
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، چسب های قطره ای که معمولاً سطوح گوناگون را طی مدت زمان کوتاهی به یکدیگر می چسبانند، متشکل از موادی هستند که برای حفظ محیطزیست مناسب نیستند. حال دانشمندان راهی برای تولید این نوع چسب ها از مواد گیاهی ابداع کرده اند که در صورت لزوم می توان ترکیبات آنها را به راحتی از روی سطوح متنوع پاک کرد.
تولید این چسب مایع با همکاري پژوهشگران فنلاندی، چینی و کانادایی صورت گرفته و مهم ترین ماده به کار گرفته شده در آن نانو ذرات سلولزی است که از گیاهان نسبتاً ارزان حاصل می شود. این ذرات حتی میتوانند از مواد گیاهی دور ریخته شده مانند زباله های ناشی از آسیاب کردن محصولات زراعی یا حتی کاغذ برداشت شوند.
در آخر آب هم به این نانو ذرات افزوده می شود و نتیجه نهایی برای متصل کردن دو سطح به کار گرفته می شود. گرم کردن این مجموعه باعث بخار شدن آب و مستحکم شدن چسب می گردد. اجزایی که بدین شیوه به هم پیوند بخورند میتوانند تا حداکثر ۹۰ کیلوگرم وزن را هم تحمل کنند.
در این میان اگر دو سطح پیوند خورده با چسب در دو جهت متفاوت کشیده شوند، پیوند آن ها گسسته می شود و می توان سطوح یادشده را به راحتی از هم جدا کرد. خشک شدن این چسب در دمای معمولی محیط حدود دو ساعت طول می کشد. اما در دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد این زمان به میزان زیادی کاهش می یابد.
- 15
- 5