پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۲۰۲
نجوم و فضا

معرفی سرنشینان فضاپیمای «سایوز ام.اس-۹»

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
فضاپیمای سایوز پرکارترین، پراستفاده‌ترین و پرعمرترین فضاپیمای سرنشین‌دار جهان است. این فضاپیما در اوایل دهه شصت میلادی زیر نظر سرگئی کارالیوف ابتدا به منظور سفر انسان به ماه طراحی شد. پس از پایان مسابقه فضایی برای رسیدن به ماه، سایوز برای حمل فضانوردان شوروی سابق و سایر کشورها به ایستگاه‌های فضایی سالیوت و آلماز بکار رفت. در سال ۱۹۷۵ میلادی طی پروژه آزمایشی آپولو-سایوز نقش مهمی بازی کرد، و پس از آن وسیله اصلی برای رفت‌وآمد به ایستگاه فضایی میر بود. امروزه، گونه‌های جدید فضاپیمای سایوز برای فرستادن فضانوردان به مدار زمین و ایستگاه فضایی بین‌المللی بکار می‌روند. در آینده از سایوز برای سفر به ماه

به گزارش ایسنا، در این مطلب قصد داریم به معرفی سرنشینان سایوز ام.اس-۹ که از آن برای رفت و آمد به ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می‌شود بپردازیم.

 

سرگئی پروکوریف

پروکوریف در ۱۹ فوریه ۱۹۷۵ در سووردلوسک (یکاترینبورگ فعلی) متولد شد. پس از پایان دبیرستان به آموزشگاه عالی حمل و نقل هوایی نظامی تامبوف روی آورد و در سال ۱۹۹۷ با درجه مهندس- خلبان فارغ التحصیل گردید. گرچه در سال‌های ۱۹۹۷ به استخدام نیروی هوایی روسیه درآمد اما از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ همزمان با خدمت نظامی، در دانشگاه کشاورزی میچورینسک ادامه تحصیل داد.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

در بهار سال ۲۰۱۰ پس از حدود دو هفته امتحانات مختلف جسمی و روانی به عنوان یکی از اعضای گروه جدید فضانوردان روسیه پذیرفته شد. با پایان آموزش‌های عمومی در ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۲ توانست از عهده امتحان‌های دشوار برآید و عنوان نامزد فضانوردی را به خود اختصاص دهد. پروکوریف از ۶ اوت ۲۰۱۵، به عنوان مهندس پرواز به همراه اولگ اسکریپوچکا و تام پسکه تمرین‌هایی را آغاز کرد. این گروه در حقیقت جنبه پشتیبانی برای فضانوردان ماموریت‌های بعدی را داشتند تا اگر اتفاقی برای آنها افتاد و نتوانستند به فضا فرستاده شوند جایگزین شوند.

 

۲۱ آوریل ۲۰۱۷ کمیسیون دولتی او را به عنوان فرمانده خدمه پشتیبان سایوز ام.اس-۷ و خدمه اصلی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۹ انتخاب کردند. ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷ در مرکز فضانورد آموزش فضانوردان روسیه، با الکساندر گرست و ژانت اپس، امتحان جامع کار در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی و در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷، آزمون کار با سایوز ناو کیهانی  را پس داد.

 

او متاهل است و یک دختر و یک پسر دارد.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

الکساندر گرست

متولد ۳ مه ۱۹۷۶ در کینزلسو، بادن- وورتمبرگ، آلمان و فارغ التحصیل دانشکده فنی اورینگن در سال ۱۹۹۵است. همچنین در اکتبر ۱۹۹۹، از دانشگاه کارلسروهه کارشناسی علوم فیزیک و ژئوفیزیک و در آوریل ۲۰۰۳، در زمینه ژئوفیزیک از دانشگاه ولینگتون، نیوزیلند دریافت کرد. در دسامبر ۲۰۰۳ از دانشکده فیزیک دانشگاه دانشگاه کارلسروهه در ژئوفیزیک و در سال ۲۰۱۰ دکترای خود را در علوم طبیعی از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه هامبورگ گرفت.

 

گرست در ۲۰ مه ۲۰۰۹، از سوی سازمان فضایی اروپا به عنوان فضانورد انتخاب شد و پس از اتمام دوره آموزش فضایی عمومی در یک مراسم رسمی که در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۰ در مرکز فضایی اروپا در کلن آلمان برگزار شد، گواهی فضانورد سازمان فضایی اروپا را دریافت کرد.

 

 در سپتامبر ۲۰۱۰ به مرکز آموزش یوری گاگارین معرفی و برنامه کارآموزی خود را آغاز کرد که تا ۱۴ نوامبر ۲۰۱۰ ادامه داشت و شامل آموزش زبان روسی، آشنایی در بخش روسی ایستگاه فضایی بین المللی، ناو کیهانی سایوز و لباس فضایی سوکول و همچنین پرواز در هواپیما ویژه  تو-۱۳۴ برای بررسی وضعیت کار در بی‌وزنی می‌شد.

 

۲۴ اوت ۲۰۱۱ گزارش شد که به عنوان مهندس پرواز سایوز تی.ام.آ-۱۳ ام، در قالب سی و نهمین گروه اعزامی به ایستگاه فضایی بین المللی انتخاب شده که قرار است در ماه مه ۲۰۱۴ پرتاب شود.

 

۲۸ مه ۲۰۱۴ به عنوان پرواز مهندس ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۱۳ام به عنوان یک عضو گروه ۴۰ و ۴۱ ایستگاه فضایی بین المللی به همراه مهندس ماکسیم سورایف و گرگوری وایزمن به فضا پرتاب شد. سفینه آنها روز بعد با موفقیت به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد. سفر وی تا ۱۰ نوامبر۲۰۱۴ طول کشید و در طول پرواز، یک راهپیمایی فضایی به مدت ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه داشت.

 

۱۸مه ۲۰۱۶ مدیر سازمان فضایی اروپا ژان ویورنر در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر کلن انتصاب او به عنوان فرمانده گروه اعزامی ۵۷ به زمان ایستگاه فضایی بین المللی را اعلام کرد. طبق اطلاعیه های بعدی الکساندر ساموکوتایف و ژانت اپس همراهان او بودند.

 

در اواخر نوامبر ۲۰۱۷ در مرکز آموزش فضانوردان اعلام شد همراه با سرگئی پروکوریف و ژانت اپس توانسته آزمون جامع بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی ناو کیهانی  سایوز را سپری کند.

 

او برنده جایزه برند رندل برای تحقیقات برجسته از بنیاد تحقیقات علمی آلمان است همچنین نویسنده چندین مقاله در زمینه زلزله شناسی در مجلات علمی، علمی، مجله شناسی و مطالعات ژئوترمال و غیره است.

 

گرست به کوهنوردی، شنا، غواصی، دویدن، پریدن نمایشی با چتر نجات، شمشیربازی و پیاده روی علاقمند است. نام او به عنوان پانصد و سی و نهمین فضانورد جهان و یازدهمین فضانورد آلمان به ثبت رسید.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

سرنا اونئون- چنسلور

متولد ۹ آوریل ۱۹۷۶ در ایندیاناپولیس، ایندیانا است. در سال ۱۹۹۷، از دانشگاه جورج واشنگتن مدرک مهندسی برق، در سال ۲۰۰۱، مدرک دکتری پزشکی از مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس و در سال ۲۰۰۱، مدرک کارشناسی ارشد خود را در بهداشت عمومی از دانشگاه پزشکی تگزاس دریافت کرد.

 

قبل از ورود به جرگه فضانوردان به عنوان استادیار در دانشکده طب پیشگیری و بهداشت جامعه دانشگاه پزشکی تگزاس فعالیت داشت. وی همچنین با ناسا نیز به عنوان پزشک در برنامه شاتل فضایی، ایستگاه فضایی بین‌المللی کار می‌کرد و جزو خدمه حمایت‌های پزشکی فضانوردان در زمان بازگشت به زمین بود. همچنین معاون مدیر پزشکی برنامه ساخت سفینه فضایی جدید اویون انتخاب گردید.

 

در ژوئن ۲۰۰۹ به عنوان عضوی از بیستمین گروه فضانوردان ناسا انتخاب شد و پس از طی دوره دو ساله آموزش فضایی عمومی در ژوئیه ۲۰۱۱ به عنوان فضانورد واجد شرایط نامش به ثبت رسید. در اوایل ماه فوریه سال ۲۰۱۷، کمیته بین المللی گزینش فضانورد برای ایستگاه فضایی بین‌المللی اعلام کرد که او را به عنوان عضو گروه کیهان نوردان سایوز ام.اس-۱۱ انتخاب کرده اند.

 

اما در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۸ از مرکز آموزش فضانوردان گاگارین گزارش شد به عنوان یکی از اعضای خدمه اصلی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۹ جایگزین ژانت اپس شده است. او متاهل است و یک دختر دارد.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش