌ها را بیشتر و بیشتر کنند.

 

در این مطالعه جدید، محققان توانستند با استفاده از این تله‌های خنک کننده، پادپروتون‌ها را تا ۴۰۵ روز نگهداری کنند.در این مدت‌ زمان، آن‌ها یک میدان مغناطیسی دیگر را نیز بر روی آن اعمال کردند تا مجموعه را به جهش کوانتومی در چرخش ذرات وادار کنند. با این کار، امکان محاسبه گشتاور مغناطیسی ماده و پادماده با دقت بسیار بالاتری فراهم شد.

 

بر اساس نتایج این مطالعه، پروتون‌ها و پادپروتون‌ها به ترتیب دارای گشتاور مغناطیسی مثبت ۲.۷۹۲۸۴۷۳۵۰۹ میکرونیوتون و منفی ۲.۷۹۲۸۴۷۳۴۴۱۴۲ بودند. نتایج این محاسبه، به شکل چشم‌گیری با همدیگر نزدیک بوده و اختلاف جزئی آنان، در واقع خطای آزمایشگاهی است. در نتیجه، اگر گشتاور مغناطیسی پروتون‌ها و پادپروتون‌ها هیچ تفاوتی با هم نداشته باشد، موجودیت جهان و هرآنچه در آن می‌شناسیم، به زیر سوال می‌رود!

 

کریستین اسمورا درباره این اکتشاف بی‌سابقه گفت: تمامی محاسبات ما، از وجود یک تقارن کاملا دقیق بین ماده و پادماده حکایت دارد. با یکسان بودن گشتاور مغناطیسی ماده و پادماده باید گفت: دنیا نباید وجود داشته باشد! عدم تقارن باید در قسمتی از این آزمایش وجود داشته باشد، ولی اکتشاف آن به سادگی امکان‌پذیر نیست.

 

هدف فعلی دانشمندان، این است که روش‌های جذب درات پادماده را بهبود بخشیده و دقت تجهیزات خود را افزایش دهند. باید دید که آیا در محاسبات آینده، دلیلی منطقی برای این پارادوکس عجیب به دست خواهد آمد یا خیر. اگر چنین نباشد، فیزیکدانان می‌بایست این تفاوت را در جای دیگری جستجو کنند.

 

آرش صابری

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش