یکشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۲
۱۱:۳۸ - ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۲۰۲۳
طبیعت و محیط زیست

منشاء پیدایش اولین پروانه‌ها کشف شد

پروانه,منشاء پیدایش اولین پروانه‌ها
منشاء پیدایش اولین پروانه‌ها و غذای آنها کشف شد.

به تازگی دانشمندان با استفاده از جامع ترین شجره پروانه ها، کشف کردند که منشاء پیدایش اولین پروانه ها از کجاست و غذای آنها از کدام گونه گیاهی بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از سی تیک دیلی، تقریباً ۱۰۰ میلیون سال پیش، یک گروه اولیه از شب پره ها به جای شب، در طول روز در محیط پراکنده شدند و از شهد گل های فراوانی که در نزدیکی زنبورهای تکامل یافته بود، تغذیه کردند و این اتفاق خاص باعث تکامل تمام گونه پروانه ها در جهان شد.

از سال ۲۰۱۹، دانشمندان از طریق تجزیه و تحلیل گسترده دی ان ای (DNA)، زمان دقیق این تغییر تکاملی را می دانند و نظریه قبلی را که نشان می داد پیدایش پروانه ها نتیجه فشار خفاش ها پس از انقراض دایناسورها بوده است را رد کردند.

اکنون دانشمندان کشف کرده اند که نخستین پروانه ها از کجا بوجود آمده اند و آنها برای غذا به کدام گیاهان متکی بوده اند.

پیش از رسیدن به نتیجه گیری های کنونی، پژوهشگران از ده ها کشور مجبور شدند بزرگترین شجره پروانه ای جهان را ایجاد کنند. این شجره متشکل از DNA بیش از ۲۰۰۰ گونه تمام پروانه ها است. آنها با استفاده از این روش بعنوان راهنما، حرکات و عادات تغذیه پروانه ها را در طول زمان در یک پازل چهار بعدی که به آمریکای شمالی و مرکزی منتهی شد، بررسی کردند.

Akito Kawahara، نویسنده اصلی این پژوهش و نیز متصدی گونه های lepidoptera در موزه تاریخ طبیعی فلوریدا، که انجام این پروژه برای او مدتها به طول انجامیده، می گوید: «این رویای کودکی من بود. این کار را از زمانی که کودک بودم و از موزه تاریخ طبیعی آمریکا دیدن کردم می خواستم انجام دهم. انگیزه انجام این کار از همان زمان کودکی که تصویری از پروانه ای را دیدم که به درب اتاق موزه دار چسبانده شده بود، در من شکل گرفت. همچنین تا به حال ، این دشوارترین مطالعه ای است که عضوی از آن بوده ام و برای تکمیل آن تلاش گسترده ای از سوی مردم سراسر جهان لازم بود.»

این پروژه پروژه ای دشوار بود، چرا‌که حدود ۱۹ هزار گونه پروانه وجود دارد و گردآوری تاریخ ۱۰۰ میلیون ساله این گروه به اطلاعاتی در مورد پراکنش مدرن و گیاهان میزبان نیاز دارد و پیش از این مطالعه، هیچ مکان واحدی وجود نداشت که پژوهشگران بتوانند به داده هایی جامع در این رابطه دسترسی داشته باشند.

Kawahara در این خصوص ادامه داد: «در بسياري از موارد، اطلاعات مورد نیاز ما در راهنماهای میدانی وجود داشت ولی به صورت دیجیتال نبودند و به زبان های مختلف نوشته شده بودند.»

به همین خاطر، پژوهشگران تصمیم گرفتند که خود پایگاه داده عمومی را ایجاد کنند و مطالب کتاب ها، موزه‌ها و صفحات وب را با زحمت ترجمه و به یک مخزن دیجیتال منتقل کنند.

زیربنای تمام این داده ها یازده فسیل پروانه نادر بود که بدون آنها تجزیه و تحلیل ممکن نبود. پروانه ها با بال های نازک کاغذی و پرزهای نخ مانند، به ندرت در فسیل ها حفظ شده اند. ولی همین تعداد محدودی که وجود دارند می توانند به عنوان نقاط کالیبراسیون روی درختان ژنتیکی مورد استفاده قرار گیرند و به محققان این امکان را بدهند تا زمان و نکاتی مربوط به تکامل آنها را ثبت کنند.

نتایج این داستان، شامل تنوع های سریع، پیشرفت های متزلزل و پراکندگی های غیرمحتمل بود؛ بعضی از گروه ها مسافت های غیرممکن زیادی را طی کردند، در حالیکه بنظر میرسد برخی دیگر در یک مکان مانده اند.

پیدایش پروانه ها برای نخستین بار در جایی در نزدیکی مرکز و غرب آمریکای شمالی برمی گردد. در آن زمان، آمریکای شمالی توسط یک راه دریایی گسترده تقسیم شد و این قاره را به دو قسمت تقسیم کرد. آمریکای شمالی و جنوبی هنوز از طریق تنگه پاناما به هم متصل نشده بودند و گذر پروانه ها از این مکان کمی مشکل بود.

پروانه ها مسیری طولانی را طی کردند و از مسیر پل Bering Land به سمت آسیا حرکت کردند. از آنجا به سرعت زمین را پوشاندند و به آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و آفریقا روانه شدند. آنها حتی خود را به هند که در آن زمان جزیره ای جداگانه بود و مایل ها از دریای آزاد فاصله داشت، رساندند.

حتی شگفت انگیزتر از آن، ورود آن ها به استرالیا است که به قطب جنوب، آخرین بقایای ترکیبی ابرقاره Pangae متصل شده بود. از این رو، این احتمال وجود دارد که پروانه ها زمانی در قطب جنوب زندگی می کردند.

در مکانی دورتر از شمال، این احتمال می رود که پروانه ها تا ۴۵ میلیون سال در لبه غرب آسیا مانده باشند و سرانجام پس از آن به اروپا مهاجرت کرده باشند. Kawahara توضیح می دهد که دلیل این توقف طولانی مدت نامشخص است، اما اثرات آن هنوز آشکار است. او معتقد است: «اروپا در مقایسه با سایر نقاط جهان گونه های پروانه های زیادی ندارد و آن هایی که وجود دارند، اغلب در جاهای دیگر یافت می شوند. برای مثال ، بسیاری از پروانه ها در اروپا، در سیبری و آسیا نیز یافت می شوند.»

هنگامی که پروانه ها در مکانی ثابت می شدند، به سرعت در کنار گیاهان تنوع پیدا می کردند. زمانی که دایناسورها در ۶۶ میلیون سال پیش از بین رفتند، تقریباً تمام خانواده های پروانه های مدرن وجود داشتند و به نظر می رسد که هر کدام تمایل خاصی به گروه خاصی از گیاهان داشتند. در واقع ، Kawahara معتقد است: «تکامل پروانه ها و گیاهان گلدار از زمان پیدایش پروانه ها بطور خاص به هم مرتبط است و در طول زمان رابطه نزدیک میان آنها منجر به تنوع قابل توجهی در هر دو اصل شده است.»

نتایج این پژوهش به تازگی در مجله Nature Ecology and Evolution منتشر شده است.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
جی پی مورگان بیوگرافی جی پی مورگان: مردی که بانکداری را متحول کرد

تاریخ تولد: ۱۷ آوریل ۱۸۳۷

محل تولد: هارتفورد، کنتیکت

ملیت: آمریکایی

حرفه: بانکدار و سرمایه گذار

محل تحصیل: دانشگاه گوتینگن

درگذشت: ۳۱ مارس ۱۹۱۳

ادامه
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
الکساندر میتروویچ بیوگرافی الکساندر میتروویچ بازیکن فوتبال موفق صربستانی

تاریخ تولد: ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۴

محل تولد: اسمدرفو، صربستان و مونته‌نگرو

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۹

ادامه
ویژه سرپوش