جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۲۵ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۶۹۶
نجوم و فضا

ارتباط 'پیام' با ایستگاه زمینی از زمان پرتاب/'دوستی' با ماهواره‌بر بومی به مدار تزریق می‌شود

ماهواره,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
رییس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره "پیام" از زمان پرتاب با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار کرد، گفت: در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند.

دکتر مرتضی براری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه  ماهواره "دوستی" دانشگاه صنعتی شریف در نوبت بعدی پرتاب قرار دارد، افزود: این ماهواره نیز قرار است با ماهواره‌بر بومی پرتاب شود و مراحل پرتاب این ماهواره در حال انجام است.

 

براری در خصوص میزان قدرت ماهواره‌برهای بومی، اظهار کرد: ماهواره‌بر بومی "سفیر" قادر است ماهواره‌های تا وزن ۵۰ کیلوگرم را در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر و ماهواره‌برهای "سیمرغ" نیز می‌توانند ماهواره‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهند.

 

رییس سازمان فضایی ایران، به پرتاب ماهواره "پیام" اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که ماهواره قرار است در مدار قرار گیرد، باید ماهواره‌بر با یک سرعت خاصی ماهواره را به مدار تزریق کند.

 

وی با تاکید بر اینکه در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند، یادآور شد: این امر نشان می‌دهد که اشکال در ماهواره نبوده است.

 

به گفته رییس سازمان فضایی، از زمانی که "پیام" پرتاب شد، از همان لحظه اطلاعات این ماهواره دریافت و ارتباط آن با ایستگاه زمینی برقرار شد.

 

براری تصریح کرد: همان طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید داشتند، به صورت جدی، توسعه زیر ساخت‌های فضایی بومی در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد و با سرعت روند توسعه فضایی را ادامه خواهیم داد.

 

وی با بیان اینکه پرتاب بامداد امروز تجربه موفقی برای ما بود، افزود: در عرصه فضایی به دلیل پیچیدگی‌هایی که هم ماهواره و هم ماهواره‌بر دارند، هر حرکتی در این زمینه، رو به جلو است و هیچ حرکتی منجر به شکست نمی‌شود و دستاوردهایی که در پرتاب امروز به دست آوردیم، به ما کمک خواهد کرد که مشکلات خود را در فرآیندهای بعدی برطرف کنیم.

 

رییس سازمان فضایی تاکید کرد: پرتاب امروز، به ما جرات داد که با توان داخلی هم ماهواره عملیاتی بسازیم، هم ماهواره‌برهای عملیاتی طراحی کنیم و هم بتوانیم ماهواره و ماهواره‌برها را با هم تطبیق دهیم.

 

براری با بیان اینکه در پرتاب ماهواره پیام اشکال جزیی ایجاد شد، اظهار کرد: ما در حال برطرف کردن این اشکال خواهیم بود، ولی مهمترین دستاورد این پرتاب این بود که دانشمندان کشور به دانش طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره‌بر دست پیدا کردند.

 

وی اضافه کرد: این گفته به این معنا است که ساخت ماهواره و ماهواره‌بر در زمان بسیار کمتری امکان‌پذیر خواهد بود. تیم تحقیقاتی "پیام" اکنون قادر خواهند بود که این ماهواره را در مدت ۶ ماه بسازند.

 

به گفته وی، قرارداد طراحی و ساخت ماهواره "پیام" در سال ۱۳۸۷ منعقد شد و قرار بود این ماهواره با همکاری مشترک دیگر کشورها و با پرتاب‌گر خارجی صورت گیرد، ولی تا سال ۱۳۹۱ هیچ کشوری حاضر به همکاری نشد؛ از این رو تیم تحقیقاتی داخلی بر اساس توان خود اقدام به طراحی و ساخت ماهواره و هم ماهواره‌بر کردند.

 

براری با بیان اینکه دانش فضایی کسب شده بسیار ارزشمند است، گفت: ما به این موضوع می‌بالیم و تجربه امروز نیز تجربه‌ای برای برطرف کردن ضعف‌های این حوزه خواهد بود تا اشکالات کوچک برطرف شوند.

 

رییس سازمان فضایی در پاسخ به این سوال که آیا ماهواره‌هایی که در پرتاب ناموفق هستند، قابل بازیافتند یا خیر، توضیح داد: ماهواره‌هایی که وارد جو می‌شوند، می‌سوزند و ماهواره و ماهواره‌بر به طور کامل سوخته می‌شوند.

 

براری با بیان اینکه در حال حاضر چندین ماهواره در حال تکمیل است، افزود: در حال حاضر ماهواره‌های "ظفر" و "ناهید ۲" در حال تکمیل است و ماهواره "ناهید ۱" به پایان رسیده است.

 

رییس سازمان فضایی با اشاره به ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف، توضیح داد: این ماهواره دارای وزن ۵۰ کیلوگرم است که در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر قرار خواهد گرفت.

 

وی اضافه کرد: تیم تحقیقاتی این طرح در حال حاضر در حال انجام تست‌های سازگاری نهایی هستند. تست‌های سازگاری قبلا انجام شده است و تیم تحقیقاتی در حال انجام تست سازگاری مجدد هستند.

 

براری در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است روزی فعالیت‌های فضایی کشور متوقف شود، خاطر نشان کرد: عزم ما در این زمینه جزم است و پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس‌جمهوری و همچنین اسناد بالا دستی چون سند دوم ۱۰ ساله فضایی، ما به روند توسعه در این حوزه با جدیت ادامه خواهیم داد و قرار نیست این فعالیت‌ها تضعیف شود.

 

وی در پایان با اشاره به سرنوشت ماهواره "پیام"، اظهار کرد: بعد از پرتاب ماهواره پیام، مهندس جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان تیم تحقیقاتی ماهواره "پیام" حاضر شد و بر اجرای پروژه دیگر در زمینه ساخت ماهواره عملیاتی تاکید کرد.

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش